![]() |
Ford Focus MkI - jaka blokada na skrzyniê biegów?
Witam,
chcia³bym zak³adaæ na noc mojemu Focusowi zabezpieczenie w postaci blokady na wajchê skrzyni biegów. Mo¿ecie co¶ poleciæ? -- Pozdrawiam Tomek |
Re: Ford Focus MkI - jaka blokada na skrzyniê biegów?
W dniu 2010-07-12 21:50, ...:::Tomek:::... pisze:
> Witam, > > chcia³bym zak³adaæ na noc mojemu Focusowi zabezpieczenie w postaci > blokady na wajchê skrzyni biegów. Mo¿ecie co¶ poleciæ? Ja mam taki tytanowy prêt który wk³adam w tunel ¶rodkowy i blokujê lewarek na wstecznym biegu. To jest chyba Dipol. -- Grzegorz Joñca GG: 7366919 JID: Mazda 6 2.0 "parafinka" Kombi |
W dniu 2010-07-12 22:03, Grejon pisze:
> Hm, z tego opisu wynika ¿e jednak nie tytanowy :). Ale bior±c pod uwagê ¿e ca³y siedzi w tunelu ¶rodkowym to trudno go przepi³owaæ. -- Grzegorz Joñca GG: 7366919 JID: Mazda 6 2.0 "parafinka" Kombi |
W dniu 2010-07-12 22:07, Grejon pisze:
>> > Hm, z tego opisu wynika ¿e jednak nie tytanowy :). Ale bior±c pod uwagê > ¿e ca³y siedzi w tunelu ¶rodkowym to trudno go przepi³owaæ. Dziêki, ale bardziej chodzi o mi o co¶, czym nie bêdê musia³ sobie niczego w aucie rozwiercaæ. Chcê zabezpieczyæ samochód, ale nie kosztem jego wygl±du. Potrzebujê czego¶, co siê po prostu zak³ada na wajchê i zamyka. -- Pozdrawiam Tomek |
W dniu 2010-07-13 07:11, ...:::Tomek:::... pisze:
> W dniu 2010-07-12 22:07, Grejon pisze: >>> >> Hm, z tego opisu wynika ¿e jednak nie tytanowy :). Ale bior±c pod uwagê >> ¿e ca³y siedzi w tunelu ¶rodkowym to trudno go przepi³owaæ. > > Dziêki, ale bardziej chodzi o mi o co¶, czym nie bêdê musia³ sobie > niczego w aucie rozwiercaæ. Chcê zabezpieczyæ samochód, ale nie kosztem > jego wygl±du. Potrzebujê czego¶, co siê po prostu zak³ada na wajchê i > zamyka. > To siê zdecyduj, czy chcesz zabezpieczenie, czy tylko jego atrapê. -- Marcin "Kenickie" Mydlak Wroc³aw, GG:291246, Skype:kenickie_pl P307 2.0HDi/90 "Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a ro¶nie popyt na ¶wiêty spokój." |
> Mo¿ecie co¶ poleciæ?
Dyby na pedala, metoda nieinwazyjna chociaz srednio wygodna. Dawno, dawno temu, kiedy F126p byl chodliwym towarem uzywalem tego rozwiazania. Na 6 wlamow pe³na skutecznosc. Najwyrazniej zawsze dzialal efekt zaskoczenia, czasami z opoznionym zaplonem bo konczylo sie rozwalona stacyjka. Autko ngdy nie djechalo. Maciek |
U¿ytkownik ...:::Tomek:::... napisa³:
> W dniu 2010-07-12 22:07, Grejon pisze: > >>> >> >> Hm, z tego opisu wynika ¿e jednak nie tytanowy :). Ale bior±c pod uwagê >> ¿e ca³y siedzi w tunelu ¶rodkowym to trudno go przepi³owaæ. > > > Dziêki, ale bardziej chodzi o mi o co¶, czym nie bêdê musia³ sobie > niczego w aucie rozwiercaæ. Chcê zabezpieczyæ samochód, ale nie kosztem > jego wygl±du. Potrzebujê czego¶, co siê po prostu zak³ada na wajchê i > zamyka. To wykup sobie dobre AC i spij spokojnie :-) pozdrawiam -- Mówiæ prawdê i umieæ prawd± ¿yæ - oto rzecz wielkiej wagi. Oskar Wilde |
Re: Ford Focus MkI - jaka blokada na skrzynię biegów?
In the darkest hour on Mon, 12 Jul 2010 21:50:31 +0200,
....:::Tomek:::... <> screamed: > chciałbym zakładać na noc mojemu Focusowi zabezpieczenie w postaci > blokady na wajchę skrzyni biegów. Możecie coś polecić? > Niedźwiedź. -- [ Artur M. Piwko : Pipen : AMP29-RIPE : RLU:100918 : From == Trap! : SIG:238B ] [ 09:57:33 user up 12497 days, 21:52, 1 user, load average: 0.90, 0.95, 0.02 ] The pen is mightier than the sword, and considerably easier to write with. |
W dniu 2010-07-13 07:11, ...:::Tomek:::... pisze:
> Dziêki, ale bardziej chodzi o mi o co¶, czym nie bêdê musia³ sobie > niczego w aucie rozwiercaæ. Chcê zabezpieczyæ samochód, ale nie kosztem > jego wygl±du. Potrzebujê czego¶, co siê po prostu zak³ada na wajchê i > zamyka. Wiesz, albo dobra blokada albo ¿adna. Jaki¶ element tej blokady musi byæ trwale przymocowany do auta. -- Grzegorz Joñca GG: 7366919 JID: Mazda 6 2.0 "parafinka" Kombi |
Marcin "Kenickie" Mydlak wrote:
> To siê zdecyduj, czy chcesz zabezpieczenie, czy tylko jego atrapê. Nie przesadzaj, to te¿ jest zabezpieczenie. Czê¶æ z³odziei jak zobaczy, ¿e musi co¶ przepi³owaæ, to siê zniechêc± do w³amywania. Pozosta³± czê¶æ powstrzyma immo, a t± najbardziej upart± wynagrodzi mi AC. A mi chodzi w³a¶nie o t± pierwsz± grupê, ¿ebym nie musia³ wymieniaæ rozwalonego zamka albo st³uczonej szyby. -- Pozdrawiam Tomek |