![]() |
Przekladka Octavii
Witam,
Chce przywiezc z Anglii Octavie I 1.9 diesel do przekladki. Poszukuje wiec dobrego zakladu w Trojmiescie lub Toruniu i okolicach. Najlepiej takiego, ktory juz zajmowal sie przekladaniem aut. Bede wdzieczny za pomoc i ewentualne informacje o cenach i problemow zwiazanych z przekladka Octavii. Pozdrawiam, Darek |
Re: Przekladka Octavii
rad pisze:
> Witam, > Chce przywiezc z Anglii Octavie I 1.9 diesel do przekladki. Poszukuje > wiec dobrego zakladu w Trojmiescie lub Toruniu i okolicach. Najlepiej > takiego, ktory juz zajmowal sie przekladaniem aut. Bede wdzieczny za > pomoc i ewentualne informacje o cenach i problemow zwiazanych z > przekladka Octavii. Koszt ok 6 tys. na 99% trzeba przespawywac sciane grodziowa z podszybiem. -- Pozdrawiam MarcinJM ____________________________ gg: 978510, Skype: marcin.jm |
MarcinJM wrote:
> rad pisze: >> Witam, >> Chce przywiezc z Anglii Octavie I 1.9 diesel do przekladki. Poszukuje >> wiec dobrego zakladu w Trojmiescie lub Toruniu i okolicach. Najlepiej >> takiego, ktory juz zajmowal sie przekladaniem aut. Bede wdzieczny za >> pomoc i ewentualne informacje o cenach i problemow zwiazanych z >> przekladka Octavii. > > Koszt ok 6 tys. na 99% trzeba przespawywac sciane grodziowa z > podszybiem. a czy aby w mysl tera¼niejszych przepisów zrob± Ci pierwszy przegl±d po trakiej przeróbce? Obi³o mi sie o uszy, ze teraz przek³adke mozna zrobiæ tylko w samochodach, których sciana grodziowa przystosowana jest do monta¿u po lewej i prawej stronie, za¶ kiedy wymagane jest wycinanie otworów/wymiana ¶ciany - przegl±du nie zrobi±. ps. co to za estoñskie kodowanie u Ciebie? -- Pozdrawiam Kuba (aka cita) gg:1461968 |
U¿ytkownik "Kuba (aka cita)" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:g8tsjq$5vu$... > MarcinJM wrote: >> rad pisze: >>> Witam, >>> Chce przywiezc z Anglii Octavie I 1.9 diesel do przekladki. Poszukuje >>> wiec dobrego zakladu w Trojmiescie lub Toruniu i okolicach. Najlepiej >>> takiego, ktory juz zajmowal sie przekladaniem aut. Bede wdzieczny za >>> pomoc i ewentualne informacje o cenach i problemow zwiazanych z >>> przekladka Octavii. >> >> Koszt ok 6 tys. na 99% trzeba przespawywac sciane grodziowa z >> podszybiem. > > a czy aby w mysl tera¼niejszych przepisów zrob± Ci pierwszy przegl±d po > trakiej przeróbce? > > Obi³o mi sie o uszy, ze teraz przek³adke mozna zrobiæ tylko w samochodach, > których sciana grodziowa przystosowana jest do monta¿u po lewej i prawej > stronie, za¶ kiedy wymagane jest wycinanie otworów/wymiana ¶ciany - > przegl±du nie zrobi±. > > ps. co to za estoñskie kodowanie u Ciebie? > > > -- > Pozdrawiam > Kuba (aka cita) gg:1461968 > > w skodzie nie trzeba ciac i spawac tam jest przykrecane :-) -- -------------------- OMEGA DTI + JOHNNY II & ML-145 + TOMTOM XL navcore 8 |
>> Koszt ok 6 tys. na 99% trzeba przespawywac sciane grodziowa z
>> podszybiem. > > a czy aby w mysl tera¼niejszych przepisów zrob± Ci pierwszy przegl±d po > trakiej przeróbce? I chyba ma to pewne uzasadnienie, bo by³o nie by³o to spora ingerencja w wa¿ny element nadwozia. Fajniej jest oszczêdziæ parê groszy, ale jeszcze fajniej jak w razie dzwona nie masz skrzyni biegów na kolanach. Pozdrawiam Pawe³ |
> Koszt ok 6 tys. na 99% trzeba przespawywac sciane grodziowa z podszybiem.
Przy takich kosztach ma to logiczne uzasadnienie??? |
Kuba (aka cita) pisze:
> Obi³o mi sie o uszy, ze teraz przek³adke mozna zrobiæ tylko w > samochodach, których sciana grodziowa przystosowana jest do monta¿u po > lewej i prawej stronie, za¶ kiedy wymagane jest wycinanie > otworów/wymiana ¶ciany - przegl±du nie zrobi±. Nie ma problemu, jesli ma sie kwit z warsztatu, ze zostalo to zrobione w warsztatcie wlasnie, a nie u kowala na podworku. Odpowiedni regon musi byc. Ew. rzeczoznawca, koszt 350 zl > > ps. co to za estoñskie kodowanie u Ciebie? kodowanie odziedziczone od watkotworcy -- Pozdrawiam MarcinJM ____________________________ gg: 978510, Skype: marcin.jm |
Robert_J pisze:
>> Koszt ok 6 tys. na 99% trzeba przespawywac sciane grodziowa z podszybiem. > > Przy takich kosztach ma to logiczne uzasadnienie??? A dlaczego mnie o to pytasz? Klient przyjedzie i powie "chce bo tak" to co ja mam do dyskusji? -- Pozdrawiam MarcinJM ____________________________ gg: 978510, Skype: marcin.jm |
> A dlaczego mnie o to pytasz?
> Klient przyjedzie i powie "chce bo tak" to co ja mam do dyskusji? Pytaùem "ogólnie" ;-). Zasadnicza kwestia ile lat ma ta octavia, bo nie sÃ*dzæ ýeby mowa byùa o nowej ;-) |
Uýytkownik "MarcinJM" <> napisaù w wiadomoúci news:g8tr6l$v5s$.pl... > Koszt ok 6 tys. na 99% trzeba przespawywac sciane grodziowa z podszybiem. > a numery nadwozia nie sa wlasnie na podszybiu? |