![]() |
wbicie LPG do dowodu rej.
Dzi¶ wieczorem (piatek) odbieram auto z serwisu (instalacja LPG), a
jutro jade na tydzieñ nad morze (trasa Wroc³aw-Miêdzyzdroje), w zwi±zku z tym niestety nie zd±¿e udaæ sie do urzêdu w celu wbiciaLPG do dowodu rejestracyjnego. Czy z tego powodu nie groz± mi jakie¶ nieprzyjemno¶ci przy ewentualnej kontroli drogowej? Ile jest czasu na za³atwienie tego w urzêdzie. Oczywie¶cie wezme w podró¿ papiery od instalacji. Druga sprawa to ze w kolejn± sobotê koñczy mi sie tymczasowe pozwolenie (pierwsza rejestracja auta) i wracaj±c w niedzielê jecha³bym na niewa¿nych papierach. Wiem ¿e sta³y dowód rejestracyjny czeka ju¿ na odbiór tylko nie ma go kiedy odebraæ. Czy w tym przypadku równie¿ mo¿na mieæ nieprzyjemno¶ci przy kontroli? ps. czy w zwi±zku z tymi papierkowymi sprawami jechaæ autostradami przez Niemcy czy lepiej przez polskie drogi. Czy niemiecka policja jest bardziej surowa? |
Re: wbicie LPG do dowodu rej.
U¿ytkownik "zipi" napisa³ > Dzi¶ wieczorem (piatek) odbieram auto z serwisu (instalacja LPG), a > jutro jade na tydzieñ nad morze (trasa Wroc³aw-Miêdzyzdroje), w > zwi±zku z tym niestety nie zd±¿e udaæ sie do urzêdu w celu wbicia LPG > do dowodu rejestracyjnego. > > Czy z tego powodu nie groz± mi jakie¶ nieprzyjemno¶ci przy ewentualnej > kontroli drogowej? Ile jest czasu na za³atwienie tego w urzêdzie. > Oczywie¶cie wezme w podró¿ papiery od instalacji. Z tym problemu nie bêdzie > Druga sprawa to ze w kolejn± sobotê koñczy mi sie tymczasowe > pozwolenie (pierwsza rejestracja auta) i wracaj±c w niedzielê > jecha³bym na niewa¿nych papierach. Wiem ¿e sta³y dowód rejestracyjny > czeka ju¿ na odbiór tylko nie ma go kiedy odebraæ. Czy w tym przypadku > równie¿ mo¿na mieæ nieprzyjemno¶ci przy kontroli? A tu teoretycznie problemy mog± byæ przy kontroli, bo auto jedzie bez DR. Przeterminowane pozwolenie czasowe warte jest tyle co zesz³oroczny kwit z pralni. W praktyce ponoæ rzadko cokolwiek siê dzieje w takiej sytuacji ale to pewnie zale¿y od humoru policjanta. OT, po co tak?: Content-Transfer-Encoding: quoted-printable |
Co do LPG, to masz miesiac na wbicie do dowodu, do tego czasu musisz wozic
papiery do instalacji ze soba. Nie pamietam dokladnie ktore, "gaziarz" Ci dokladnie powie. Co do dowodu, to dlaczego nie przedluzyles w tym tygodniu waznosci dowodu tymczasowego ? Pozdrawiam, Cichy |
> Co do dowodu, to dlaczego nie przedluzyles w tym tygodniu waznosci dowodu
> tymczasowego ? mia³em odebraæ dzi¶ sta³y DR i od razu wbiæ LPG, ale serwis sie spó¼ni³... dzieki za odpowiedzi! |
tymczasowy zosta³ w serwisie, do celów jazdy próbnej, a bez zwrotu
tymczasowego nie wydadz± mi sta³ego |
[Cichy] pisze:
> Co do LPG, to masz miesiac na wbicie do dowodu, do tego czasu musisz > wozic papiery do instalacji ze soba. A je¶li nie, to co? Mam lpg od roku, papiery wszystkie wo¿ê ze sob±, przy 3 podej¶ciach do WK (gdzie kolejka po horyzont) zrezygnowa³em. Muszê zrobiæ przegl±d okresowy, a lpg nie wbite... Czego mogê siê spodziewaæ? ;) -- | Bartlomiej Kuzniewski | GG:23319 tel +48 696455098 | |
> [Cichy] pisze:
>> Co do LPG, to masz miesiac na wbicie do dowodu, do tego czasu musisz wozic >> papiery do instalacji ze soba. > A je¶li nie, to co? Mam lpg od roku, papiery wszystkie wo¿ê ze sob±, przy 3 > podej¶ciach do WK (gdzie kolejka po horyzont) zrezygnowa³em. Muszê zrobiæ > przegl±d okresowy, a lpg nie wbite... Czego mogê siê spodziewaæ? ;) Odes³ania do WK. B.Z. |
|--=Bartek=--| pisze:
>> [Cichy] pisze: >>> Co do LPG, to masz miesiac na wbicie do dowodu, do tego czasu musisz >>> wozic papiery do instalacji ze soba. >> A je¶li nie, to co? Mam lpg od roku, papiery wszystkie wo¿ê ze sob±, >> przy 3 podej¶ciach do WK (gdzie kolejka po horyzont) zrezygnowa³em. >> Muszê zrobiæ przegl±d okresowy, a lpg nie wbite... Czego mogê siê >> spodziewaæ? ;) > > Odes³ania do WK. Mo¿e ¼le siê wyrazi³em. Czego mogê siê spodziewaæ w WK ? -- | Bartlomiej Kuzniewski | GG:23319 tel +48 696455098 | |
>>> [Cichy] pisze:
>>>> Co do LPG, to masz miesiac na wbicie do dowodu, do tego czasu musisz wozic >>>> papiery do instalacji ze soba. >>> A je¶li nie, to co? Mam lpg od roku, papiery wszystkie wo¿ê ze sob±, przy 3 >>> podej¶ciach do WK (gdzie kolejka po horyzont) zrezygnowa³em. Muszê zrobiæ >>> przegl±d okresowy, a lpg nie wbite... Czego mogê siê spodziewaæ? ;) >> Odes³ania do WK. > Mo¿e ¼le siê wyrazi³em. Czego mogê siê spodziewaæ w WK ? Pewnie wbicia gazu do DR... tak by³o ze 3-4 lata temu. B.Z. |
Ostatnio wraca³em z Litwy zakupionym autem od litwina, przy kontroli okaza³o
siê ¿e nie mam przegl±du oraz tablice s± niewa¿ne bo francuskie - pu¶cili :) |