![]() |
Kupno auta a kredyt
Witam szanownych uzytkownikow 4 kolek:)
Ostatnio zaczalem sie rozgladac za samochodem i mam taki maly problem.Otoz chcialbym kupic samochod na kredyt, czyli podpisujac umowe z bankiem, bank przelewa kwote zawarta w umowie kupna sprzedazy na konto sprzedawcy.A jak to jest w sytuacji gdy ktos zajmuje sie sprowadzaniem samochodow do Polski, na umowie od Niemca ma kwote nizsza niz rzeczywista cena jaka zaplacil za auto, a ja chce od niego kupic taki samochod.Posrednik miedzy sprzedawca Niemieckim, a np. mna nie figuruje nigdzie.Rozumujac tym tropem bank udzieli mi kredyt tylko na kwote ktora widnieje na tej umowie gdzie strona jest Niemiec.Czy jest jakies inne wyjscie z sytuacji?Bardzo bede wdzieczny za pomoc. £ukasz |
Re: Kupno auta a kredyt
<1dliub7ztlnmu$.104kxollakrsw$.>,
> Witam szanownych uzytkownikow 4 kolek:) > Ostatnio zaczalem sie rozgladac za samochodem i mam taki maly problem.Otoz > chcialbym kupic samochod na kredyt, czyli podpisujac umowe z bankiem, bank > przelewa kwote zawarta w umowie kupna sprzedazy na konto sprzedawcy.A jak > to jest w sytuacji gdy ktos zajmuje sie sprowadzaniem samochodow do Polski, > na umowie od Niemca ma kwote nizsza niz rzeczywista cena jaka zaplacil za > auto, a ja chce od niego kupic taki samochod.Posrednik miedzy sprzedawca > Niemieckim, a np. mna nie figuruje nigdzie.Rozumujac tym tropem bank > udzieli mi kredyt tylko na kwote ktora widnieje na tej umowie gdzie strona > jest Niemiec.Czy jest jakies inne wyjscie z sytuacji?Bardzo bede wdzieczny > za pomoc. Zaraz zaraz... Po kiego grzyba Ci umowa z ni¿sz± cen±? Je¿eli ró¿nica jest tak du¿a ¿e mniejszy kredyt uniemo¿liwi Ci zakup auta to Urz±d Skarbowy z pewno¶ci± siê w tym po³apie i zap³acisz podatki zgodnez warto¶ci± auta wg Eurotaksu (kwota na umowie nie bêdzie istotna) ... -- pzdr alex prawopa¶ny typowy maruder :) |
Dnia Tue, 12 Aug 2008 21:29:00 +0200, Alex81 napisa³(a):
> <1dliub7ztlnmu$.104kxollakrsw$.>, >> Witam szanownych uzytkownikow 4 kolek:) >> Ostatnio zaczalem sie rozgladac za samochodem i mam taki maly problem.Otoz >> chcialbym kupic samochod na kredyt, czyli podpisujac umowe z bankiem, bank >> przelewa kwote zawarta w umowie kupna sprzedazy na konto sprzedawcy.A jak >> to jest w sytuacji gdy ktos zajmuje sie sprowadzaniem samochodow do Polski, >> na umowie od Niemca ma kwote nizsza niz rzeczywista cena jaka zaplacil za >> auto, a ja chce od niego kupic taki samochod.Posrednik miedzy sprzedawca >> Niemieckim, a np. mna nie figuruje nigdzie.Rozumujac tym tropem bank >> udzieli mi kredyt tylko na kwote ktora widnieje na tej umowie gdzie strona >> jest Niemiec.Czy jest jakies inne wyjscie z sytuacji?Bardzo bede wdzieczny >> za pomoc. > Zaraz zaraz... Po kiego grzyba Ci umowa z ni¿sz± cen±? Je¿eli ró¿nica > jest tak du¿a ¿e mniejszy kredyt uniemo¿liwi Ci zakup auta to Urz±d > Skarbowy z pewno¶ci± siê w tym po³apie i zap³acisz podatki zgodne z > warto¶ci± auta wg Eurotaksu (kwota na umowie nie bêdzie istotna) ... Chyba chodzilo (tak mi tlumaczyl kolega:) o to zeby zaplacic mniejsze clo lub akcyze.Chodzi mi o Volvo s60 2.4 lub Audi A4 1.8T. |
<>,
