![]() |
Subaru Outback 2.0D
Jak sprawuje się diesel Subaru? Jak z awaryjnością? Kulturą pracy?
Jak 150KM radzi sobie z OUTBACKiem? Co możecie powiedzieć o tym autku? Czy dealerzy subaru są skłonni do upustów cenowych? (Ja w na Oplu Insigni zbiłem prawie 20% :) ) |
Re: Subaru Outback 2.0D
On 2 Lut, 15:49, Miecio <> wrote:
> Jak sprawuje siê diesel Subaru? Jak z awaryjno¶ci±? Kultur± pracy? > Jak 150KM radzi sobie z OUTBACKiem? Co mo¿ecie powiedzieæ o tym autku? > > Czy dealerzy subaru s± sk³onni do upustów cenowych? (Ja w na Oplu > Insigni zbi³em prawie 20% :) ) zapytaj na forum Subaru |
Dnia Tue, 02 Feb 2010 15:49:32 +0100, Miecio napisal(a):
> Jak sprawuje siê diesel Subaru? Mam go 16 miesiêcy w legacy i jest rewelacyjny. W aucie jest cicho, spalanie przyzwoite, przy¶piesza bardzo przyjemnie. Szybko - ale nie rzucaæ pasa¿erami po samochodzie, jak to mia³o miejsce w 156 JTD :) Tzn. przy¶piesza lepiej ni¿ 156-tka a przy tym du¿o ³agodniej. Gorzej dla mi³o¶ników przeci±¿eñ, lepiej dla ludzi ze s³abym ¿o³±dkiem. > Jak z awaryjno¶ci±? Na sprzêg³o trzeba uwa¿aæ... u mnie osobi¶cie nic z³ego siê nie dzieje ;) Najgorsza awaria to brzêcz±ca os³ona wydechu, naprawione przy okazji przegl±du. > Kultur± pracy? Zim± niestety nagrzewa siê upiornie wolno, polecam webasto. Poza tym super. > Jak 150KM radzi sobie z OUTBACKiem? Co mo¿ecie powiedzieæ o tym autku? Du¿o miejsca, zw³aszcza w MY10. Fajny wybór na rodzinne autko. > Czy dealerzy subaru s± sk³onni do upustów cenowych? (Ja w na Oplu > Insigni zbi³em prawie 20% :) ) Hmmm... ostatnio czyta³em, ¿e sprzedali wszystkie MY10 do maja, przynajmniej w jednym salonie. Wiêc na mega-upusty bym nie liczy³. pozdrawiam, -- scypio |
Scypio wrote:
> Dnia Tue, 02 Feb 2010 15:49:32 +0100, Miecio napisal(a): >> Jak sprawuje siê diesel Subaru? > > Mam go 16 miesiêcy w legacy i jest rewelacyjny. W aucie jest cicho, > spalanie przyzwoite, przy¶piesza bardzo przyjemnie. Szybko - ale nie > rzucaæ pasa¿erami po samochodzie, jak to mia³o miejsce w 156 JTD :) > > Tzn. przy¶piesza lepiej ni¿ 156-tka a przy tym du¿o ³agodniej. Gorzej > dla mi³o¶ników przeci±¿eñ, lepiej dla ludzi ze s³abym ¿o³±dkiem. uwielbiam opisy przyspieszeñ... dla jednych te ~9s bêd± WOW dla drugich bleh... spalanie - rzeczywi¶cie ma³o - bior±c pod uwagê 4x4 - ma³o... >> Kultur± pracy? > Zim± niestety nagrzewa siê upiornie wolno, polecam webasto. > Poza tym super. jak ka¿dy diesel... > >> Jak 150KM radzi sobie z OUTBACKiem? Co mo¿ecie powiedzieæ o tym >> autku? > > Du¿o miejsca, zw³aszcza w MY10. Fajny wybór na rodzinne autko. znów - zale¿y du¿o miejsca to jest w BMW 7 outback w mojej opini to przero¶niêty kompakt -- limken polimken |
Dnia Tue, 2 Feb 2010 20:24:29 +0100, limken napisal(a):
> uwielbiam opisy przyspieszeñ... > dla jednych te ~9s bêd± WOW > dla drugich bleh... Dobrze siê kula jak na 150KM. Jakbym chcia³ WOW to bym szuka³ estiaja. Ale to ma byæ wygodny samochód na codzieñ :) >> Du¿o miejsca, zw³aszcza w MY10. Fajny wybór na rodzinne autko. > > znów - zale¿y > du¿o miejsca to jest w BMW 7 > outback w mojej opini to przero¶niêty kompakt Du¿o w porównaniu z AR159, accordem, avensisem 2, lagun±, A4, P406 i... poprzednim outbackiem/legacy. To tak ¶rednio kompaktowe samochody. -- scypio |
Scypio wrote:
>>> Du¿o miejsca, zw³aszcza w MY10. Fajny wybór na rodzinne autko. >> >> znów - zale¿y >> du¿o miejsca to jest w BMW 7 >> outback w mojej opini to przero¶niêty kompakt > > Du¿o w porównaniu z AR159, accordem, avensisem 2, lagun±, A4, P406 > i... poprzednim outbackiem/legacy. To tak ¶rednio kompaktowe > samochody. no i tu w³a¶nie siê niezgodzê miejsca mniej w stosunku do accorda, ave, laguny.. (406 i ar159 nie znam) w stosunku do a4 - zgadzam siê - bo to ta sama pó³ka - przero¶niêty kompakt za kierownic± by³o jako¶ ciasnawo baga¿nik te¿ nie pora¿a... (pewnie ze wzglêdu na napêd) no ale to moje prywatne odczucia - ka¿dy mo¿e mieæ swoje -- limken polimken |
