![]() |
Jak w³±czyæ ¶wiat³a ? - prze³±cznik siê popsu³
Witam,
¦wiêta s± wszystko pozamykane a mi siê wczoraj popsu³ prze³±cznik od ¶wiate³ w renault safrane. Nowej manetki nie uda³o siê kupiæ bo "aaa to safrane, nie to do safrane i velsatisów to nie mamy". I teraz pytanie jak te **** ¶wiat³a w³±czyæ, narazie mam metodê je¼dze bez a w bagarzniku rower jak by siê policja upar³a i mnie pu¶ciæ nie chcia³a bez ¶wiate³ :) Da siê to jako¶ rozebraæ ? ¶rubokrêtem, jednym m³otkiem lub dwoma ? albo gdzie¶ jaki¶ kabelek wtykn±æ ? manetka taka jak na tym zdjêciu (ta z lewej): http://scarabe.canalblog.com/images/Safrane_0111.jpg i posu³o siê to ostatnie "do krêcenia" tu¿ przed klaksonem (guzik na koñcu). próbowa³em na si³e to zdj±æ ale nie wysz³o - wiecej si³y ? - czy jest jaki¶ myk ? nie chce tego rozkêcaæ i wyci±gaæ tylko spróbowaæ "naprawiæ" na 4..5 dni :) no chyba ze siê uda naprawic "na sta³e" :) Pozdrawiam. -- Wys³ano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> |
Re: Jak w³±czyæ ¶wiat³a ? - prze³±cznik siê popsu³
U¿ytkownik " Micha³" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:g139ta$cf9$... > Witam, > > ¦wiêta s± wszystko pozamykane a mi siê wczoraj popsu³ prze³±cznik > od ¶wiate³ w renault safrane. Nowej manetki nie uda³o siê kupiæ > bo "aaa to safrane, nie to do safrane i velsatisów to nie mamy". > > I teraz pytanie jak te **** ¶wiat³a w³±czyæ, narazie mam metodê > je¼dze bez a w bagarzniku rower jak by siê policja upar³a i mnie > pu¶ciæ nie chcia³a bez ¶wiate³ :) Podaæ "+" na przekaznik, od akumulatora, rozrusznika czy sk±d masz bli¿ej. Oczywi¶cie k³opotliwe jest w³±cz/wy³±cz w przypadku krótkich przebiegów :-) -- Pozdrawiam QBA |
> Podaæ "+" na przekaznik, od akumulatora, rozrusznika czy sk±d masz bli¿ej. > Oczywi¶cie k³opotliwe jest w³±cz/wy³±cz w przypadku krótkich przebiegów :-) > jak krótko stoi to nie problem :) bo ze 2h na ¶wiat³ach mo¿e stac :) czyli kabelek, troche ta¶my klej±cej i bêdzie. ok a gdzie ten przeka¼nik mo¿e byæ ? pod mask± ? Pozdrawiam. -- Wys³ano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> |
U¿ytkownik " Micha³" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:g13hei$rlq$... > >> Podaæ "+" na przekaznik, od akumulatora, rozrusznika czy sk±d masz >> bli¿ej. >> Oczywi¶cie k³opotliwe jest w³±cz/wy³±cz w przypadku krótkich przebiegów >> :-) >> > > jak krótko stoi to nie problem :) bo ze 2h na ¶wiat³ach mo¿e stac :) > > > czyli kabelek, troche ta¶my klej±cej i bêdzie. ¯adnej tasmy! z jednej strony skrêcasz nakrêtk± lub robisz szybkoz³±czkê a z drugiej (przekaznik) przek³±dasz przez dziurkê w styku. > > ok a gdzie ten przeka¼nik mo¿e byæ ? pod mask± ? > Przekaznik mo¿e byæ pod mask±, mo¿e byæ w skrzynce bezpieczników. Najpro¶ciej sprawdziæ w instrukcji / na schemacie. Nie d³uba³em nigdy w safranie wiêc z g³owy nic nie pomogê. Co wiêcej, je¶li temat elektryki Twojego samochodu nie jest Ci bliski, mo¿e lepiej zostawiæ go dzi¶ w spokoju na rzecz np spaceru? -- Pozdrawiam QBA |
> Przekaznik mo¿e byæ pod mask±, mo¿e byæ w skrzynce bezpieczników.
> Najpro¶ciej sprawdziæ w instrukcji / na schemacie. Nie d³uba³em nigdy w > safranie wiêc z g³owy nic nie pomogê. Co wiêcej, je¶li temat elektryki > Twojego samochodu nie jest Ci bliski, mo¿e lepiej zostawiæ go dzi¶ w spokoju > na rzecz np spaceru? Mam rower w bagazniku :) Ale i tak sadze ze dam z nigo swite³ko rowerowe na wycieraczke tylni± a "z przodu" bêde je¼dzi³ na d³ugich :) co do skrzynki w necie chyba poszukam czy nie ma skanów jakiej¶ wiêkszej instrukcji, bo ja mia³em tylko tak± co jest czym i ¿e "Szybka jazda du¿o kosztuje!" :) o instalacji elektrycznej nie mam pojêcia ale dawno temu oglada³êm macgyvera ;) Pozdrawiam, Micha³ -- Wys³ano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> |