![]() |
[3miasto] T³umiki - gdzie?
Witam.
Mo¿e który¶ z szanownych grupowiczów bêdzie wiedzia³ jaki warsztat/sklep poleciæ. Chcê zakupiæ praktycznie kompletny uk³ad wydechowy do mojego autka, chodzi o dwa t³umiki + wszystkie elementy monta¿owe. No i przyznam, ¿e nie wiem zbytnio gdzie w Trójmie¶cie (najchêtniej w Gdañsku) szukaæ sklepu, w którym móg³bym zakupiæ t³umiki Walkera w rozs±dnej cenie? Jakby przy okazji by³ na miejscu porz±dny warsztat, który by mi ten wydech posk³ada³, w ogóle by³bym wniebowziêty. Jakie¶ pomys³y? :) Z góry dziêkujê. Pozdr. |
Re: [3miasto] T³umiki - gdzie?
*.Peeter* napisal(a) w news:g6pffe$2fg$:
> Witam. > Mo¿e który¶ z szanownych grupowiczów bêdzie wiedzia³ jaki warsztat/sklep > poleciæ. Chcê zakupiæ praktycznie kompletny uk³ad wydechowy do mojego > autka, chodzi o dwa t³umiki + wszystkie elementy monta¿owe. No i > przyznam, ¿e nie wiem zbytnio gdzie w Trójmie¶cie (najchêtniej w > Gdañsku) szukaæ sklepu, w którym móg³bym zakupiæ t³umiki Walkera w > rozs±dnej cenie? Jakby przy okazji by³ na miejscu porz±dny warsztat, > który by mi ten wydech posk³ada³, w ogóle by³bym wniebowziêty. > Jakie¶ pomys³y? :) Z góry dziêkujê. > Pozdr. Warsztat ktory z czystym sumieniem moge polecic to Mebus Robia solidnie, jak robota nie jest nietypowa to cena robocizny jest nawet atrakcyjna. Maja duzy wybor tlumikow, ale czy same materialy sa w dobrej cenie? Nie wiem. Pozdr PS. Sklepy z samymi czesciami to ceny + te specjalizujace sie w konkretneej marce... |
U¿ytkownik ".Peeter" <.pl> napisa³ w wiadomo¶ci news:g6pffe$2fg$... > Witam. > > Mo¿e który¶ z szanownych grupowiczów bêdzie wiedzia³ jaki warsztat/sklep > poleciæ. Chcê zakupiæ praktycznie kompletny uk³ad wydechowy do mojego > autka, chodzi o dwa t³umiki + wszystkie elementy monta¿owe. No i przyznam, > ¿e nie wiem zbytnio gdzie w Trójmie¶cie (najchêtniej w Gdañsku) szukaæ > sklepu, w którym móg³bym zakupiæ t³umiki Walkera w rozs±dnej cenie? Jakby > przy okazji by³ na miejscu porz±dny warsztat, który by mi ten wydech > posk³ada³, w ogóle by³bym wniebowziêty. > > Jakie¶ pomys³y? :) Z góry dziêkujê. > Moze tutaj? przyznam, ze nie znam z praktyki wiec nie wiem na ile godny plecenia - czesto przejezdzam Traktem i po prostu szyld kojarze... moze ktos z grupowiczow cos dopowie :) pozdrawiam raB |
rabar-bar wrote:
> Moze tutaj? > Raz tam pojecha³em, jak siê ³±cznik elastyczny w moim poprzednim aucie z³ama³. Oczywi¶cie do wymiany by³ katalizator, a i nawet wymian± kolektora mi grozi³o. Zawo³ali 2000z³, w innym warsztacie zrobili mi to za 70z³. Problem w tym, ¿e obecnym autem nie wjadê na 90% podno¶ników, wiêc najlepiej, jakby warsztat mia³ kana³. :) -- Pozdrawiam __ |__)_ _|_ _ _ ..| (-(-|_(-| |
Przembo wrote:
> Warsztat ktory z czystym sumieniem moge polecic to Mebus > O Mebusie s³ysza³em tyle, ¿e robi± ¶wietne 'customowe' uk³ady wydechowe, ale niestety polecany jest tylko warsztat w Gdyni... Tak siê zastanawiam - na serio nikt nie wie, gdzie mo¿na kupiæ w sensownych cenach t³umiki np. Walkera? Wszêdzie mi wyceniaj± do¶æ atrakcyjnie, ale czar pryska, gdy pytam o markê t³umików, same polmostrów/asmet/ferroz... -- Pozdrawiam __ |__)_ _|_ _ _ ..| (-(-|_(-| |
..Peeter pisze:
> rabar-bar wrote: >> Moze tutaj? >> > > Raz tam pojecha³em, jak siê ³±cznik elastyczny w moim poprzednim > aucie z³ama³. Oczywi¶cie do wymiany by³ katalizator, a i nawet > wymian± kolektora mi grozi³o. Zawo³ali 2000z³, w innym warsztacie > zrobili mi to za 70z³. Normalka niestety... mia³em dok³adnie tak samo. Jedyna rada to wiedzieæ samemu dok³adnie co jest zepsute. Przy hali olivii od strony Sopotu jest zak³ad (t³umiki, klimatyzacje) który jest raczej niedrogi. Za uszczelnienie po³±czenia kolektor - katalizator i dospawanie migomatem dwóch odpadniêtych wieszaków wziêli zdaje siê 20 czy 30 z³otych. W poprzednim zak³adzie "fachowcy" wykryli "dziurê w katalizaorze" i proponowali za 300z³ wymieniæ go na atrapê. Plus po 20 z³ za ka¿dy wieszak. -- Jakub Witkowski | Prezentowane opinie mog± byæ niepowa¿ne, z domeny | nieprawdziwe, lub nie odpowiadaæ w czê¶ci gts /kropka/ pl | lub ca³o¶ci pogl±dom ich Autora. |
..Peeter pisze:
> Witam. > > Mo¿e który¶ z szanownych grupowiczów bêdzie wiedzia³ jaki warsztat/sklep > poleciæ. Chcê zakupiæ praktycznie kompletny uk³ad wydechowy do mojego > autka, chodzi o dwa t³umiki + wszystkie elementy monta¿owe. No i > przyznam, ¿e nie wiem zbytnio gdzie w Trójmie¶cie (najchêtniej w > Gdañsku) szukaæ sklepu, w którym móg³bym zakupiæ t³umiki Walkera w > rozs±dnej cenie? Jakby przy okazji by³ na miejscu porz±dny warsztat, > który by mi ten wydech posk³ada³, w ogóle by³bym wniebowziêty. > > Jakie¶ pomys³y? :) Z góry dziêkujê. - 1500-2000zl i masz caly customowy ukl wydechowy. |
U¿ytkownik "ulong" napisa³:
> - 1500-2000zl i masz caly customowy ukl wydechowy. No w³a¶nie nie mam tyle do przeznaczenia, gdybym mia³, to ³atwiej mi by by³o znale¼æ warsztat, w którym zbuduj± mi od zera ca³y wydech, ni¿ taki, który sprzeda mi w miarê tanio gotowe t³umiki i porz±dnie to zmontuje. Poza tym Piastów to nie 3miasto. :> Pozdr. |