![]() |
Umowa dwujêzyczna - potwierdzona przez t³umacza p.
Witam
Czy dwujêzyczna umowa musi byæ potwierdzona przez t³umacza przysiêg³ego do rejestracji auta? Jakie¶ 3 lata temu wydawa³o mi siê ¿e nie dawa³em jej do t³umaczenia, no ale có¿ pamiêæ bywa zawodna. I jeszcze pytanie dowód rejestracyjny mam po flamandzku a umow± ks ma po francusku auto z Belgii to chyba nie bêdzie problem? pozdrawiam marcin |
Re: Umowa dwujêzyczna - potwierdzona przez t³umacza p.
Mon, 21 Jun 2010 19:25:38 +0200, w <hvo7fc$bi5$>, Marcin Jan
<> napisa³(-a): > Witam > Czy dwujêzyczna umowa musi byæ potwierdzona przez t³umacza przysiêg³ego > do rejestracji auta? Jakie¶ 3 lata temu wydawa³o mi siê ¿e nie dawa³em > jej do t³umaczenia, no ale có¿ pamiêæ bywa zawodna. Generalnie nie, ale pewnie zale¿y od biurwy. |
pisze:
> Mon, 21 Jun 2010 19:25:38 +0200, w <hvo7fc$bi5$>, Marcin Jan > <> napisa³(-a): > >> Witam >> Czy dwujêzyczna umowa musi byæ potwierdzona przez t³umacza przysiêg³ego >> do rejestracji auta? Jakie¶ 3 lata temu wydawa³o mi siê ¿e nie dawa³em >> jej do t³umaczenia, no ale có¿ pamiêæ bywa zawodna. > > Generalnie nie, ale pewnie zale¿y od biurwy. > ok. czyli dobrze wydawa³o mi siê |
U¿ytkownik "Marcin Jan" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:hvo7fc$bi5$... > Witam > Czy dwujêzyczna umowa musi byæ potwierdzona przez t³umacza przysiêg³ego do > rejestracji auta? Jakie¶ 3 lata temu wydawa³o mi siê ¿e nie dawa³em jej do > t³umaczenia, no ale có¿ pamiêæ bywa zawodna. I jeszcze pytanie dowód > rejestracyjny mam po flamandzku a umow± ks ma po francusku auto z Belgii > to chyba nie bêdzie problem? > pozdrawiam > marcin > Wszystko zalezy od PANI w U.K. Ja, rejestrujac ze 3 autka, mialem zawsze umowe k-s. polsko-niemiecka i zawsze przechodzilo bez szemrania. Faktury zawsze tlumaczylem, ale tez mozna byloby powalczyc, ale watpie, aby jakis cudzoziemiec chcialby sie bawic w takie rzeczy, chyba, ze jakis komis z polonusami ;) RoB |
Wlasnie dzisiaj rejestrowalem samochod - bez najmniejszego problemu umowa dwujezyczna przeszla. Pozdrawiam -- venioo Xantia X2 Break 1,9TD Magma-Rot -PMS Peugeot MkII 106 1,0i Ducato MAXI 2,5D |
venioo napisa³(a):
> Wlasnie dzisiaj rejestrowalem samochod - bez najmniejszego problemu > umowa dwujezyczna przeszla. Tak jak ju¿ zosta³o napisane - wszystko zale¿y od tego, gdzie. I chyba nie zale¿y tylko od urzêdniczki, ale te¿ od "wytycznych" w urzêdzie - niektórzy lubi± robiæ ludziom pod górkê niestety. W Warszawie kilka lat temu umowa dwujêzyczna wymaga³a t³umaczenia na zasadzie "bo tak". Podejrzewam, ¿e nic siê nie zmieni³o... -- Becer |
W dniu 2010-07-15 12:09, Bartosz Czerwonka pisze:
> venioo napisa³(a): > >> Wlasnie dzisiaj rejestrowalem samochod - bez najmniejszego problemu >> umowa dwujezyczna przeszla. > > Tak jak ju¿ zosta³o napisane - wszystko zale¿y od tego, gdzie. I chyba nie > zale¿y tylko od urzêdniczki, ale te¿ od "wytycznych" w urzêdzie - niektórzy > lubi± robiæ ludziom pod górkê niestety. > W Warszawie kilka lat temu umowa dwujêzyczna wymaga³a t³umaczenia na > zasadzie "bo tak". Podejrzewam, ¿e nic siê nie zmieni³o... > U nas tez zawsze ze wszystkim pod gorke robili, ale tym razem nabylem auto od goscia co jest polakiem z niemieckim dowodem, mieszkajacym pare domow dalej, wiec w kazdej chwili mozna bylo pani urzedniczce udowodnic, ze obie strony wiedza co podpisaly :) -- venioo Xantia X2 Break 1,9TD Magma-Rot -PMS Peugeot MkII 106 1,0i Ducato MAXI 2,5D |