![]() |
Ostrawa - Brno
Jaki jest stan autostrady Ostrawa - Brno, chodzi mi o stan nawierzchni?
Pytam, bo gdzie¶ w Czechach jest autostrada w takim stanie jak w Polsce droga E36 z Olszyny do Krzy¿owej - betonowe p³yty zalane asfaltem. -- pawlo -- Wys³ano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> |
Re: Ostrawa - Brno
pawlo pisze:
> Jaki jest stan autostrady Ostrawa - Brno, chodzi mi o stan nawierzchni? > Pytam, bo gdzie¶ w Czechach jest autostrada w takim stanie jak w Polsce > droga E36 z Olszyny do Krzy¿owej - betonowe p³yty zalane asfaltem. > z tego co wiem to jest nowa droga |
Przed samym Brnem masz wlasnie takie plyty ale nie jest to jakis specjalnie
dlugi odcinek. Do tego w okolicach miejscowosci Prostejov spore koleiny ktore powoli sa remontowane. Za to w okolicach Hranic masz 3 pasy w kazda strone i nowiutka nawierzchnie. Ogolnie nie jest tak zle i mozna ta trasa smialo smigac. Nawet na plytach czy koleinach przepisowe 130 km/h nie stanowi wiekszego problemu. Pozdrawiam KJ U¿ytkownik "pawlo" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:hq573h$ab8$... > Jaki jest stan autostrady Ostrawa - Brno, chodzi mi o stan nawierzchni? > Pytam, bo gdzie¶ w Czechach jest autostrada w takim stanie jak w Polsce > droga E36 z Olszyny do Krzy¿owej - betonowe p³yty zalane asfaltem. > > -- |
U¿ytkownik "pawlo" <>
> Pytam, bo gdzie¶ w Czechach jest autostrada w takim stanie jak w > Polsce > droga E36 z Olszyny do Krzy¿owej - betonowe p³yty zalane > asfaltem. Nasza A4 nie jest nowa ? Na pewno nowa jest polowa - Adolf polozyl plyty tylko na jednej jezdni, drugiej nie bylo. Te plyty w ok 2000r byly niezlym stanie - tzn w porownaniu z reszta A4, ale watpie zeby ktos je uzywal jako podloze. No chyba ze dla grubej warstwy asfaltobetonu. J. |
pawlo <> napisa³(a):
> Jaki jest stan autostrady Ostrawa - Brno, Dziekujê wszystkim za odpowied¼ -- pawlo -- Wys³ano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> |
J.F. <.pl> napisa³(a):
> Te plyty w ok 2000r byly niezlym stanie - tzn w porownaniu z reszta > A4, ale watpie zeby ktos je uzywal jako podloze. > No chyba ze dla grubej warstwy asfaltobetonu. Napisa³em o odcinku drogi 18/E36 od miejscowo¶ci Krzy¿owa do dawniejszego przej¶cia granicznego w Olszynie. Ten odcinek w kierunku do Niemiec to dwa pasy nowej drogi betonowej, natomiast w kierunku odwrotnym to dwa pasy dziurawych p³yt zalane asfaltem. ¦ruby siê w osobówce wykrêcaj±. To nie jest przecie¿ A4. A4 z Krzy¿owej kieruje sie do Zgorzelca. -- pawlo -- Wys³ano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> |