![]() |
Klakson - jak na pocz±tku XX wieku
Stare samochody (np. Ford T) mia³y taki ¶mieszny klakson. Brzmia³o to trochê jak
ryk os³a: HHHIIIIIIIIIII - HHHUUUUUUU!!! Na filmach zawsze takie s³ychaæ. Czy wiecie mo¿e, czy mo¿na gdzie¶ taki klakson kupiæ, albo jak jest zbudowany, jak dzia³a, jak siê nazywa? Dziêki, -- Lukasz |
Re: Klakson - jak na pocz±tku XX wieku
Dnia pięknego Sun, 08 Jun 2008 23:24:08 +0200, osobnik zwany LukaszS
wystukał: > Stare samochody (np. Ford T) miały taki śmieszny klakson. Brzmiało to > trochę jak ryk osła: > HHHIIIIIIIIIII - HHHUUUUUUU!!! > Na filmach zawsze takie słychać. Czy wiecie może, czy można gdzieś taki > klakson kupić, albo jak jest zbudowany, jak działa, jak się nazywa? trąbka z gumową gruszką, tylko duża. -- mst <at> gazeta <.> pl "-Mam lęk gruntu! -Chyba wysokości? -Wiem co mówię, to grunt zabija!" Terry Pratchett |
Re: Klakson - jak na poczÄ…tku XX wieku
Użytkownik "masti" <> napisał w wiadomości
news:.eu.o rg... > Dnia pięknego Sun, 08 Jun 2008 23:24:08 +0200, osobnik zwany LukaszS > wystukał: > >> Stare samochody (np. Ford T) miały taki śmieszny klakson. Brzmiało to >> trochę jak ryk osła: >> HHHIIIIIIIIIII - HHHUUUUUUU!!! >> Na filmach zawsze takie słychać. Czy wiecie może, czy można gdzieś taki >> klakson kupić, albo jak jest zbudowany, jak działa, jak się nazywa? > > trąbka z gumową gruszką, tylko duża. to ja chce taki z filmu pt. Maska :D Stoout |
Nie. One mają inny dźwięk. Nie da się takiego uzyskać z trąbki z gruszką.
-- Lukasz |
On Mon, 9 Jun 2008 11:28:11 +0200, "LukaszS"
<.WYTNIJpl> wrote: >Nie. One maj± inny d¼wiêk. Nie da siê takiego uzyskaæ z tr±bki z gruszk±. To by³y mini syreny z silniczkiem elektrycznym. -- ___________ (R) /_ _______ Adam 'Trzypion' P³aszczyca (+48 502) 122 688 ___/ /_ ___ ul. na Szaniec 23/70 31-560 Kraków (012) 378 31 98 _______/ /_ ___________/ PMS*PJ+S+++P++M+++W--P++X+++L+++B+M+++Z++T-WCB++ |
>> trąbka z gumową gruszką, tylko duża.
> > to ja chce taki z filmu pt. Maska :D ja bym założył, ale takie jak mają w ciągnikach siodłowych :) podoba mie sie ten dźwięk mniam, brat |
>>Nie. One maj± inny d¼wiêk. Nie da siê takiego uzyskaæ z tr±bki z gruszk±.
> > To by³y mini syreny z silniczkiem elektrycznym. To by siê zgadza³o. Mo¿na takie teraz gdzies dostaæ? -- Lukasz |
On Mon, 9 Jun 2008 14:05:09 +0200, "LukaszS"
<.WYTNIJpl> wrote: >> To by³y mini syreny z silniczkiem elektrycznym. >To by siê zgadza³o. Mo¿na takie teraz gdzies dostaæ? Raczej spróbowaæ samemu zrobiæ. -- ___________ (R) /_ _______ Adam 'Trzypion' P³aszczyca (+48 502) 122 688 ___/ /_ ___ ul. na Szaniec 23/70 31-560 Kraków (012) 378 31 98 _______/ /_ ___________/ PMS*PJ+S+++P++M+++W--P++X+++L+++B+M+++Z++T-WCB++ |