![]() |
Jakie autko 4-6 tys. z³?
Witam,
Mój Tata potrzebuje niedu¿ego autka tak w granicach 4-6 tys. z³ ewentualnie mo¿e trochê wiêcej. Je¼dzi sporadycznie, raz, dwa w tygodniu na zakupy. Wyjazdy dalsze, raczej rzadko, mo¿e ze 2-3 w roku. Jakie autko ekonomiczne i w miarê ma³o awaryjne poleciliby¶cie? Pozdrawiam, Grzegorz |
Re: Jakie autko 4-6 tys. z³?
U¿ytkownik "GK" <grego69@gazeta.pl> napisa³ w wiadomo¶ci news:hpk0u3$qo0$1@inews.gazeta.pl... > Mój Tata potrzebuje niedu¿ego autka tak w granicach 4-6 tys. z³ > ewentualnie mo¿e trochê wiêcej. Je¼dzi sporadycznie, raz, dwa w tygodniu > na zakupy. Wyjazdy dalsze, raczej rzadko, mo¿e ze 2-3 w roku. > Jakie autko ekonomiczne i w miarê ma³o awaryjne poleciliby¶cie? Taksówka i komunikacja zbiorowa. Z³omek rzadko uje¿dzany zepsuje siê w najmniej odpowiednim momencie Tata sam nie umie wybraæ? Jaki¶ s±siad czego¶ nie sprzedaje? |
m rzecze:
>> Jakie autko ekonomiczne i w miarê ma³o awaryjne poleciliby¶cie? > > Taksówka i komunikacja zbiorowa. Pewnie, zw³aszcza na wsi (do lekarza, apteki, na zakupy, na pocztê, do urzêdu...). W temacie: mo¿e Skoda Felicia? -- Dominik (& k±pany) "Wszyscy chc± naszego dobra. Nie dajmy go sobie zabraæ." (S.J. Lec) Wyra¿am wy³±cznie prywatne pogl±dy zgodnie z Art. 54 Konstytucji RP |
Dominik & Co pisze:
> Pewnie, zw³aszcza na wsi (do lekarza, apteki, > na zakupy, na pocztê, do urzêdu...). > > W temacie: mo¿e Skoda Felicia? > Mo¿e... Czekam na inne sugestie. Osobi¶cie sk³ania³bym siê ku seicento, ale chcia³em poznaæ inne typy. Pozdrawiam, Grzegorz |
> Mój Tata potrzebuje niedu¿ego autka tak w granicach 4-6 tys. z³
> ewentualnie mo¿e trochê wiêcej. Je¼dzi sporadycznie, raz, dwa w > tygodniu na zakupy. Czyli co¶ benzynowego, raczej z pogardzanych marek (wspomniana Felicja wydaje siê byæ dobrym wyborem, mo¿e co¶ z Daewoo, po najprostszej linii oporu: Matiz). |
m pisze:
> > Taksówka i komunikacja zbiorowa. > Z³omek rzadko uje¿dzany zepsuje siê w najmniej odpowiednim momencie > Tata sam nie umie wybraæ? Jaki¶ s±siad czego¶ nie sprzedaje? Radzê przeczytaæ moje pytanie. Wyt³umaczê: nie pyta³em o to jak siê ma mój Tata poruszaæ, ale o markê i nazwê samochodu. S±siad nie sprzedaje... A poza tym kultura wymaga, nawet na li¶cie, aby posty czy maile podpisywaæ. Pozdrawiam, Grzegorz |
> Mój Tata potrzebuje niedu¿ego autka tak w granicach 4-6 tys. z³
Lanos w dobrym stanie. Swojego ladnych kilka lat temu sprzedalem za 8 kzl. Byl wtedy w stanie praktycznie idealnym. Nigdy mnie nie zawiodl i nie trzeba bylo robic w nim nic poza elementami eksploatacyjnymi. Ekonomiczny nie byl na pewno - bo palil w miescie 10l/100km ale w trasie spokojnie dale rade zejsc do 7.5-8. Tyle, ze w przy aucie o takiej wartosci ekonomika to przedewszystkim nie pakowanie sie w naprawy. |
On 2010-04-08 09:34, GK wrote:
> Witam, > Mój Tata potrzebuje niedu¿ego autka tak w granicach 4-6 tys. z³ > ewentualnie mo¿e trochê wiêcej. Je¼dzi sporadycznie, raz, dwa w tygodniu > na zakupy. Wyjazdy dalsze, raczej rzadko, mo¿e ze 2-3 w roku. > Jakie autko ekonomiczne i w miarê ma³o awaryjne poleciliby¶cie? > Pozdrawiam, > Grzegorz |
U¿ytkownik "GK" <> napisa³ w wiadomo¶ci
news:hpk4al$88c$... >m pisze: >> > >> Taksówka i komunikacja zbiorowa. >> Z³omek rzadko uje¿dzany zepsuje siê w najmniej odpowiednim momencie >> Tata sam nie umie wybraæ? Jaki¶ s±siad czego¶ nie sprzedaje? > > Radzê przeczytaæ moje pytanie. Wyt³umaczê: nie pyta³em o to jak siê ma mój > Tata poruszaæ, ale o markê i nazwê samochodu. > S±siad nie sprzedaje... > A poza tym kultura wymaga, nawet na li¶cie, aby posty czy maile > podpisywaæ. > Pozdrawiam, > Grzegorz Matiz, Lanos, Twingo, Felicia Ka¿dy z nich lepiej (statystycznie) pos³u¿y ni¿ fiat LM |
LM pisze:
> Matiz, Lanos, Twingo, Felicia > > Ka¿dy z nich lepiej (statystycznie) pos³u¿y ni¿ fiat > chyba nigdy nie mia³e¶ fiata, lub mia³e¶ fiata ale z 10lat temu. -- krzysiek82 |