![]() |
AC - rezygnacja
Witam,
Nied³ugo koñczy mi siê ubezpieczenie OC i AC. Chcia³bym zrezygnowaæ z AC. Czy muszê napisaæ rezygnacjê z AC, czy wystarczy tylko, ¿e zap³acê ubezpieczenie obowi±zkowe OC (bez AC)? pozdrawiam belelok |
Re: AC - rezygnacja
"belelok" <> wrote in message news:hplbd2$3gv$.pl...
> Witam, > Nied³ugo koñczy mi siê ubezpieczenie OC i AC. Chcia³bym zrezygnowaæ z AC. > Czy muszê napisaæ rezygnacjê z AC, czy wystarczy tylko, ¿e zap³acê > ubezpieczenie obowi±zkowe OC (bez AC)? Sprawd¼ w umowie i w OWU. |
W dniu 2010-04-08 21:39, belelok pisze:
> Witam, > > Nied³ugo koñczy mi siê ubezpieczenie OC i AC. Chcia³bym zrezygnowaæ z > AC. Czy muszê napisaæ rezygnacjê z AC, czy wystarczy tylko, ¿e zap³acê > ubezpieczenie obowi±zkowe OC (bez AC)? > > pozdrawiam > belelok ³atwiej napisaæ na forum ni¿ zadzwoniæ do ubezpieczyciela?? |
CUT pisze:
(...) > ³atwiej napisaæ na forum ni¿ zadzwoniæ do ubezpieczyciela?? Jakim forum? -- Jutro to dzi¶ - tyle ¿e jutro. |
W dniu 2010-04-08 22:14, Artur Ma¶l±g pisze:
> CUT pisze: > (...) >> ³atwiej napisaæ na forum ni¿ zadzwoniæ do ubezpieczyciela?? > > Jakim forum? > Uogólni³em :) |
Dnia Thu, 8 Apr 2010 21:39:16 +0200, belelok napisa³(a):
> Nied³ugo koñczy mi siê ubezpieczenie OC i AC. Chcia³bym zrezygnowaæ z AC. > Czy muszê napisaæ rezygnacjê z AC, czy wystarczy tylko, ¿e zap³acê > ubezpieczenie obowi±zkowe OC (bez AC)? Ponoæ bardzo czêsto zakoñczenie AC wi±¿e siê z kradzie¿± auta dla okupu :( Pozdrawiam, -- Jacek Osiecki GG:3828944 I don't want something I need. I want something I want. |
Nie ma potrzeby wypowiadania AC, nie chcesz to nie przed³u¿asz, nie jest to ubezpieczenie obowi±zkowe. > Nied³ugo koñczy mi siê ubezpieczenie OC i AC. Chcia³bym zrezygnowaæ z AC. > Czy muszê napisaæ rezygnacjê z AC, czy wystarczy tylko, ¿e zap³acê > ubezpieczenie obowi±zkowe OC (bez AC)? > > pozdrawiam > belelok |
> Nied³ugo koñczy mi siê ubezpieczenie OC i AC. Chcia³bym zrezygnowaæ z AC. > Czy muszê napisaæ rezygnacjê z AC, czy wystarczy tylko, ¿e zap³acê > ubezpieczenie obowi±zkowe OC (bez AC)? > Nie ma potrzeby wypowiadania umowy AC, nie jest to ubezpieczenie obowi±zkowe. Maciek |
"Maciek Jarmoc" <> wrote in message
news:... >> Nied³ugo koñczy mi siê ubezpieczenie OC i AC. Chcia³bym zrezygnowaæ z AC. >> Czy muszê napisaæ rezygnacjê z AC, czy wystarczy tylko, ¿e zap³acê >> ubezpieczenie obowi±zkowe OC (bez AC)? > Nie ma potrzeby wypowiadania umowy AC, nie jest to ubezpieczenie > obowi±zkowe. Neostrada te¿ nie jest obowi±zkowa, a jak jej nie wypowiesz to przed³u¿a siê automatycznie. Przyk³ady mo¿na mno¿yæ. Choæ w przypadku AC standardem pewnie jest wyga¶niêcie a nie przed³u¿enie, to trzeba to sprawdziæ w warunkach umowy. |