![]() |
Zagadka, ile za...
Witam.
Mam ma³± zagadkê a jednocze¶nie pro¶bê. Powiedzcie ile wg was powinna kosztowaæ: - Regeneracja wahaczy w golfie 3 1.9TDi (wymiana sworzni, gumotulei, ³±czników stabilizatora) - Wymiana 4 ³o¿ysk kó³. - Wymiana gumotulei w tylnej belce - Wymiana mocowañ kolumn mcpershona. Koszt samej robocizny, czê¶ci oddzielnie mechanik sam kupi³ czyli dodatkowa mar¿a na czê¶ciach. Tak plus minus. Oczywi¶cie jaki¶ tam zwyk³y prywatny warsztat na wsi nie ¿aden wielkomiejski salon WV/Audi. -- Pozdrawiam Lewis Hornet PC 41 na sprzeda¿ Audi A6 C4, 2,8 V6 ACK 142kW [`] dB Race: 145,5 dB ;) |
Re: Zagadka, ile za...
Lewis pisze:
> Tak plus minus. > Oczywi¶cie jaki¶ tam zwyk³y prywatny warsztat na wsi nie ¿aden > wielkomiejski salon WV/Audi. Z 900-1000pln? Pozdrawiam Pawel |
Dnia 2010-05-12 20:46, *Lewis* napisa³, a mnie co¶ podkusi³o, ¿eby odpisaæ:
> Witam. > Mam ma³± zagadkê a jednocze¶nie pro¶bê. > > Powiedzcie ile wg was powinna kosztowaæ: > > - Regeneracja wahaczy w golfie 3 1.9TDi (wymiana sworzni, gumotulei, > ³±czników stabilizatora) > - Wymiana 4 ³o¿ysk kó³. > - Wymiana gumotulei w tylnej belce > - Wymiana mocowañ kolumn mcpershona. > > Koszt samej robocizny, czê¶ci oddzielnie mechanik sam kupi³ czyli > dodatkowa mar¿a na czê¶ciach. > > Tak plus minus. > Oczywi¶cie jaki¶ tam zwyk³y prywatny warsztat na wsi nie ¿aden > wielkomiejski salon WV/Audi. > 200z³ :) Pozdrawiam - Mirek -- Mirek Ptak - Vectra C '07 kombi 1.9 CDTI, PMS & PRRC edition President Herbert *old* on board :) kolczan( a t )dronet(kropek) p l PMS+ PJ++ S* p+ M++ W++ P+:+ X++ L+ B++ M- Z++ T- W CB++ |
U¿ytkownik "Lewis" <lewisa@[tnij]poczta.onet.pl> napisa³ w wiadomo¶ci news:hset3c$d95$.pl... > Witam. > Mam ma³± zagadkê a jednocze¶nie pro¶bê. > > Powiedzcie ile wg was powinna kosztowaæ: > > - Regeneracja wahaczy w golfie 3 1.9TDi (wymiana sworzni, gumotulei, > ³±czników stabilizatora) > - Wymiana 4 ³o¿ysk kó³. > - Wymiana gumotulei w tylnej belce > - Wymiana mocowañ kolumn mcpershona. > > Koszt samej robocizny, czê¶ci oddzielnie mechanik sam kupi³ czyli > dodatkowa mar¿a na czê¶ciach. > > Tak plus minus. > Oczywi¶cie jaki¶ tam zwyk³y prywatny warsztat na wsi nie ¿aden > wielkomiejski salon WV/Audi. > > ~~350 z ustawieniem geometrii kó³ :) |
U¿ytkownik "Lewis" <lewisa@[tnij]poczta.onet.pl> napisa³ w wiadomo¶ci
news:hset3c$d95$.pl... > Witam. > Mam ma³± zagadkê a jednocze¶nie pro¶bê. > Powiedzcie ile wg was powinna kosztowaæ: Jeszcze zapomnia³em dodaæ, ¿e na lewo, bez kasy fiskalnej... -- Pozdrawiam Lewis Hornet PC 41 na sprzeda¿ Audi A6 C4, 2,8 V6 ACK 142kW [`] dB Race: 145,5 dB ;) |
