![]() |
wiosna idzie, ptaszki spiewaja i motocyklisci wyjechali
Wczoraj pierwsza sytuacja awaryjna z dawca nerek w roli glownej. 2 pasy w jedna strone, 3 pas jako parking. Ruszam z pasa do parkowania i widze w lusterku, ze na lewym pasie jedzie szybki i wsciekly. Wlaczylem kierunek i wyjezdzam... Pacjent musial zmienic pas kilka metrow przedemna i to teoretycznie ja zajechalem mu droge nie ustepujac pierwszenstwa. Oczywiscie ryj na mnie na niedaleko zlokalizowanych swiatlach... Nie twierdze, ze jestem bez winy ale w wielu przypadkach w ktorych dochodzi do wypadkow, to te nerwowe i nagle manewry motocyklistow doprowadzaja do wypadkow. Ruch na drodze w miescie ma pewien rytm a motocyklisci sie z niego wylamuja... -- Picasso |
Re: wiosna idzie, ptaszki spiewaja i motocyklisci wyjechali
On 28 Lut, 10:04, "P_ablo" <> wrote:
> Wczoraj pierwsza sytuacja awaryjna z dawca nerek w roli glownej. > > 2 pasy w jedna strone, 3 pas jako parking. > Ruszam z pasa do parkowania i widze w lusterku, ze na lewym pasie jedzie > szybki i wsciekly. Wlaczylem kierunek i wyjezdzam... Pacjent musial zmienic > pas kilka metrow przedemna i to teoretycznie ja zajechalem mu droge nie > ustepujac pierwszenstwa. > Oczywiscie ryj na mnie na niedaleko zlokalizowanych swiatlach... > > Nie twierdze, ze jestem bez winy ale w wielu przypadkach w ktorych dochodzi > do wypadkow, to te nerwowe i nagle manewry motocyklistow doprowadzaja do > wypadkow. Ruch na drodze w miescie ma pewien rytm a motocyklisci sie z niego > wylamuja... > > -- > Picasso zacznij przestrzegaæ przepisów zanim zaczniesz siê "czepiaæ" innych.. Trzeba by³o go przepu¶ciæ bo mu siê to nale¿a³o i ¿adne twoje dywagacje tego nie zmieni±. Je¿d¿ê oprócz samochodu równie¿ rowerem i takie zachowania kierowców s± nagminne |
Dnia Sun, 28 Feb 2010 10:04:31 +0100, P_ablo napisa³(a):
> 2 pasy w jedna strone, 3 pas jako parking. > Ruszam z pasa do parkowania i widze w lusterku, ze na lewym pasie jedzie > szybki i wsciekly. Wlaczylem kierunek i wyjezdzam... Pacjent musial zmienic > pas kilka metrow przedemna i to teoretycznie ja zajechalem mu droge nie > ustepujac pierwszenstwa. Nie wa¿ne, to Ty wymusi³e¶ swoim manewrem. -- Franc |
On Sun, 28 Feb 2010 10:32:58 +0100, Franc wrote:
>Dnia Sun, 28 Feb 2010 10:04:31 +0100, P_ablo napisa³(a): >> 2 pasy w jedna strone, 3 pas jako parking. >> Ruszam z pasa do parkowania i widze w lusterku, ze na lewym pasie jedzie >> szybki i wsciekly. Wlaczylem kierunek i wyjezdzam... Pacjent musial zmienic >> pas kilka metrow przedemna i to teoretycznie ja zajechalem mu droge nie >> ustepujac pierwszenstwa. > >Nie wa¿ne, to Ty wymusi³e¶ swoim manewrem. Mozna polemizowac. Gdyby jechal lewym pasem to by wymuszenia nie bylo. A zamiaru zmiany pasa nie sygnalizowal. J. |
U¿ytkownik "Franc" <.pl> napisa³ w wiadomo¶ci
news:1vxiyymmq63k$.1w9lgkexwvyup$... . > Dnia Sun, 28 Feb 2010 10:04:31 +0100, P_ablo napisa³(a): > Nie wa¿ne, to Ty wymusi³e¶ swoim manewrem. Owszem, nie twierdze inaczej. Przed motocyklista pusto, za nim pusto, do skrzyzowania jakies 200 m. Motocyklista na skrzyzowaniu chcial skrecac w lewo. Widzac kierunkowskaz wlaczajacego sie do ruchu mogl zmienic pas za nim nie przed nim - czyzby zloscliwosc ?! -- Picasso |
On 2010-02-28 10:04:31 +0100, "P_ablo" <> said:
> > Wczoraj pierwsza sytuacja awaryjna z dawca nerek w roli glownej. > > 2 pasy w jedna strone, 3 pas jako parking. > Ruszam z pasa do parkowania i widze w lusterku, ze na lewym pasie jedzie > szybki i wsciekly. Wlaczylem kierunek i wyjezdzam... A dlaczego nie zrobi³e¶ tego normalnie? -- Bydlê |
On 2010-02-28 10:49:49 +0100, "P_ablo" <> said:
> Widzac kierunkowskaz wlaczajacego sie do ruchu mogl zmienic pas Ale ¿ówno ci do tego, co on móg³ czy chcia³. Twoim psim obowi±zkiem by³o poczekaæ. > czyzby zloscliwosc ?! Czy¿by jaki¶ kompleks? Czy zwyk³a g³upota? ;> -- Bydlê |
Bydlê pisze:
>> 2 pasy w jedna strone, 3 pas jako parking. >> Ruszam z pasa do parkowania i widze w lusterku, ze na lewym pasie jedzie >> szybki i wsciekly. Wlaczylem kierunek i wyjezdzam... > A dlaczego nie zrobi³e¶ tego normalnie? Jesli pas ruchu na który chcia³ wjechaæ celem w³±czenia siê do ruchu by³ wolny, to na co mia³ czekaæ? Pozdrawiam Pawe³ |
U¿ytkownik "tadek" <.pl> napisa³ w wiadomo¶ci
news:d3e042d6-eec4-4813-9c08->> > zacznij przestrzegaæ przepisów zanim zaczniesz siê "czepiaæ" innych. > Trzeba by³o go przepu¶ciæ bo mu siê to nale¿a³o i ¿adne twoje > dywagacje tego nie zmieni±. Je¿d¿ê oprócz samochodu równie¿ rowerem i > takie zachowania kierowców s± nagminne Nie mialem zamiaru wpierdalac sie na jego lewy pas. Mogl zmienic pas za mna - doskonale wiem czyja wina w swietle przepisow, ale nie zmienia to faktu, ze kazdy ma myslec na ulicy. Tym bardziej, ze moj blad bedzie tragiczny raczej dla niego niz dla mnie. - Gronowski dostal 240 tys do zaplacenia za podarowany chleb. No niby wszystko w zgodzie z prawem ale tak zwyczajnie po ludzku mi cos nie pasuje. Gdyby jakas skarbowa biurwa z wypranym mozgiem postapila po ludzku, to sprawy by nie bylo... -- Picasso |
U¿ytkownik "P_ablo" <> napisa³ w wiadomo¶ci
news:hmdecq$drj$.neostrada.pl... > U¿ytkownik "Franc" <.pl> napisa³ w wiadomo¶ci > news:1vxiyymmq63k$.1w9lgkexwvyup$... . >> > Motocyklista na skrzyzowaniu chcial skrecac w lewo. Mialo byc "w prawo"... -- Picasso |