![]() |
Samochody compaktowe
Może ktoś mi wytłumaczy, co to są samochody compaktowe? Jakie elementy
decydują o tym, że ten samochód jest compaktowy? |
Re: Samochody compaktowe
> Może ktoś mi wytłumaczy, co to są samochody compaktowe? Jakie elementy
> decydują o tym, że ten samochód jest compaktowy? - Poproszę pudełko cacao. - Proszę pana, pisze się "cacao", a mówi "kakao". klient kupił, podziękował, wyszedł i zobaczył na wystawie cytryny. Pamiętając uwagę ekspedientki, mówi: - Poproszę kilogram kytryn. - Nie mówi się kytryny, tylko cytryny. zapłacił, podziękował i mówi do siebie: - O curwa, ale kyrk! |
Użytkownik "tadektur" <> napisał w wiadomości
news:hkcbun$ndu$.neostrada.pl... > Może ktoś mi wytłumaczy, co to są samochody compaktowe? Jakie elementy > decydują o tym, że ten samochód jest compaktowy? To tak jak z plyta CD. Niby kazdy widzi, ze to plyta kompaktowa. Ale to nie jest zwykla plyta kompaktowa. To jest plyta kompaktowa CD. p, zul PS a kto pamieta jeszcze "tasma magnetofonowa w kasecie", he ? |
Użytkownik "085" <> napisał w wiadomości
news:hkcd1g$qfa$.neostrada.pl... > Użytkownik "tadektur" <> napisał w wiadomości > news:hkcbun$ndu$.neostrada.pl... >> Może ktoś mi wytłumaczy, co to są samochody compaktowe? Jakie elementy >> decydują o tym, że ten samochód jest compaktowy? > To tak jak z plyta CD. Niby kazdy widzi, ze to plyta kompaktowa. Ale to > nie jest zwykla plyta kompaktowa. To jest plyta kompaktowa CD. > p, zul > PS a kto pamieta jeszcze "tasma magnetofonowa w kasecie", he ? A płyty (winylowe) vinylowe pamiętasz? -- Pozdrawiam Lewis Hornet PC 41 na sprzedaż Audi A6 C4, 2,8 V6 ACK 142kW dB Race: 145,5 dB ;) |
On 3 Lut, 18:29, tadektur <> wrote:
> Mo¿e kto¶ mi wyt³umaczy, co to s± samochody compaktowe? Jakie elementy > decyduj± o tym, ¿e ten samochód jest compaktowy? Ehh ³acha z ciebie wszyscy ci±gn±, choæ nie wstyd nie wiedziec, wstyd moze tylko taki ze nie spyta³es ani wujka googla ani ciotki wikipedii. wpisz w wikipediê - autosegment C Jak tam przeczytasz odpwiedz na twoje pytanie "Jakie elementy decyduj± o tym, ¿e ten samochód jest compaktowy" bedzie brzmiec - rozmiary, a glownie rozstaw osi. Za tym idzie reszta. Autosegment C, czasem nazywany auta kompaktowe, czasem ni¿sza klasa ¶rednia a czasem klasa Golfa <= synonimy. |
W wiadomości news:hkcbun$ndu$.neostrada.pl tadektur
<> pisze: > Może ktoś mi wytłumaczy, co to są samochody compaktowe? Nigdy o takich nie słyszałem. Może chodzi o compact car albo - po polsku - auto kompaktowe tylko autor postu kiepsko piśmienny? -- Jotte |
> PS a kto pamieta jeszcze "tasma magnetofonowa w kasecie", he ?
To co¶ podobnego jak ta¶ma magnetofonowa na szpuli tylko trochê mniejsze. I trudniej posuæ i rozwin±æ. C |
CeSaR pisze:
>> PS a kto pamieta jeszcze "tasma magnetofonowa w kasecie", he ? > > To co¶ podobnego jak ta¶ma magnetofonowa na szpuli tylko trochê mniejsze. I > trudniej posuæ i rozwin±æ. Skald i Wira¿ nie mia³y z tym k³opotów :) Nowiutka kaseta Bad Boys Blue zosta³a doskonale wci±gniêta do ¶rodka - do dzi¶ pamiêtam próbê prze³o¿enia kasety w druga stronê :) -- Jutro to dzi¶ - tyle ¿e jutro. |
tadektur pisze:
> Może ktoś mi wytłumaczy, co to są samochody compaktowe? Jakie elementy > decydują o tym, że ten samochód jest compaktowy? Predkosc z jaka jedzie mozna odczytac wylacznie laserem, dla zwyklych radarow jest niewidzialny. szwagier |
> A płyty (winylowe) vinylowe pamiętasz?
Akurat płyty winylowe wróciły na półki sklepów muzycznych. I są zdecydowanie droższe niż CD :-). Czemu zresztą się nie dziwię... |