![]() |
[PRESS] Przed tankowaniem sprawd¼ czy nadal masz zbiornik
Na szczê¶cie czujno¶æ rewolucyjna nie zawiod³a:
Pzdr JKK |
Re: [PRESS] Przed tankowaniem sprawd¼ czy nadal masz zbiornik
Najbardziej mnie zadziwi³o, ¿e ten skroplony gaz najpierw "le¿a³" w
baga¿niku a potem go wyrzucili na ziemiê i tam 2 godziny trwa³o zanim odparowa³ |
Pawe³ pisze:
> Najbardziej mnie zadziwi³o, ¿e ten skroplony gaz najpierw "le¿a³" w > baga¿niku Kiedy¶ (cz³owiek jeszcze by³ g³upi) odkrêcili¶my butlê z gazem w wannie i rzeczywi¶cie zamiast substancji lotnej by³a ciecz, która nie parowa³a w takim tempie jak nam siê to mog³o wydawaæ (³azienka bez okna). A chcieli¶my z butli 11kg nape³niæ turystyczn± 3kg. Jak teraz to wspominamy to zastanawiamy siê dlaczego jeszcze ¿yjemy :) -- [Pozdrawiam [huri-khan][GG 177094] [Astra G '1,6 16V] [SY] |
U¿ytkownik "Pawe³" <> napisa³ w wiadomo¶ci
news:g8gsku$581$... > Najbardziej mnie zadziwi³o, ¿e ten skroplony gaz najpierw > "le¿a³" w baga¿niku > a potem go wyrzucili na ziemiê i tam 2 godziny trwa³o zanim > odparowa³ Gaz paruje, schladza sie przy tym do ok -30, a dalsze parowanie to w tempie doprowadzania ciepla. Z tym ze lato mamy - powinno trwac znacznie krocej. No chyba ze to resztki ciezszych frakcji tak sobie parowaly. Osobna sprawa ze odparowany gaz zalega przy ziemii i trzeba troche czasu zanim sie rozproszy .. albo dmuchac wentylatorem. Tak czy inaczej pracownikowi gratulujemy rewolucyjnej czujnosci :-) J. |
> Osobna sprawa ze odparowany gaz zalega przy ziemii i trzeba troche czasu
> zanim sie rozproszy .. albo dmuchac wentylatorem. podjerzewam ¿e dmuchanie wentylatorem odpada - silnik elektryczny, byle iskra na szczotkach i moze sie zrobic problem, tym bardziej ¿e to stacja benzynowa |
Re: Przed tankowaniem sprawd¼ czy nadal masz zbiornik
On Aug 20, 12:41 pm, "Pawe³" <> wrote:
> > Osobna sprawa ze odparowany gaz zalega przy ziemii i trzeba troche czasu > > zanim sie rozproszy .. albo dmuchac wentylatorem. > > podjerzewam ¿e dmuchanie wentylatorem odpada - silnik elektryczny, byle > iskra na szczotkach i moze sie zrobic problem, tym bardziej ¿e to stacja > benzynowa Nadchodzi zdaje mi sie czarna seria legalizacji zbiornikow (co 10 lat?). Wlasnie chyba kolo 10 lat temu rozpoczal sie boom na LPG... |
U¿ytkownik "JKK" <> napisa³ w wiadomo¶ci
news:g8goah$1iu3$... > Na szczê¶cie czujno¶æ rewolucyjna nie zawiod³a: > A to ten dystrybutor, czy jak to zw±, to nie "wyczuwa" braku zbiornika, mniejszego ci¶nienia itp cuda wianki? A¿ mi siê wierzyæ nie chce... -- Pozdrawiam, Kerry |
Kerry pisze:
>> Na szczê¶cie czujno¶æ rewolucyjna nie zawiod³a: >> >> > > A to ten dystrybutor, czy jak to zw±, to nie "wyczuwa" braku zbiornika, > mniejszego ci¶nienia itp cuda wianki? A¿ mi siê wierzyæ nie chce... niby jak ja "wczuwac" ? |
Re: Przed tankowaniem sprawd¼ czy nadal masz zbiornik
On Wed, 20 Aug 2008 04:46:07 -0700 (PDT), wofek_
<> wrote: >Nadchodzi zdaje mi sie czarna seria legalizacji zbiornikow (co 10 >lat?). Wlasnie chyba kolo 10 lat temu rozpoczal sie boom na LPG... IMHO nieop³acalna impreza. Lepiej kupic nowy. -- ___________ (R) /_ _______ Adam 'Trzypion' P³aszczyca (+48 502) 122 688 ___/ /_ ___ ul. na Szaniec 23/70 31-560 Kraków (012) 378 31 98 _______/ /_ ___________/ PMS++PJ+S*+++P+++M+++W--P+++X+++L+++B+M+++Z++T-WCB++ |
On Wed, 20 Aug 2008 13:41:10 +0200, Pawe³ wrote:
>> Osobna sprawa ze odparowany gaz zalega przy ziemii i trzeba troche czasu >> zanim sie rozproszy .. albo dmuchac wentylatorem. > >podjerzewam ¿e dmuchanie wentylatorem odpada - silnik elektryczny, byle >iskra na szczotkach i moze sie zrobic problem, tym bardziej ¿e to stacja >benzynowa Indukcyjny silnik nie ma szczotek. A nawet jakby mial, to trzeba rozpoczac dmuchanie z odleglosci w ktorej stezenie jest niewybuchowe. J. |