![]() |
Renault Clio - tempomat
Witam,
W³a¶nie kupi³em Clio z 2005 roku. Nigdy wczesniej nie jezdzilem Renault i w zwiazku z tymnie wiem jak wlaczyc tempomat?? Mam przelacznik przy regulacji swiatel (mozna wcisnac gorna lub dolna czesc), ale po wcisnieciu nic sie nie dzieje. Na komputerze pojawia sie tylko "SET ----". Ale tempomat sie nie wlacza.. Jak powinienem go zalaczyc?? Z gory dzieki za pomoc |
Re: Renault Clio - tempomat
wrote:
> Witam, > > W³a¶nie kupi³em Clio z 2005 roku. Nigdy wczesniej nie jezdzilem > Renault i w zwiazku z tymnie wiem jak wlaczyc tempomat?? Mam > przelacznik przy regulacji swiatel (mozna wcisnac gorna lub dolna > czesc), ale po wcisnieciu nic sie nie dzieje. Na komputerze pojawia > sie tylko "SET ----". Ale tempomat sie nie wlacza.. > > Jak powinienem go zalaczyc?? G³ówny w³-/wy³acznik tempomatu i ogranicznika prêdko¶ci jest w³a¶nie przy regulacji ¶wiate³. Jest to klawisz ko³yskowy (w górê w³±cza siê tempomat, w dó³ ogranicznik prêdko¶ci, ¶rodkowe po³o¿enie to wy³±czony). Dalsze ustawienia to ju¿ na kierownicy. Po lewej stronie jest klawisz ko³yskowy "+" i "-". Pierwsze klikniecie w któr±kolwiek stronê zadaje aktualn± prêdko¶c z jak± jedziemy do sta³ego utrzymywania. Nastêpne kliki to zmniejszanie lub zwiêkszanie szybko¶ci (ka¿dy klik to 2km/h). Po prawej stronie kierownicy jest klawisz chwilowego wy³±czania tempomatu "0" oraz powracania do prêdko¶ci zadanej "R". Freddie. |