> Dnia Tue, 12 Aug 2008 21:29:00 +0200, Alex81 napisa³(a): > > > <1dliub7ztlnmu$.104kxollakrsw$.>, > >> Witam szanownych uzytkownikow 4 kolek:) > >> Ostatnio zaczalem sie rozgladac za samochodem i mam taki maly problem.Otoz > >> chcialbym kupic samochod na kredyt, czyli podpisujac umowe z bankiem, bank > >> przelewa kwote zawarta w umowie kupna sprzedazy na konto sprzedawcy.A jak > >> to jest w sytuacji gdy ktos zajmuje sie sprowadzaniem samochodow do Polski, > >> na umowie od Niemca ma kwote nizsza niz rzeczywista cena jaka zaplacilza > >> auto, a ja chce od niego kupic taki samochod.Posrednik miedzy sprzedawca > >> Niemieckim, a np. mna nie figuruje nigdzie.Rozumujac tym tropem bank > >> udzieli mi kredyt tylko na kwote ktora widnieje na tej umowie gdzie strona > >> jest Niemiec.Czy jest jakies inne wyjscie z sytuacji?Bardzo bede wdzieczny > >> za pomoc. > > Zaraz zaraz... Po kiego grzyba Ci umowa z ni¿sz± cen±? Je¿eli ró¿nica > > jest tak du¿a ¿e mniejszy kredyt uniemo¿liwi Ci zakup auta to Urz±d > > Skarbowy z pewno¶ci± siê w tym po³apie i zap³acisz podatki zgodne z > > warto¶ci± auta wg Eurotaksu (kwota na umowie nie bêdzie istotna) .... > > Chyba chodzilo (tak mi tlumaczyl kolega:) o to zeby zaplacic mniejsze clo > lub akcyze.Chodzi mi o Volvo s60 2.4 lub Audi A4 1.8T. Zawsze mia³em wra¿enie ¿e procent akcyzy _bardzo_ zale¿y od pojemno¶ci silnika. I powy¿ej 2l jest zaporowo wy¿szy. Mo¿e o to chodzi³o? ;) -- pzdr alex prawopa¶ny typowy maruder :) |
"£ukasz Z." <> napisa³(a):
>Witam szanownych uzytkownikow 4 kolek:) >Ostatnio zaczalem sie rozgladac za samochodem i mam taki maly problem.Otoz >chcialbym kupic samochod na kredyt, czyli podpisujac umowe z bankiem, bank >przelewa kwote zawarta w umowie kupna sprzedazy na konto sprzedawcy.A jak >to jest w sytuacji gdy ktos zajmuje sie sprowadzaniem samochodow do Polski, >na umowie od Niemca ma kwote nizsza niz rzeczywista cena jaka zaplacil za >auto, a ja chce od niego kupic taki samochod.Posrednik miedzy sprzedawca >Niemieckim, a np. mna nie figuruje nigdzie.Rozumujac tym tropem bank >udzieli mi kredyt tylko na kwote ktora widnieje na tej umowie gdzie strona >jest Niemiec.Czy jest jakies inne wyjscie z sytuacji?Bardzo bede wdzieczny >za pomoc. Santander da ci ile chcesz (w umowie zapisane jako kwota dodatkowa na ubezpieczenie czy tam inne rzeczy). -- -- Moje podró¿e -- |
£ukasz Z. pisze:
> Witam szanownych uzytkownikow 4 kolek:) > Ostatnio zaczalem sie rozgladac za samochodem i mam taki maly problem.Otoz > chcialbym kupic samochod na kredyt, czyli podpisujac umowe z bankiem, bank > przelewa kwote zawarta w umowie kupna sprzedazy na konto sprzedawcy.A jak > to jest w sytuacji gdy ktos zajmuje sie sprowadzaniem samochodow do Polski, > na umowie od Niemca ma kwote nizsza niz rzeczywista cena jaka zaplacil za > auto, a ja chce od niego kupic taki samochod.Posrednik miedzy sprzedawca > Niemieckim, a np. mna nie figuruje nigdzie.Rozumujac tym tropem bank > udzieli mi kredyt tylko na kwote ktora widnieje na tej umowie gdzie strona > jest Niemiec.Czy jest jakies inne wyjscie z sytuacji?Bardzo bede wdzieczny > za pomoc. Chcesz braæ auto montowane z przystanków na kredyt? Zwróæ uwagê chocia¿, czy ga³ki od klimy to nie ¶ciema:) Arek |
Dnia Wed, 13 Aug 2008 08:48:38 +0200, Arek (G) napisa³(a):
> £ukasz Z. pisze: >> Witam szanownych uzytkownikow 4 kolek:) >> Ostatnio zaczalem sie rozgladac za samochodem i mam taki maly problem.Otoz >> chcialbym kupic samochod na kredyt, czyli podpisujac umowe z bankiem, bank >> przelewa kwote zawarta w umowie kupna sprzedazy na konto sprzedawcy.A jak >> to jest w sytuacji gdy ktos zajmuje sie sprowadzaniem samochodow do Polski, >> na umowie od Niemca ma kwote nizsza niz rzeczywista cena jaka zaplacil za >> auto, a ja chce od niego kupic taki samochod.Posrednik miedzy sprzedawca >> Niemieckim, a np. mna nie figuruje nigdzie.Rozumujac tym tropem bank >> udzieli mi kredyt tylko na kwote ktora widnieje na tej umowie gdzie strona >> jest Niemiec.Czy jest jakies inne wyjscie z sytuacji?Bardzo bede wdzieczny >> za pomoc. > > Chcesz braæ auto montowane z przystanków na kredyt? Zwróæ uwagê chocia¿, > czy ga³ki od klimy to nie ¶ciema:) > > Arek Pytalem o kredyt a nie o Twoje wyobrazenie o samochodach z Niemiec... |
