![]() |
Kia Sportage III - najlepszy samochód do 70 000 zł?
Witam
Szukam nowego auta na 5 lat w leasing z ratą nie większą niż 1500 brutto / miesiąc. Nigdy nie chciałem SUV-a bo wydawały mi się drogie... ale znajomy podsunął mi linka do czegoś takiego: [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] Najbiedniejsza wersja ma: 6 poduszek powietrznych (w tym kurtyny dla pasażerów tylnych siedzeń) kontrolę trakcji TCS elektryczne progresywne wspomaganie kierownicy klimatyzację manualną (automatyczna jest w wersjach L oraz XL) alufelgi 16″ (17″ w L oraz XL) czego chcieć więcej??? Do tego ma silnik 1.6 GDI, który podobno pali średnio 6,5 litra a do setki ma poniżej 11 sekund. Warto? Aha 6 biegowy manual też jest (zawsze chciałem mieć taki). Pozdrawiam -- Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] |
Re: Kia Sportage III - najlepszy samochód do 70 000 zł?
3 Maj, 10:43, "Mirek" wrote:
> Witam > > Szukam nowego auta na 5 lat Witaj! Wszystko fajnie, ale nie uwazasz ze 1.6 bedzie za slabe do takiej budy? Auto ogolnie wg mnie dosc ciekawe, chociaz zapewnepms-owi Koledzy stwierdza inaczej ;-) Swoja droga i tak wzialbym cos 2-3 letniego, z marek ktore nie straca tak na wartosci jak KIA. Ale nie znam sie na leasingu, wiec to tylko moja opinia. Kumpel przejal juz 2 czy 3 leasing i chwali sobie. Pozdrawiam, Emil. |
Użytkownik "Mirek" <[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]> napisał w wiadomości grup dyskusyjnych: > Do tego ma silnik 1.6 GDI, który podobno pali średnio 6,5 litra a do setki > ma > poniżej 11 sekund. Warto? W to zdecydowanie nie warto wierzyć. |
Re: Kia Sportage III - najlepszy samochód do 70 000 zl?
Uzytkownik "koziel" <[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]> napisal w wiadomosci grup dyskusyjnych: >Swoja droga i tak wzialbym cos 2-3 > letniego, z marek ktore nie straca tak na wartosci jak KIA. Uwazasz ze ten Sportage straci na wartosci wiecej niz analogiczny SUV lepszej marki? Na jakiej podstawie? Obstawiam, ze procentowo bedzie lepiej, a kwotowo jeszcze bardziej. Wlasnie z racji tego, ze jest najtanszy (Dacii nie licze, ale jej to by tez dotyczylo, zwlaszcza sensownych wersji), wiec bedzie najlepiej trzymal cene. Wolalbys kupic za 40 tys 2 czy 3 letniego Sportage, czy za 80 Mercedesa? |
W dniu 2012-05-03 10:43, Mirek pisze:
> Witam > > Szukam nowego auta na 5 lat w leasing z ratą nie większą niż 1500 brutto / > miesiąc. Nigdy nie chciałem SUV-a bo wydawały mi się drogie... ale znajomy > podsunął mi linka do czegoś takiego: > > [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] > czego chcieć więcej??? Napędu 4x4 i lepszego silnika. > Do tego ma silnik 1.6 GDI, który podobno pali średnio 6,5 litra a do setki ma > poniżej 11 sekund. Warto? > Aha 6 biegowy manual też jest (zawsze chciałem mieć taki). Co do spalania ta wersja średnio pali około 8l (50/50) i ponad 10 w mieście, jak chcesz tym w miarę dynamicznie jeździć, ale potrafi więcej. Do setki realnie ma ponad 12s. To taki mały kamyczek. Jeździłem taką testową jak i taką z CRDI. Sensowna wersja silnika i wyposażenia to też nie 60, tylko ponad 80 tys. |
Dnia Thu, 3 May 2012 08:43:13 +0000 (UTC), Mirek napisał(a):
> Szukam nowego auta na 5 lat w leasing z ratą nie większą niż 1500 brutto / > miesiąc. Nigdy nie chciałem SUV-a bo wydawały mi się drogie... ale znajomy > podsunął mi linka do czegoś takiego: > [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] A patrzyles na ceeda dla porownania ? > czego chcieć więcej??? kolega ma starego sportage, ale w sumie to uwagi do wszytkich suv - auto jest jednak wieksze i ciezsze i nie patrz na katalog, bo po prostu pali wiecej i tak musi byc. Nie wiem jak KIA, ale Daewoo to mial niezlych bajkopisarzy w dziale danych technicnych :-) - naped na 4 kola przydaje sie raz na rok, a pali paliwo caly czas, - szybko tym nie pojedziesz, bo to jednak jest wysoka pseudoterenowka a nie auto do szybkiej jazdy, - normalny naped na tyl zmusza do ostroznej jazdy zima, a przy leasingu to uwazac trzeba podwojnie. - wbrew gabarytom bagaznik ma maly, choc wysoki. - do dachu wysoko, jakbys myslal o dachowym. Oczywiscie ma tez zalety, np krawezniki przy parkowaniu ci nie straszne ... choc nie wszystkie :-( J. |
Re: Kia Sportage III - najlepszy samochód do 70000 zl?
