![]() |
motocykle z francji , jakie papiery do rejestracji ??
witam . mam na oku rame do yamahy tzr 50 2003 rok . na francuskich
papierach , sprzedawca twierdzi ¿e daje komplet papierów do rejestracji , czyli cesja i za¶wiadczenie t³umaczenia . Czy te papiery wystarcz± do rejestracji ?? -- Wys³ano z czytnika ¦cigacz.pl -> |
Re: motocykle z francji , jakie papiery do rejestracji ??
Nie wiem jak w przypadku ramy ale sprowadzaj±c w ubieg³ym roku
motocykl dosta³em wystawiony na moje nazwisko i adres francuski dowód wyjazdowy ( b³êkitna karta formatu A-4 z okr±g³ym hologramem ) który z faktur± zakupu, t³umaczeniami ,przegl±dem i za¶wiadczeniem o zwolnieniu z VAT-u wystawionym przez mój US przedstawi³em do rejestracji. Pozdro |
Re: motocykle z francji , jakie papiery do rejestracji ??
siinskinapisal
> Nie wiem jak w przypadku ramy ale sprowadzaj±c w ubieg³ym roku > motocykl dosta³em wystawiony na moje nazwisko i adres francuski dowód > wyjazdowy ( b³êkitna karta formatu A-4 z okr±g³ym hologramem ) który z > faktur± zakupu, t³umaczeniami ,przegl±dem i za¶wiadczeniem o > zwolnieniu z VAT-u wystawionym przez mój US przedstawi³em do > rejestracji. > Pozdro do tej ramy jest tylko ta cesja i za¶wiadczenie t³umaczenia , nie ma ¿adnego dowodu wyjazdowego , faktury i przegl±du . i go¶ciu mówi ¿e we Francji motorowery nieby³y rejestrowane do 2003 roku . wiêc nie wiem . -- Wys³ano z czytnika ¦cigacz.pl -> |