![]() |
Silnik benzynowy w Zafirze
Czy sinik Z18XE (benzyna, 125KM) był montowany w Zafirze B?
-- Marek |
Re: Silnik benzynowy w Zafirze
> Czy sinik Z18XE (benzyna, 125KM) by³ montowany w Zafirze B?
by³ 1.8 16v ale mia³ 140KM -- Pozdrawiam, BM |
On 2010-07-14 23:51, BM wrote:
>> Czy sinik Z18XE (benzyna, 125KM) by³ montowany w Zafirze B? > by³ 1.8 16v ale mia³ 140KM Sam szukam uzywanej Zafiry B w benzynie i _nie ma_. Nie wiem czy w ogóle ktokolwiek ją kupił w wersji benzynowej, wszedzie tylko diesle. Dlaczego benzyna jest niepopularna w Zafirach? |
U¿ytkownik "Sebastian Bia³y" <.pl> napisa³ w wiadomo¶ci
news:i1lc04$r3m$.pl... > On 2010-07-14 23:51, BM wrote: >>> Czy sinik Z18XE (benzyna, 125KM) by3 montowany w Zafirze B? >> by3 1.8 16v ale mia3 140KM > > Sam szukam uzywanej Zafiry B w benzynie i _nie ma_. Nie wiem czy w ogóle > ktokolwiek j± kupi³ w wersji benzynowej, wszedzie tylko diesle. > > Dlaczego benzyna jest niepopularna w Zafirach? benzyniak poprostu sie mniej psuje, a kupowanie diesli z fantastyczn± pomp± bosha vp44 to gra w rosyjsk± ruletke. -- Stoout prywatnie Vectra 1.8 LPG '97 & Uniden 520 / Lemm 900 s³u¿bowo Berlingo 1.6 HDI '09 & Alan28 / ML145 |
Sebastian Biały pisze:
> On 2010-07-14 23:51, BM wrote: >>> Czy sinik Z18XE (benzyna, 125KM) by³ montowany w Zafirze B? >> by³ 1.8 16v ale mia³ 140KM > > Sam szukam uzywanej Zafiry B w benzynie i _nie ma_. Nie wiem czy w ogóle > ktokolwiek ją kupił w wersji benzynowej, wszedzie tylko diesle. > > Dlaczego benzyna jest niepopularna w Zafirach? Bo to silniki które biorą duuuuuuużooooooo oleju. |
>> Dlaczego benzyna jest niepopularna w Zafirach? > > Bo to silniki które biorą duuuuuuużooooooo oleju. Z18XER bierze oliwę? brat |
bratPit[pr] pisze:
> >>> Dlaczego benzyna jest niepopularna w Zafirach? >> >> Bo to silniki które biorą duuuuuuużooooooo oleju. > > Z18XER bierze oliwę? Wyjątek potwierdzający regułę :) |
Dnia 2010-07-15 00:08, *Jacek* napisa³, a mnie co¶ podkusi³o, ¿eby odpisaæ:
>> Sam szukam uzywanej Zafiry B w benzynie i_nie ma_. Nie wiem czy w ogóle >> > ktokolwiek j± kupi³ w wersji benzynowej, wszedzie tylko diesle. >> > >> > Dlaczego benzyna jest niepopularna w Zafirach? > benzyniak poprostu sie mniej psuje, a kupowanie diesli z fantastyczn± pomp± > bosha vp44 to gra w rosyjsk± ruletke. ^^^^^^^^^^ Nie by³o takich silników w Zafirze B. Pozdrawiam - Mirek -- Mirek Ptak - Vectra C '07 kombi 1.9 CDTI, PMS & PRRC edition President Herbert *old* on board :) kolczan( a t )dronet(kropek) p l PMS+ PJ++ S* p+ M++ W++ P+:+ X++ L+ B++ M- Z++ T- W CB++ |
Dnia 2010-07-15 09:15, *Szymon £uczak* napisa³, a mnie co¶ podkusi³o,
¿eby odpisaæ: >>>> Dlaczego benzyna jest niepopularna w Zafirach? >>> >>> Bo to silniki które bior± duuuuuuu¿ooooooo oleju. >> >> Z18XER bierze oliwê? > > Wyj±tek potwierdzaj±cy regu³ê :) Jest jeszcze kilka takich wyj±tków, zaczynam siê zastanawiaæ, czy te co bior± to nie s± wyj±tki :) Pozdrawiam - Mirek -- Mirek Ptak - Vectra C '07 kombi 1.9 CDTI, PMS & PRRC edition President Herbert *old* on board :) kolczan( a t )dronet(kropek) p l PMS+ PJ++ S* p+ M++ W++ P+:+ X++ L+ B++ M- Z++ T- W CB++ |
Użytkownik "J_K_K" >> Bo to silniki które biorą duuuuuuużooooooo oleju. > > Jak się kupi złoma, pałowanego przez miszcza prostej ... Nie znam nikogo komu X16XEL nie żłopał oleju - jak taki jest to niech się odezwie - bez względu na pałowanie ;-) |