begin Cavallino
> Uwazasz ze ten Sportage straci na wartosci wiecej niz analogiczny SUV > lepszej marki? > Na jakiej podstawie? > Obstawiam, ze procentowo bedzie lepiej, a kwotowo jeszcze bardziej. WidzÄ, Ĺźe nasz grupowy ekonomista znowu zaczÄ Ĺ nauczaÄ. ROTFL! -- "An intelligent man is sometimes forced to be drunk to spend time with his fools." -- Ernest Hemingway |
W dniu 2012-05-03 13:08, J.F. pisze:
> Nie wiem jak KIA, ale Daewoo to mial niezlych bajkopisarzy w dziale danych technicnych :-) Tu też o katalogowym spalaniu możesz sobie pomarzyć, realnie jak pisałem około 8l/100 (50/50) > - naped na 4 kola przydaje sie raz na rok, a pali paliwo caly czas, On podaje cenę bez 4x4, ale jednak lepiej jak jest, elektronicznie załącza tył więc większość roku nie pracuje, ale w zimę ratuje dupę, z napędem na jedną oś zima ciężko się tym jeździ. Wiem z praktyki. |
Re: Kia Sportage III - najlepszysamochód do 70 000 zł?
begin Mirek
> Szukam nowego auta na 5 lat w leasing z ratÄ nie wiÄkszÄ niĹź 1500 brutto > / miesiÄ c. Nigdy nie chciaĹem SUV-a bo wydawaĹy mi siÄ drogie... ale > znajomy podsunÄ Ĺ mi linka do czegoĹ takiego: Znajomy podsunÄ Ĺ Ci linka do strony spamerskiej? Ciekawe! -- "An intelligent man is sometimes forced to be drunk to spend time with his fools." -- Ernest Hemingway |
Użytkownik "J.F." <[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...].pl> napisał w wiadomości grup dyskusyjnych:1qe940lerc4a5$.16rdpurwu5hj5.dlg@40tu de.net... > Dnia Thu, 3 May 2012 08:43:13 +0000 (UTC), Mirek napisał(a): >> Szukam nowego auta na 5 lat w leasing z ratą nie większą niż 1500 brutto >> / >> miesiąc. Nigdy nie chciałem SUV-a bo wydawały mi się drogie... ale >> znajomy >> podsunął mi linka do czegoś takiego: > >> [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] > > A patrzyles na ceeda dla porownania ? > >> czego chcieć więcej??? > > kolega ma starego sportage, ale w sumie to uwagi do wszytkich suv > - auto jest jednak wieksze i ciezsze i nie patrz na katalog, bo po prostu > pali wiecej i tak musi byc. Nie wiem jak KIA, ale Daewoo to mial niezlych > bajkopisarzy w dziale danych technicnych :-) > - naped na 4 kola przydaje sie raz na rok, a pali paliwo caly czas, Ale on nie ma napędu na 4 koła, tylko na dwa. Może mieć dołączany tył w opcji, ale to i tak nie działa stale. > - normalny naped na tyl Normalny napęd jest na przód. |
Czasy w strefie GMT. Teraz jest 03:55. |
Forum korzysta ze skryptu vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.