![]() |
Antena CB na magnes. Jakimi prêdko¶ciami podró¿ujecie?
Witam,
przy jakich prêdko¶ciach Wam pospada³y anteny i jakie? :) Bo ja chcia³em siê pochwaliæ, ¿e antena mo¿e spa¶æ z dachu... ;) Generalnie dopóki sam tego nie do¶wiadczy³em, to tylko s³ysza³em ¿e takie akcje siê zdarzaj±... Wiêc teraz zawsze ju¿ bêdê siê ¶mia³ z tych, co je¿d¿± z magnesami w trasy i grzej± grubo ponad 160... I wiêcej... Do sedna: Lemm at-71 na magnesie o ¶rednicy 125mm wytrzymuje do 240 km/h. Pozdrawiam! P.S.> Mo¿e kto¶ siê orientuje gdzie wstawiaj± z nale¿yt± staranno¶ci± szyby w Gdañsku? Jann odpada. |
Re: Antena CB na magnes. Jakimi prêdko¶ciami podró¿ujecie?
U¿ytkownik "Filip KK" <> napisa³ w wiadomo¶ci
news:i6iunl$jls$.gda.pl... > Witam, > > przy jakich prêdko¶ciach Wam pospada³y anteny i jakie? :) Mnie odpad³a przyz 180 km/h. Ale poniewa¿ by³a przytrza¶niêta klap± jakies 10 cm dalej (kabel) nie narobi³a ¿adnych szkód. -- Yogi(n) |
W dniu 2010-09-12 18:20, Filip KK pisze:
> Witam, > > przy jakich prêdko¶ciach Wam pospada³y anteny i jakie? :) > MIDLAND ML-145 - 210km/h spokojnie siê trzyma, ale ¶wist jest straszny. |
Re: Antena CB na magnes. Jakimi prędkościami podróżujecie?
Dnia 12.09.2010 qba <loony@o2.pldupa> napisa³/a:
> W dniu 2010-09-12 18:20, Filip KK pisze: >> Witam, >> >> przy jakich prêdko¶ciach Wam pospada³y anteny i jakie? :) >> > > > MIDLAND ML-145 - 210km/h spokojnie siê trzyma, ale ¶wist jest straszny. Nie ma to jak dziura w dachu, od czasu do czasu magnes odpada, trochê kurzu jaki¶ kamyszek pod magnes siê wci¶nie, z³apie powietrze i szyby brak. -- "A có¿ to za sens kupowaæ samochód, ¿eby je¼dziæ po asfalcie? Tam, gdzie jest asfalt, nie ma nic ciekawego, a gdzie jest co¶ ciekawego, tam nie ma asfaltu". Strugaccy - Poniedzia³ek zaczyna siê w sobotê. |
Filip KK wrote:
> Witam, > > przy jakich prêdko¶ciach Wam pospada³y anteny i jakie? :) Ani razu ¿adna. (prêdko¶æ maksymalna to 250 km/h) > Wiêc teraz zawsze ju¿ bêdê siê ¶mia³ z tych, > co je¿d¿± z magnesami w trasy i grzej± grubo ponad 160... I wiêcej... > Wspomina³em, ¿e wszystkie na magnesie by³y? Nie? To wspominam.. -- Bydlê |
"Filip KK" <> wrote in message news:i6iunl$jls$.gda.pl... > Witam, > > przy jakich prêdko¶ciach Wam pospada³y anteny i jakie? :) ML-145 wytrzymywala mi 180-210 km/h. Spadla przy... ~30 km/h (i dzieki temu nie narobila szkod) po trafieniu przez nisko przelatujace stado ptakow. -- Axel |
W dniu 10-09-12 18:20, Filip KK pisze:
> Bo ja chcia³em siê pochwaliæ, ¿e antena mo¿e spa¶æ z dachu... ;) > Generalnie dopóki sam tego nie do¶wiadczy³em, to tylko s³ysza³em ¿e > takie akcje siê zdarzaj±... Wiêc teraz zawsze ju¿ bêdê siê ¶mia³ z tych, > co je¿d¿± z magnesami w trasy i grzej± grubo ponad 160... I wiêcej... > > Do sedna: Lemm at-71 na magnesie o ¶rednicy 125mm wytrzymuje do 240 km/h. Sirio ML-145 wytrzymala 247km/h. |
news:i6iunl$jls$.gda.pl... > Witam, > > przy jakich prêdko¶ciach Wam pospada³y anteny i jakie? :) Hustler spad³ przy spacerku 5kmh gdy od poprzedzaj±cego auta wkoñcu odczepi³y sie niskie ga³êzie z przydro¿nego drzewa Kto da mniej? :) Jacek |
Re: Antena CB na magnes. Jakimi prędkościami podróżujecie?
W dniu 2010-09-13 00:11, Jacek pisze:
> Użytkownik "Filip KK" <> napisał w wiadomości > news:i6iunl$jls$.gda.pl... >> Witam, >> >> przy jakich prędkościach Wam pospadały anteny i jakie? :) > > Hustler spadł przy spacerku 5kmh gdy od poprzedzającego auta wkońcu > odczepiły sie niskie gałęzie z przydrożnego drzewa > Kto da mniej? :) > > Jacek "spadła" na parkingu 0 km/h w ręce złodzieja. pozdrawiam marcin jan |
news:i6iunl$jls$.gda.pl... > przy jakich prêdko¶ciach Wam pospada³y anteny i jakie? :) Wilson Little Will wytrzymywal 150km/h a spadl mi przy 80km/h przy wjezdzaniu na trojmiejska obwodnice. Na szczescie zawsze stawiam ja przy samej klapie bagaznika nie zostawiajac wiecej niz 5-10cm kabla. |