Dnia Tue, 2 Feb 2010 21:34:31 +0100, limken napisal(a):
> no i tu w³a¶nie siê niezgodzê > miejsca mniej w stosunku do accorda, ave, laguny.. (406 i ar159 nie znam) Powiem ci, ¿e mnie zaskakujesz tutaj bardzo. Accordem kombi '04 zrobi³em kilka tysiêcy kilometrów i upchanie kogo¶ z ty³u, gdy ja by³em za kierownic± to by³a masakra... ju¿ w legacy '08, którym teraz je¿d¿ê jest du¿o lepiej. Zanim kupi³em to auto obejrza³em te¿ lagunê III kombi - zgroza! przy maksymalnym odsuniêciu fotela i tak mia³em z przodu zbyt ma³o miejsca. Z ty³u miêdzy fotel i kanapê nie mog³em wcisn±æ rêki na szeroko¶æ - ¿aden wyposa¿ony w nogi cz³owiek by tam nie usiad³ :) Nowe legacy/outback (MY10) jest w ¶rodku du¿o wiêksze od mojego! > w stosunku do a4 - zgadzam siê - bo to ta sama pó³ka - przero¶niêty kompakt > za kierownic± by³o jako¶ ciasnawo > baga¿nik te¿ nie pora¿a... (pewnie ze wzglêdu na napêd) 526 to ca³kiem sporo jak na segment D. dla porównania (wersje kombi...) accord - 395l ar 159 - 445l p407 - 448l laguna - 450l a4 - 490l mazda 6 - 519l c5 - 533l avensis - 543l mondeo - 554l Jeste¶ pewien, ¿e widzia³e¶ najnowszy model legacy/outbacka? pozdrawiam, -- scypio |
Scypio wrote:
> Dnia Tue, 2 Feb 2010 21:34:31 +0100, limken napisal(a): >> no i tu w³a¶nie siê niezgodzê >> miejsca mniej w stosunku do accorda, ave, laguny.. (406 i ar159 nie >> znam) > > Powiem ci, ¿e mnie zaskakujesz tutaj bardzo. Accordem kombi '04 > zrobi³em > kilka tysiêcy kilometrów i upchanie kogo¶ z ty³u, gdy ja by³em za > kierownic± to by³a masakra... ju¿ w legacy '08, którym teraz je¿d¿ê > jest du¿o lepiej. na wstêpie - mówiê o poprzednim outbacku (09) ten accord kombi któryn je¼dzi³e¶ ma wiêkszy baga¿nik od outbacka accord mia³ 572l, outback chyba 450 nowy accord ma rzeczywi¶cie ma³o ale zmieni³ ca³kowicie przeznaczenie - zosta³ ustawiony w inn± pó³kê co do miejsca za kierownic± - byæ mo¿e specyficzny sposób projektowania - ale mia³em wra¿enie ¿e siedzê w kompakcie a baga¿nik taki sam jak w sedanie accorda ;] BTW: baga¿nik sedana accorda jest wiêkszy ni¿ kombi - dziwne - no nie? -- limken polimken |
Dnia Tue, 2 Feb 2010 23:05:37 +0100, limken napisal(a):
> BTW: baga¿nik sedana accorda jest wiêkszy ni¿ kombi - dziwne - no nie? No w³a¶nie, bez sensu to zrobili w tym nowym modelu. Stary mo¿e i wygl±da³ jak karawan ale mia³o to swój urok. Mia³ ogromny baga¿nik - nie ma. Mia³ sprytny mechanizm chowania zag³ówków przy sk³adaniu tylnej kanapy - mechanizm równie¿ wylecia³. Ten nowy accord kombi to spory krok w ty³. Diesle hondy i subaru kosztuj± podobnie (wy¿sza akcyza robi swoje...) i maj±c taki wybór bra³bym subaraka w ciemno :) -- scypio |
Scypio wrote:
> Dnia Tue, 2 Feb 2010 23:05:37 +0100, limken napisal(a): >> BTW: baga¿nik sedana accorda jest wiêkszy ni¿ kombi - dziwne - no >> nie? > > No w³a¶nie, bez sensu to zrobili w tym nowym modelu. Stary mo¿e i > wygl±da³ jak karawan ale mia³o to swój urok. Mia³ ogromny baga¿nik - > nie ma. Mia³ sprytny mechanizm chowania zag³ówków przy sk³adaniu > tylnej kanapy - mechanizm równie¿ wylecia³. Ten nowy accord kombi to > spory krok w ty³. ba... kombi jest nawet krótsze od sedana ;) ale ponoæ p³yta to wymog³a - bo szykuj± wersje SUV accorda i dlatego ta pod³oga taka a nie inna.. > Diesle hondy i subaru kosztuj± podobnie (wy¿sza akcyza robi swoje...) > i maj±c taki wybór bra³bym subaraka w ciemno :) diesel subaru ma poni¿ej 2l - wiêc akcyza normalna honda niestety ma 2.2 subarynka rzeczywi¶cie droga... widaæ to po wnêtrzu - wszystko klasa ... ale jednak cena zabija... -- limken polimken |