![]() |
Kradzie¿e znaczków...
Witam,
czy to tak tylko mnie bardzo szczê¶liwie trafi³o, ¿e z dwóch aut zniknê³y emblematy? Nie do¶æ, ¿e stare i zniszczone to jeden w po³owie zosta³ na aucie, znowu moda na kolekcjonerów u gówniarzy panuje, czy jak? Pal licho znaczki, kupie sobie naklejki, ale lakier jest porysowany do blachy. Rêce opadaj±... Jak rozumiem, trzeba siê stawiæ na komendzie, ¿eby zg³osiæ zdarzenie? Tak tylko ciekawi mnie czy sam mam takie szczê¶cie ;) Pozdrawiam, Nex@pl |
Re: Kradzie¿e znaczków...
W dniu 2009-12-30 17:07, Nex@pl pisze:
(...) > Tak tylko ciekawi mnie czy sam mam takie szczê¶cie ;) Nie tylko ty - w pa¼dzierniku mia³em identyczny przypadek, tu opisywany (albo na pl.regionalne.warszawa). I tak - zg³o¶ na komendzie. Mo¿e wreszcie zaczn± co¶ z tym gówniarstwem robiæ, jak im statystyki spadn±. Aha, oczywi¶cie nie licz na cokolwiek poza umorzeniem sprawy po ok. miesi±cu. I od razu wyceñ szkodê - najlepiej na wiêcej ani¿eli 250 z³ - zdaje siê, ¿e od takiej kwoty gliny w ogóle bior± siê za pisanie na maszynie... pwz |
W dniu 30-12-2009 17:07, Nex@pl pisze:
> Witam, > > czy to tak tylko mnie bardzo szczê¶liwie trafi³o, ¿e z dwóch aut > zniknê³y emblematy? Nie do¶æ, ¿e stare i zniszczone to jeden w po³owie > zosta³ na aucie, znowu moda na kolekcjonerów u gówniarzy panuje, czy > jak? Pal licho znaczki, kupie sobie naklejki, ale lakier jest porysowany > do blachy. > > Rêce opadaj±... Jak rozumiem, trzeba siê stawiæ na komendzie, ¿eby > zg³osiæ zdarzenie? > > Tak tylko ciekawi mnie czy sam mam takie szczê¶cie ;) > > Pozdrawiam, > Nex@pl ¯eby by³o ¶mieszniej bardzo czêsto widzê samochody marki DACIA bez emblematów. Albo w³a¶ciciele siê ich wstydz±, albo same odpadaj±, albo m³odzikom siê spodoba³y. :P |
Niestety o dacie nie chodzi tylko o znak trójramienny :)
|
Re: Kradzie¿eznaczków...
mnie kiedys pod domem wycieto szybe boczna zeby sie dostac do auta i gwizdnac
chinskie radio z mp3 :-) zabawne bylo to ze auto (stary paproch) bylo otwarte bo nawet go nie zamykalem..ale i tak szybe wycieli zanim sie zorientowali :- radia niestety juz nie chcieli :-) ale zostalem z wycieta szyba i bez uszczelki ;/ na policji stwierdziono ze nawet jesli by zlapali to zbyt mala szkodliwosc czynu i nic im nie zrobia bo de-facto nic nie ukradli ;/ tak ze jesli komus by ukradli tylko pol znaczka(bo sie zlamie przy demontazu) to tez bedzie zbyt niska szkodliwosc i nie ma co liczyc na NIC..jedynie proces cywilny ale to sie moze wlec dlugo i na dojazdy do sadu wiecej sie straci..chory kraj ;/ > Aha, oczywi¶cie nie licz na cokolwiek poza umorzeniem sprawy po ok. > miesi±cu. I od razu wyceñ szkodê - najlepiej na wiêcej ani¿eli 250 z³ - -- Wys³ano z serwisu OnetNiusy: |
> Niestety o dacie nie chodzi tylko o znak trójramienny :)
To zawodnicy z polskiej reprezentacji pi³ki no¿nej kradn±. Ponoæ samocodowe celowniki s± bardziej dok³adne od tych zalecanych przez PZPN. |