£ukasz Z. pisze:
> Dnia Wed, 13 Aug 2008 08:48:38 +0200, Arek (G) napisa³(a): > >> £ukasz Z. pisze: >>> Witam szanownych uzytkownikow 4 kolek:) >>> Ostatnio zaczalem sie rozgladac za samochodem i mam taki maly problem.Otoz >>> chcialbym kupic samochod na kredyt, czyli podpisujac umowe z bankiem, bank >>> przelewa kwote zawarta w umowie kupna sprzedazy na konto sprzedawcy.A jak >>> to jest w sytuacji gdy ktos zajmuje sie sprowadzaniem samochodow do Polski, >>> na umowie od Niemca ma kwote nizsza niz rzeczywista cena jaka zaplacil za >>> auto, a ja chce od niego kupic taki samochod.Posrednik miedzy sprzedawca >>> Niemieckim, a np. mna nie figuruje nigdzie.Rozumujac tym tropem bank >>> udzieli mi kredyt tylko na kwote ktora widnieje na tej umowie gdzie strona >>> jest Niemiec.Czy jest jakies inne wyjscie z sytuacji?Bardzo bede wdzieczny >>> za pomoc. >> Chcesz braæ auto montowane z przystanków na kredyt? Zwróæ uwagê chocia¿, >> czy ga³ki od klimy to nie ¶ciema:) > Pytalem o kredyt a nie o Twoje wyobrazenie o samochodach z Niemiec... Trochê w temacie odpowiedzia³em. Ca³o¶æ do¶æ mocno ¶mierdzi nie wiem czemu siê w to pchasz. Przy dzisiejszych cenach samochodów nie wiem po cholerê ludzie tak ryzykuj±. Za du¿o kasy maj± czy co? Zreszt±, gdyby Cie interesowa³ kredyt to by¶ zadzwoni³/poszed³ do banku i siê zapyta³, a skoro pytasz tutaj, to znaczy, ¿e niekoniecznie to jest Twój cel. Wiêc nie biadol tylko czytaj co Ci inni pisz±;) Arek |
Dnia Thu, 14 Aug 2008 08:02:56 +0200, Arek (G) napisa³(a):
> £ukasz Z. pisze: >> Dnia Wed, 13 Aug 2008 08:48:38 +0200, Arek (G) napisa³(a): >> >>> £ukasz Z. pisze: >>>> Witam szanownych uzytkownikow 4 kolek:) >>>> Ostatnio zaczalem sie rozgladac za samochodem i mam taki maly problem.Otoz >>>> chcialbym kupic samochod na kredyt, czyli podpisujac umowe z bankiem, bank >>>> przelewa kwote zawarta w umowie kupna sprzedazy na konto sprzedawcy.A jak >>>> to jest w sytuacji gdy ktos zajmuje sie sprowadzaniem samochodow do Polski, >>>> na umowie od Niemca ma kwote nizsza niz rzeczywista cena jaka zaplacil za >>>> auto, a ja chce od niego kupic taki samochod.Posrednik miedzy sprzedawca >>>> Niemieckim, a np. mna nie figuruje nigdzie.Rozumujac tym tropem bank >>>> udzieli mi kredyt tylko na kwote ktora widnieje na tej umowie gdzie strona >>>> jest Niemiec.Czy jest jakies inne wyjscie z sytuacji?Bardzo bede wdzieczny >>>> za pomoc. >>> Chcesz braæ auto montowane z przystanków na kredyt? Zwróæ uwagê chocia¿, >>> czy ga³ki od klimy to nie ¶ciema:) > >> Pytalem o kredyt a nie o Twoje wyobrazenie o samochodach z Niemiec... > > Trochê w temacie odpowiedzia³em. Ca³o¶æ do¶æ mocno ¶mierdzi nie wiem > czemu siê w to pchasz. Przy dzisiejszych cenach samochodów nie wiem po > cholerê ludzie tak ryzykuj±. Za du¿o kasy maj± czy co? > > Zreszt±, gdyby Cie interesowa³ kredyt to by¶ zadzwoni³/poszed³ do banku > i siê zapyta³, a skoro pytasz tutaj, to znaczy, ¿e niekoniecznie to jest > Twój cel. Wiêc nie biadol tylko czytaj co Ci inni pisz±;) > > Arek Nie filozofuj...Dzieki ogolnie za pomoc. |
£ukasz Z. pisze:
> Nie filozofuj...Dzieki ogolnie za pomoc. Nie pytaj jak nie oczekujesz nieoczekiwanej odpowiedz. Nie ma za co. Arek |