![]() |
jakie autko do KZK/KJS
witam,
ciekaw jestem Waszych typow na autko do kazetek i kjsow. chodzi o cos: - w miare niedrogiego, z opcja do zajezdzenia, czyli powiedzmy tak do 10 tysiecy zl, - naped raczej tyl lub 4wd, bo nie wyobrazam sobie przyjemnego krecenia fwd - takiej pojemnosci/mocy, zeby w swojej klasie bylo w czolowce (tutaj problem wzajemnego przesuniecia klas kzk i kjs), co ma znaczenie zwlaszcza na kawalkach OS-owych - nie mam serca/warunkow do ciezkiej mechaniki, wiec taki silnik, zeby nie bylo dlugiej i kosztownej zabawy w tuning, ewentualnie raz cos dlubnac i miec spokoj ;) - w miare tanie opony ;) co mi sie nasuwa (+watpliwosci): - impreza sti (chyba ideal, ale droga i wymaga sporo umiejetnosci, ktorych nie mam) - bmw m3 (bardzo trudno kupic chodzacy egzemplarz w tej cenie) - bmw m5 (jw plus chyba za duzo cylindrow, ponoc 4ki sa zwawsze w rozkrecaniu, co ma znaczenie na dynamicznych kreciolkach) - lancer evo (drogo i fwd, za to bardzo wybacza bledy w technice, mozna "sie pokazac" ;)) - subaru justy (malutki, jaka wersja silnikowa?) - honda crx/del sol (nie mam o tych autach pojecia, ale sporo imprez wygrywaja, jakie silniki rozwazac?) o czym nie pomyslalem? :) jaka jest Wasza opinia? pozdr, rdx -- ___ ___ __ _ _ | _ \__ _ __| \ \/ /__ ___| | | gg#157002 | / _` / _` |> </ _/ -_) | | spamboks na o2peel |_|_\__,_\__,_/_/\_\__\___|_|_| |
Re: jakie autko do KZK/KJS
radxcell wrote:
> o czym nie pomyslalem? :) O jednym zerze przy cenie. Bo z tre¶ci wynika, ¿e chcesz tym pojechaæ wiêcej ni¿ jedn± imprezê. g. |
> co mi sie nasuwa (+watpliwosci):
> - impreza sti (chyba ideal, ale droga i wymaga sporo umiejetnosci, ktorych > nie > mam) To nie jest trudne auto do prowadzenia. > - bmw m3 (bardzo trudno kupic chodzacy egzemplarz w tej cenie) > - bmw m5 (jw plus chyba za duzo cylindrow, ponoc 4ki sa zwawsze w > rozkrecaniu, > co ma znaczenie na dynamicznych kreciolkach) Raczej nijak siê nadaj± do KJSów i to jeszcze z twoim bud¿etem. Tyle to wydasz na paliwo. > - lancer evo (drogo i fwd, za to bardzo wybacza bledy w technice, mozna > "sie > pokazac" ;)) Fwd? Ciekawe, ciekawe, pewnie jak Impreza :-) > - subaru justy (malutki, jaka wersja silnikowa?) > - honda crx/del sol (nie mam o tych autach pojecia, ale sporo imprez > wygrywaja, > jakie silniki rozwazac?) A jaki masz wybór? ¯aden. Praktycznie tylko 1,6 125/130 KM, bo te 160 KM i je¿d¿±ce to ju¿ praktycznie nie istniej±. |
> co mi sie nasuwa (+watpliwosci): > - impreza sti (chyba ideal, ale droga i wymaga sporo umiejetnosci, ktorych > nie > mam) > - bmw m3 (bardzo trudno kupic chodzacy egzemplarz w tej cenie) > - bmw m5 (jw plus chyba za duzo cylindrow, ponoc 4ki sa zwawsze w > rozkrecaniu, > co ma znaczenie na dynamicznych kreciolkach) > - lancer evo (drogo i fwd, za to bardzo wybacza bledy w technice, mozna > "sie > pokazac" ;)) ¿art?? Za 10tys?? > - subaru justy (malutki, jaka wersja silnikowa?) > - honda crx/del sol (nie mam o tych autach pojecia, ale sporo imprez > wygrywaja, > jakie silniki rozwazac?) > > o czym nie pomyslalem? :) > jaka jest Wasza opinia? sensownie utrzymane BMW e30, np z 2,5L silnikiem. Doprowadziæ go do stanu u¿ywalno¶ci, wybebeszyæ, wstawiæ klatkê. Kasy powinno wystarczyæ. -- Pozdr Scyzoryk Corolla e11 xl 600v |
Scyzoryk pisze:
> sensownie utrzymane BMW e30, np z 2,5L silnikiem. Doprowadziæ go do stanu > u¿ywalno¶ci, wybebeszyæ, wstawiæ klatkê. Kasy powinno wystarczyæ. Dobra opcja, jednak ja bym poszukal czegos z FWD/AWD. |
Boombastic pisze:
