![]() |
Tyc czy Valeo co wybraæ
Uszkodzi³em tyln± lampê w Passacie. Sprzedawca zaproponowa³ mi lampê firmy TYC
za 160z³ lub Valeo za 314z³. Tañsza firma kusi cen± jednak obawiam siê ¿e to badziewie. Co radzicie któr± wybraæ ? Pozdrawiam -- Wys³ano z serwisu OnetNiusy: |
Re: Tyc czy Valeo co wybraæ
> Uszkodzi³em tyln± lampê w Passacie. Sprzedawca zaproponowa³ mi lampê firmy
> TYC > za 160z³ lub Valeo za 314z³. Tañsza firma kusi cen± jednak obawiam siê ¿e > to > badziewie. Co radzicie któr± wybraæ ? który rok samochodu??? ile bêdziesz nim jeszcze je¼dzi³? je¶li nie rozpada siêw rêkach bierz tañ¶z± pzdr GL |
michawar wrote:
> Uszkodzi³em tyln± lampê w Passacie. Sprzedawca zaproponowa³ mi lampê > firmy TYC za 160z³ lub Valeo za 314z³. Tañsza firma kusi cen± jednak > obawiam siê ¿e to badziewie. Co radzicie któr± wybraæ ? O ile przednie lampy wartyo kupowac lepszej jakosci bo najtansze slabo swieca albo nie idzie ich ustawic to z tylna nie ma takich problemow , bralbym tansza o ile w znaczacy sposob nie rozni sie od tej co zostala |
Przemek pisze:
> michawar wrote: >> Uszkodzi³em tyln± lampê w Passacie. Sprzedawca zaproponowa³ mi lampê >> firmy TYC za 160z³ lub Valeo za 314z³. Tañsza firma kusi cen± jednak >> obawiam siê ¿e to badziewie. Co radzicie któr± wybraæ ? > > O ile przednie lampy wartyo kupowac lepszej jakosci bo najtansze slabo > swieca albo nie idzie ich ustawic to z tylna nie ma takich problemow > , bralbym tansza o ile w znaczacy sposob nie rozni sie od tej co zostala Jesli lampa jest gladka, to ta stara mozna wypolerowac. Nie bedzie zadnej roznicy. Tak w SC zrobilem, po zakupie nowej bylem estetycznie zniesmaczony roznica. Pasta polerska, 5 minut pracy i obie wygladaly identycznie. -- Pozdrawiam MarcinJM |
>O ile przednie lampy wartyo kupowac lepszej jakosci bo najtansze slabo
>swieca albo nie idzie ich ustawic to z tylna nie ma takich problemow Proponujê jeszcze rozwa¿yæ zakup u¿ywanej. W przypadku aut rocznikowo starszych wariant ten niweluje ró¿nice w wygl±dzie miêdzy lamp± now± a starsz±, wystawion± przez kilka lat na wp³yw warunków atmosferycznych. |
Samochod jest z 2002 roku. Planujê nim poje¼dziæ ok 3 lat. Lampy nie da siê
wypolerowaæ bo j± uszkodzi³em (jest rozbita). Pozdrawiam -- Wys³ano z serwisu OnetNiusy: |
michawar pisze:
> Samochod jest z 2002 roku. Planujê nim poje¼dziæ ok 3 lat. Lampy nie da siê > wypolerowaæ bo j± uszkodzi³em (jest rozbita). > Pozdrawiam Mowa by³a o wypolerowaniu tej drugiej lampy. Jak za³o¿ysz now± to zrozumiesz :) -- Grzegorz Joñca GG: 7366919 JID: Mazda 6 2.0 zaolejona Kombi PMS+PJS*+pM-W+P+:+X++L+B+M+Z++TW-CB++ASB+ |
michawar wydusi³ z siebie te s³owy:
> Uszkodzi³em tyln± lampê w Passacie. Sprzedawca zaproponowa³ mi lampê > firmy TYC za 160z³ lub Valeo za 314z³. Tañsza firma kusi cen± jednak > obawiam siê ¿e to badziewie. Co radzicie któr± wybraæ ? > Pozdrawiam powiem Ci na przykladzie Hella i Depo - w Oplu. Ró¿nica w cenie podobna, (odpowiednio 300 i 550PLN) Sek w tym, ze DEPO w zasadzie ... nie swieci w ogole. Powa¿nie - te lampy nie nadaj± sie do u¿ytku w nocy, nie wiem kto im da³ homologacje. Du¿o lepiej kupiæ u¿ywan± Helle i nawet daæ do regeneracji, ni¿ kupiæ nowe DEPO. ps. poza tym jest jeszcze jedna kwestia - jesli wymieniasz tylko jedn± lampe - to kup takiej samej firmy jak masz drug±, bo inaczej to ju¿ w ogole kiszka bêdzie -- Kuba (aka cita) gg:1461968 Dwie ogony - Myszka (2005r) i Irma (2006r) Omega B X25XE |
> ps. poza tym jest jeszcze jedna kwestia - jesli wymieniasz tylko jedn±
> lampe - to kup takiej samej firmy jak masz drug±, bo inaczej to ju¿ w ogole > kiszka bêdzie Druga lampa jest oryginalna Hella w salonie za¶piewali mi za ni± 550z³. Przypominam ¿e chodzi mi o lampê tyln±. Pozdrawiam -- Wys³ano z serwisu OnetNiusy: |
U¿ytkownik "michawar" <.pl> napisa³ w wiadomo¶ci news:.pl... >> ps. poza tym jest jeszcze jedna kwestia - jesli wymieniasz tylko jedn± >> lampe - to kup takiej samej firmy jak masz drug±, bo inaczej to ju¿ w >> ogole >> kiszka bêdzie > > Druga lampa jest oryginalna Hella w salonie za¶piewali mi za ni± 550z³. > Przypominam ¿e chodzi mi o lampê tyln±. > Pozdrawiam Tyln± kup najtañsz±. Jurand. |