![]() |
HID
Jakie warunki techniczne musi spe³niaæ o¶wietlenie z ¿arówkami
ksenonowymi, ¶wiec±cymi na niebiesko? Czêsto po zmroku, nadje¿d¿aj±ce z przeciwka samochody, z tego typu lampami, o¶lepiaj± mnie. Proszê o wypowiedzi dotycz±ce tylko pierwszego zdania. Z powa¿aniem MJ |
Re: HID
Dnia Tue, 26 Jan 2010 17:01:19 +0100, Tata napisa³(a):
> Jakie warunki techniczne musi spe³niaæ o¶wietlenie z ¿arówkami > ksenonowymi, ¶wiec±cymi na niebiesko? Czêsto po zmroku, nadje¿d¿aj±ce z > przeciwka samochody, z tego typu lampami, o¶lepiaj± mnie. Proszê o > wypowiedzi dotycz±ce tylko pierwszego zdania. > -- Pozdrowienia, Waldek Godel awago.maupa.orangegsm.info | Chinski inzynier popelnil samobojstwo po zagubieniu jedenego z 16 szt. nowego iPhone'a. Zainspirowalo to Apple do kampanii promocyjnej "zyc bez niego nie mozesz" |
Wielkie podziêkowania
Wyczyta³em, ¿e w sprzedawanych i montowanych zestawach nie wystêpuje element samopoziomowania ¶wiate³ i st±d problem. A ju¿ chcia³em odwiedziæ okulistê. W przedawanych na Allegro kompletach do samodzielnego monta¿u, s±: ¿arniki, przetwornice, okablowanie i nne drobiazgi, nie ma mechanizmu samopoziomowania! Policja powinna eliminowaæ z ruchu drogowego taki "tuning". Dodatkowo, prosi³bym Panów Policjantów, z pewno¶ci± czytaj± Grupê, o sprawdzanie na trasie ustawienia ¶wiate³ mijania, tutaj te¿ jest du¿o nieprawid³owo¶ci. Z wyrazami szacunku MJ |
Przepraszam za b³êdy. Sprzedawanych, i inne.
|
> Jakie warunki techniczne musi spe³niaæ o¶wietlenie z ¿arówkami
> ksenonowymi, ¶wiec±cymi na niebiesko? Czêsto po zmroku, nadje¿d¿aj±ce z > przeciwka samochody, z tego typu lampami, o¶lepiaj± mnie. Proszê o > wypowiedzi dotycz±ce tylko pierwszego zdania. niestety tak bêdzie. przy naszych do³ach i nierównosciach na drogach poziomowanie lamp ksenonowych po prostu nie nad±¿a siê regulowaæ pzdr GL |
> Jakie warunki techniczne musi spe³niaæ o¶wietlenie z ¿arówkami
S± warunki 3: 1) Cz³owiek montuj±cy co¶ podobnego u siebie ma mózg ciêzko kontaktuj±cy. 2) Lubi dziadoswskim autem poudawaæ co¶ lepszego z daleka (w³a¶ciwie ten punkt nawi±zuje do 1). 3) Cechuje go egocentryzm, co sugeruje, ¿e umys³ takiego osobnika maltretuj± objawy nerwicowe i depresyjne. P. |
> niestety tak bêdzie. ... Z pewno¶ci±, ale to zjawisko wystêpuje na, w miarê równych, krajowej jedynce i krajowej siódemce. Z uk³onami MJ |
Dnia Tue, 26 Jan 2010 17:01:19 +0100, Tata napisa³(a):
> Jakie warunki techniczne musi spe³niaæ o¶wietlenie z ¿arówkami > ksenonowymi, ¶wiec±cymi na niebiesko? W Polsce ¶wiat³a nie mog± ¶wieciæ na niebiesko. -- Pozdrawiam, Damian Karwot damian.karwot (at) gmail kropa com JabberID: damian.karwot (at) jabster kropa pl ICQ: 398539334, Tlen: madman1985, GG: 2283138 |
Tata wrote:
> Wielkie podziêkowania > > Wyczyta³em, ¿e w sprzedawanych i montowanych zestawach nie wystêpuje > element samopoziomowania ¶wiate³ i st±d problem. A ju¿ chcia³em > odwiedziæ okulistê. W przedawanych na Allegro kompletach do > samodzielnego monta¿u, s±: ¿arniki, przetwornice, okablowanie i nne > drobiazgi, nie ma mechanizmu samopoziomowania! Policja powinna > eliminowaæ z ruchu drogowego taki "tuning". Dodatkowo, prosi³bym Panów > Policjantów, z pewno¶ci± czytaj± Grupê, o sprawdzanie na trasie > ustawienia ¶wiate³ mijania, tutaj te¿ jest du¿o nieprawid³owo¶ci. wiesz... ogólnie siê zgadzam... ale niektórzy s± do¶æ mocno przeczuleni odk±d mam ksenony (oryginalne, z soczewkami - idealna krawêd¼ odciêcia) zdarzaj± mi siê b³yskacze, którzy chyba chc± mnie nauczyæ czego¶ wcze¶niej nigdy mi sie to nie zdarza³o - a teraz - co jaki¶ czas w nocy kto¶ sobie b³yska d³ugimi do mnie akurat we wrze¶niu mia³em tak± przygodê - tydzieñ po badaniu technicznym - nawet go¶æ od badania zachwyca³ sie idealnym odciêciem ¶wiat³a... jadê sobie - kto¶ ma d³ugie w³±czone, wyjecha³ z za zakrêtu, wy³±czy³ je, po chwili b³yska d³ugimi (ja nie wiem o co chodzi - d³ugie mam wy³±czone) - po chwili je zapala na sta³e i tak mnie min±³... nie wiem co chcia³ mi pokazaæ - byæ mo¿e to ¿e jest burakiem nie wiem z czego to wynika - ale ksenony po prostu czasem o¶lepiaj±... akurat ja nigdy z tym nie mia³em problemu, ¿eby czyje¶ ksenony mnie o¶lepia³y (chyba ¿e jakie¶ dziury na drodze czy górki) - powiem wiêcej - w 95% o¶lepiaj± kierowcy ze ¼le ustawionymi ¶wiat³ami halogenowymi... wiêc byæ mo¿e niektórzy s± przeczuleni? -- limken polimken |
"limken" hjnj8p$svo$ > [..] nie wiem z czego to wynika [..] Z m±dro¶ci ludowej. ;) Lubiê jazdê w ekstremalnych warunkach, bo wtedy wszyscy je¿d¿± tak dobrze (przepisowo, szlachetnie, porz±dnie itd.) ¿e a¿ mi³o. A dlaczego w takich warunkach ka¿dy je¼dzi w taki sposób? Ano dlatego, ¿e niedzielni (i reszta twardzieli) nie maj± odwagi na wyjechanie... -- .`'.-. ._. .-. .'O`-' ., ; o.' eneuel@@gmail.com '.O_' `-:`-'.'. '`\.'`.' ~'~'~'~'~'~'~'~'~ o.`., o'\:/.d`|'.;. p \ ;'. . ;,,. ; . ,.. ; ;. . .;\|/.... |