> To nie jest trudne auto do prowadzenia. Przede wszystkim wymaga pieniedzy - ktorych nie masz. >> - bmw m3 (bardzo trudno kupic chodzacy egzemplarz w tej cenie) >> - bmw m5 (jw plus chyba za duzo cylindrow, ponoc 4ki sa zwawsze w >> rozkrecaniu, >> co ma znaczenie na dynamicznych kreciolkach) j.w. >> - lancer evo (drogo i fwd, za to bardzo wybacza bledy w technice, >> mozna "sie >> pokazac" ;)) j.w. >> - subaru justy (malutki, jaka wersja silnikowa?) >> - honda crx/del sol (nie mam o tych autach pojecia, ale sporo imprez >> wygrywaja, >> jakie silniki rozwazac?) > A jaki masz wybór? ¯aden. Praktycznie tylko 1,6 125/130 KM, bo te 160 KM > i je¿d¿±ce to ju¿ praktycznie nie istniej±. Nie widzialem, zeby ktos jezdzil w kjs del solem. Moja rada - ogladnij sobie fotki z KJSow i kup takie auto jak tam jezdza, czyli np. swift gti, civic 4g (1.6 i mozliwe nawet 170km na wolnossacym) czy cos podobnego. |
> Moja rada - ogladnij sobie fotki z KJSow i kup takie auto jak tam > jezdza, czyli np. swift gti, civic 4g (1.6 i mozliwe nawet 170km na > wolnossacym) czy cos podobnego. czesto widywane sa tez ma³e Pugi. 205, 106, 306. Wszystko to FWD wiec niby nie pasuja do pytania. W sumie to nie wiem czemu. Jesli ma sluzyc do zabawy to pewnie lepiej RWD ale jesli do wykrecania jak nalepszych czasów to najlpiej AWD a jak nie stac to FWD. -- Pozdr Scyzoryk Corolla e11 xl 600v |
On 1 Sie, 20:47, "radxcell" <> wrote:
> witam, > > ciekaw jestem Waszych typow na autko do kazetek i kjsow. chodzi o cos: > - w miare niedrogiego, z opcja do zajezdzenia, czyli powiedzmy tak do 10 tysiecy > zl, > - naped raczej tyl lub 4wd, bo nie wyobrazam sobie przyjemnego krecenia fwd > - takiej pojemnosci/mocy, zeby w swojej klasie bylo w czolowce (tutaj problem > wzajemnego przesuniecia klas kzk i kjs), co ma znaczenie zwlaszcza na kawalkach > OS-owych > - nie mam serca/warunkow do ciezkiej mechaniki, wiec taki silnik, zeby nie bylo > dlugiej i kosztownej zabawy w tuning, ewentualnie raz cos dlubnac i miec spokoj > ;) > - w miare tanie opony ;) > > co mi sie nasuwa (+watpliwosci): > - impreza sti (chyba ideal, ale droga i wymaga sporo umiejetnosci, ktorych nie > mam) > - bmw m3 (bardzo trudno kupic chodzacy egzemplarz w tej cenie) > - bmw m5 (jw plus chyba za duzo cylindrow, ponoc 4ki sa zwawsze w rozkrecaniu, > co ma znaczenie na dynamicznych kreciolkach) > - lancer evo (drogo i fwd, za to bardzo wybacza bledy w technice, mozna "sie > pokazac" ;)) > - subaru justy (malutki, jaka wersja silnikowa?) > - honda crx/del sol (nie mam o tych autach pojecia, ale sporo imprez wygrywaja, > jakie silniki rozwazac?) > > o czym nie pomyslalem? :) > jaka jest Wasza opinia? > > pozdr, rdx My¶lê, ¿e nie masz z grubsza pojêcia o czym piszesz... EVO, M5 za 10 tys z³ i twój sposób my¶lenia. Rajdowanie zaczyna siê od do³u. To kierowca wygrywa, a nie samochód. Mo¿esz mieæ najmocniejsze auto w stawce, a na szybkich oesach objad± ciê maluchy. Je¿eli chcesz zacz±c od razu od mocnej rwd lub awd to zobacz ile kosztuje utrzymanie takiego auta w warunkach rajdowych. Propozycje które podsun±³e¶ wraz z twoim bud¿etem nadaj± siê do ¶miechu warte. Myslisz, ¿e jak kupisz najmocniejsz± o¶kê to bêdziesz od razu faworytem? My¶lenie godne pythona. M5 w rajdach - ogromna masa i ciêzki silnik - tak takie auta siê ¶wietnie nadaj± <rotfl>. Na pocz±tek polecam CC/SC. 126p to auto dla hardkorowców, którzy kochaj± auta. Mam takiego malucha ;-) Jest dobre na 1-2 sezony, dalej uczy z³ych nawyków (krótkie i rwd). CC nie jest bardzo drogie w utrzymaniu, a do¶æ zwrotne i szybkie. Na kjs to siê PRZEDE WSZYSTKIM liczy. |
Kup sobie Lantre z 4G63 i doloz jej turbo z Eclipsa. Bedzie prawie jak EVO
;-) |
> Nie widzialem, zeby ktos jezdzil w kjs del solem.
Nie dziwne, bo przecie¿ buda nie jest tak sztywna jak w nadwoziu zamkniêtym. |