![]() |
rejestracja auta
Witam
Dorad¼cie proszê w takim problemie: - kupi³em nowe auto, które chcê zarejestrowaæ w obecnym mie¶cie (DC), w którym mieszkam i pracujê (niedawno kupi³em tutaj mieszkanie, jeszcze nie jestem tutaj zameldowany) - aktualnie zameldowany jestem w rodzinnym mie¶cie (docelowo chcê siê zameldowaæ w swoim mieszkaniu w DC) - posiadam auto, które z racji zakupu nowego bêdê sprzedawa³ (auto zarejestrowane jest na tablicach z mojego rodzinnego miasta) Jak to teraz ugry¼æ, aby zarejestrowaæ nowy samochód jednocze¶nie nie musz±c przerejestrowywaæ starego? Nie ukrywam, ¿e wszystko chcia³bym za³atwiæ w obecnym mie¶cie, ¿ebym nie musia³ braæ urlopów i jechaæ do urzêdów do innego miasta. Wpad³em na taki pomys³: - meldujê siê w nowym mieszkaniu tymczasowo - z uwagi, ¿e sta³y meldunek siê nie zmienia, to nie muszê przerejestrowywaæ starego auta - rejestrujê nowy samochód na podstawie meldunku tymczasowego - stare auto siê sprzedaje - zmieniam meldunek z tymczasowego na sta³y Czy to jest realne do zrobienia? A mo¿e kto¶ ma lepszy pomys³? -- Wiktor |