![]() |
pytanie do znawców (LPG)
Witam
Czy ilo¶æ gazu do³adowana do zbiornika zale¿eæ moze od ci¶nienia tego gazu w zbiorniku.. pompie dystrybutora. Pytam bo dzis zaskoczy³a mnie ilo¶c paliwa jaka siê zmiesci³a w moim, zdaje sie nierozci±galnym zbiorniku samochodowym. -- Pozdrawiam --------------- ***ERA**** aby wys³aæ maila: |
Re: pytanie do znawców (LPG)
> Witam
> Czy ilo¶æ gazu do³adowana do zbiornika zale¿eæ moze od ci¶nienia tego gazu > w zbiorniku.. pompie dystrybutora. > Pytam bo dzis zaskoczy³a mnie ilo¶c paliwa jaka siê zmiesci³a w moim, > zdaje > sie nierozci±galnym zbiorniku samochodowym. Mo¿e siad³ Ci zawór odbijaj±cy? A mo¿e dystrybutor skrêcony? |
> Witam
> Czy ilo¶æ gazu do³adowana do zbiornika zale¿eæ moze od ci¶nienia tego gazu > w zbiorniku.. pompie dystrybutora. > Pytam bo dzis zaskoczy³a mnie ilo¶c paliwa jaka siê zmiesci³a w moim, > zdaje > sie nierozci±galnym zbiorniku samochodowym. Mo¿e siad³ Ci zawór odbijaj±cy? A mo¿e dystrybutor skrêcony? |
By³ 13 czerwiec 2008 roku (pi±tek) gdy o godz. 0:14, wszystkim znany *Roki*
napisa³(a): > Mo¿e siad³ Ci zawór odbijaj±cy? A mo¿e dystrybutor skrêcony? Je¶li juz to podejrzewa³bym niewielkie oszustwo na dystrybutorze. Pytanie jednak zasadne... czy odbijanie zalezy od ci¶nienia z jakim t³oczone (zawsze miesci³o mi sie max 45-46 litrów, dzis wlaz³o 50) jest LPG -- Pozdrawiam --------------- ***ERA**** aby wys³aæ maila: |
By³ 13 czerwiec 2008 roku (pi±tek) gdy o godz. 0:14, wszystkim znany *Roki*
napisa³(a): > Mo¿e siad³ Ci zawór odbijaj±cy? A mo¿e dystrybutor skrêcony? Je¶li juz to podejrzewa³bym niewielkie oszustwo na dystrybutorze. Pytanie jednak zasadne... czy odbijanie zalezy od ci¶nienia z jakim t³oczone (zawsze miesci³o mi sie max 45-46 litrów, dzis wlaz³o 50) jest LPG -- Pozdrawiam --------------- ***ERA**** aby wys³aæ maila: |
> Pytanie jednak zasadne... czy odbijanie zalezy od ci¶nienia z jakim
> t³oczone (zawsze miesci³o mi sie max 45-46 litrów, dzis wlaz³o 50) > jest LPG Z tego co mi wiadomo to im wieksze cisnienie tloczenia tym mniej wchodzi do zbiornika. Jesli sie myle o niech mnie ktos poprawi. Pozdrawiam! |
> Pytanie jednak zasadne... czy odbijanie zalezy od ci¶nienia z jakim
> t³oczone (zawsze miesci³o mi sie max 45-46 litrów, dzis wlaz³o 50) > jest LPG Z tego co mi wiadomo to im wieksze cisnienie tloczenia tym mniej wchodzi do zbiornika. Jesli sie myle o niech mnie ktos poprawi. Pozdrawiam! |
By³ 13 czerwiec 2008 roku (pi±tek) gdy o godz. 0:23, wszystkim znany *Adam*
napisa³(a): > > Z tego co mi wiadomo to im wieksze cisnienie tloczenia tym mniej wchodzi do > zbiornika. > Jesli sie myle o niech mnie ktos poprawi. > Pozdrawiam! Ok. Jako ze ja nie "znawca" zagadnieñ kinematyki czy hydrostatyki cieczy, pomijam czy wiêksze, czy mniejsze. Pytanie wiêc koryguje - czy cisnienie dystrybutora wp³ywa na ilo¶c wt³oczonego gazu czy te¿ zawór odcinajacy winien odbiæ wtedy gdzy ci¶nienie w zbiorniku osiagnie pewn± warto¶c. Byc moze jednak jest to w jakis sposób ..przynajmniej w praktyce powiazane. -- Pozdrawiam --------------- ***ERA**** aby wys³aæ maila: |
By³ 13 czerwiec 2008 roku (pi±tek) gdy o godz. 0:23, wszystkim znany *Adam*
napisa³(a): > > Z tego co mi wiadomo to im wieksze cisnienie tloczenia tym mniej wchodzi do > zbiornika. > Jesli sie myle o niech mnie ktos poprawi. > Pozdrawiam! Ok. Jako ze ja nie "znawca" zagadnieñ kinematyki czy hydrostatyki cieczy, pomijam czy wiêksze, czy mniejsze. Pytanie wiêc koryguje - czy cisnienie dystrybutora wp³ywa na ilo¶c wt³oczonego gazu czy te¿ zawór odcinajacy winien odbiæ wtedy gdzy ci¶nienie w zbiorniku osiagnie pewn± warto¶c. Byc moze jednak jest to w jakis sposób ..przynajmniej w praktyce powiazane. -- Pozdrawiam --------------- ***ERA**** aby wys³aæ maila: |
Witam,
W po¶cie <> xxxx <> m.in. napisa³(a):: > Pytam bo dzis zaskoczy³a mnie ilo¶c paliwa jaka siê zmiesci³a w moim, > zdaje sie nierozci±galnym zbiorniku samochodowym. Pytanie jak duzo wesz³o, bo ja tu widzê kant. Kiedy¶ zatankowa³o mi siê 9l wiêcej do zbiornika ni¿ powinno (podjecha³em praktycznie na pusto). Jak pokaza³em Panu homlogacje butli to nie wzia³ gotówki i na dystrybutorze powiesi³ 'AWARIA". Pytanie tylko, czy ta awaria to faktycznie awaria, czy tylko takie zagranie go¶cia, abym mu smrodu nie narobi³. -- Tomasz Motyliñski "Linux jest dla leniwych, raz zainstalowany dzia³a wiecznie" .... i do tego jaki ³adny :) http://satfilm.pl/~motto77/mydesktop.jpg - Polskie Forum U¿ytkowników Debiana |