U¿ytkownik "Lewis" <lewisa@[tnij]poczta.onet.pl> napisa³ w wiadomo¶ci news:hsh172$dn5$.pl... > U¿ytkownik "Lewis" <lewisa@[tnij]poczta.onet.pl> napisa³ w wiadomo¶ci > news:hset3c$d95$.pl... >> Witam. >> Mam ma³± zagadkê a jednocze¶nie pro¶bê. >> Powiedzcie ile wg was powinna kosztowaæ: > > Jeszcze zapomnia³em dodaæ, ¿e na lewo, bez kasy fiskalnej... 1200 pln -- Bartek Niebieska9'99 Ave1,8 EL |
U¿ytkownik "Lewis" <lewisa@[tnij]poczta.onet.pl> napisa³
>> Mam ma³± zagadkê a jednocze¶nie pro¶bê. >> Powiedzcie ile wg was powinna kosztowaæ: > Jeszcze zapomnia³em dodaæ, ¿e na lewo, bez kasy fiskalnej... To w koñcu ile wyszlo? Je¶li mniej ni¿ 500pln to rewelacja je¶li zrobiono to dobrze. Ja ostatnio p³aci³em 95 brutto za sam± wymiane tarcz z klockami z przodu, u mojego mechanika wysz³oby to 700 800 + VAT który pomijasz. Pozdr PS. Kole¿anka kiedy¶ za 150pln zrobi³a rozrzad w ma³ym autku z ciasno upakowanym silnikiem, by³y chyba 2 poprawki po robocie w tym raz wyjmowany silnik - wszystko za 150pln, do dzi¶ autko nie dosz³o to stanu sprzed wymiany rozrz±du... ale by³o tanio. |
U¿ytkownik "Lewis" <lewisa@[tnij]poczta.onet.pl> napisa³ w wiadomo¶ci
news:hset3c$d95$.pl... > Witam. > Mam ma³± zagadkê a jednocze¶nie pro¶bê. > Powiedzcie ile wg was powinna kosztowaæ: > - Regeneracja wahaczy w golfie 3 1.9TDi (wymiana sworzni, gumotulei, > ³±czników stabilizatora) > - Wymiana 4 ³o¿ysk kó³. > - Wymiana gumotulei w tylnej belce > - Wymiana mocowañ kolumn mcpershona. > Koszt samej robocizny, czê¶ci oddzielnie mechanik sam kupi³ czyli > dodatkowa mar¿a na czê¶ciach. > Tak plus minus. > Oczywi¶cie jaki¶ tam zwyk³y prywatny warsztat na wsi nie ¿aden > wielkomiejski salon WV/Audi. Wysz³o 810PLN czyli z grubsza trafili¶cie, pyta³em znajomego z serwisu suzuki powiedzia³ circa 540z³... IMO wiêcej ni¿ 600z³ to nie powinno kosztowaæ, zawias w gofrze jest banalny i nie wymaga jaki¶ udziwnieñ. -- Pozdrawiam Lewis Hornet PC 41 na sprzeda¿ Audi A6 C4, 2,8 V6 ACK 142kW [`] dB Race: 145,5 dB ;) |
On Sat, 15 May 2010 09:45:09 +0200, Przembo wrote:
>To w koñcu ile wyszlo? Je¶li mniej ni¿ 500pln to rewelacja je¶li zrobiono to >dobrze. >Ja ostatnio p³aci³em 95 brutto za sam± wymiane tarcz z klockami z przodu, u >mojego mechanika wysz³oby to 700 800 + VAT który pomijasz. Troche inna sytuacja jest jesli wymieniasz same tarcze, czy same sworznie, a inna jesli od razu wszystko w kole robisz i demontaz jest jeden A i tak tu trzeba bylo 4 kola zrobic, roboty na ladnych pare godzin, no chyba ze jakis rajdowy serwis :-) >PS. Kole¿anka kiedy¶ za 150pln zrobi³a rozrzad w ma³ym autku z ciasno >upakowanym silnikiem, by³y chyba 2 poprawki po robocie w tym raz wyjmowany >silnik - wszystko za 150pln, do dzi¶ autko nie dosz³o to stanu sprzed >wymiany rozrz±du... ale by³o tanio. Teraz pan mechanik nauczony doswiadczeniem pewnie bierze 300, a robi podobnie dobrze :-) J. |