![]() |
tiptronic a hamowanie silnikiem
Witam!
czy z tego typu skrzynia jest mozliwe hamowanie silnikiem? konkretnie w samochodach volvo s60 -- pozdr tck(at)top.net.pl |
Re: tiptronic a hamowanie silnikiem
sob, 06 mar 2010 o 10:47 GMT, tck napisa³(a):
> Witam! > czy z tego typu skrzynia jest mozliwe hamowanie silnikiem? > konkretnie w samochodach volvo s60 Jezeli nie wszystkimi, to wiekszoscia automatycznych skrzyn biegow oboecnie wystepujacych, mozna hamowac silnikiem... Pozdrawiam Brzezi |
U¿ytkownik "tck" <> napisa³ w wiadomo¶ci pl... > Witam! > czy z tego typu skrzynia jest mozliwe hamowanie silnikiem? > konkretnie w samochodach volvo s60 absolutnie niemo¿liwe - jedyna opcja to zatrzymanie na ulicznej latarni... :) |
tck wrote:
> czy z tego typu skrzynia jest mozliwe hamowanie silnikiem? konkretnie w > samochodach volvo s60 Nie da rady, trzeba wygrzmocić dziurę w podłodze i hamować "na Flinstona". -- cokolwiek |
tck pisze:
> Witam! > czy z tego typu skrzynia jest mozliwe hamowanie silnikiem? > konkretnie w samochodach volvo s60 Ja mam tiptronica (passat z 2003r) i wydaje mi sie ze auto mi hamuje silnikiem jak zdejme noge z gazu. Komp pokazuje chwilowe spalanie 0.0 Litra -- topek -> jak zawsze pozdrawiajacy "Nie lubisz ty bratku swojej repliki, gdy patrzysz na mnie w oczach masz kurwiki" |
Patrze a tu w szybce robal taki: news:4b927003$.net.pl ! Pewnie
kiero jakis, ten topek . Tak se patrze i patrze jak nawija makaron na uszy: > Ja mam tiptronica (passat z 2003r) i wydaje mi sie ze auto mi hamuje > silnikiem jak zdejme noge z gazu. > Komp pokazuje chwilowe spalanie 0.0 Litra Ale tu chodzi o redukcje w dol i wyhamowanie przez zmiane przelozen ;> -- Dman-666 6A13 z bombom LPG, Stolec |
tck pisze:
> Witam! > czy z tego typu skrzynia jest mozliwe hamowanie silnikiem? > konkretnie w samochodach volvo s60 > > A nie masz na my¶li Geartronic-a? Wtedy da siê hamowaæ na 2 ostatnich biegach (4 i 5) oraz po prze³±czeniu na manuala na ka¿dym. __ Pzd, Irek.N. |
U¿ytkownik "Irek N." <> napisa³ w wiadomo¶ci news:hmu6ib$4r8$.pl... > tck pisze: >> Witam! >> czy z tego typu skrzynia jest mozliwe hamowanie silnikiem? >> konkretnie w samochodach volvo s60 >> >> > A nie masz na my¶li Geartronic-a? > Wtedy da siê hamowaæ na 2 ostatnich biegach (4 i 5) oraz po prze³±czeniu > na manuala na ka¿dym. > a bo to ja wiem jak to sie nazywa chodzi o automat z mozliwoscia sekwencyjnej zmiany biegow -- pozdr tck(at)top.net.pl |
On Sat, 06 Mar 2010 19:23:21 +0100, Irek N. wrote:
>> czy z tego typu skrzynia jest mozliwe hamowanie silnikiem? >> konkretnie w samochodach volvo s60 >> >A nie masz na my¶li Geartronic-a? >Wtedy da siê hamowaæ na 2 ostatnich biegach (4 i 5) oraz po prze³±czeniu >na manuala na ka¿dym. A co na stromszych gorkach ? Irku, przeciez u ciebie chyba 4 nie zawsze wystarczy ? J. |
On Sat, 06 Mar 2010 16:08:47 +0100, topek wrote:
>Ja mam tiptronica (passat z 2003r) i wydaje mi sie ze auto mi hamuje >silnikiem jak zdejme noge z gazu. >Komp pokazuje chwilowe spalanie 0.0 Litra Topku, ale czy mozesz tym sterowac - np zjezdzasz z ostrej gory i pozadana predkosc to np 50km/h, do czego potrzeba 2 bieg ? J. |