![]() |
Proszê o pomoc - problem z Vatem - u¿ywane z Niemiec
Kupi³em auto w Niemczech, (od firmy handluj±cej) mia³em problem, ¿eby
dogadaæ siê z Niemcem (wbrew temu co napisa³ mi w mailu nie bardzo mówi³ po angielsku) dlatego nie bardzo przejmowa³em siê, ¿e na rachunku mam 3600 zamiast 4100 EUR. Teraz patrzê, ¿e na rachunku napisane jest 3.600 netto, a MwSt - jest wykreskowane ... Auto na razie dalej stoi w Niemczech. Kupowa³em na osobê fizyczn±, i na siebie chcê zarejestrowaæ. Czy bêdê musia³ zap³aciæ VAT ? proszê o pomoc. Starkes |
Re: Proszê o pomoc - problem z Vatem - u¿ywane z Niemiec
starkes wrote:
> Kupi³em auto w Niemczech, (od firmy handluj±cej) mia³em problem, ¿eby > dogadaæ siê z Niemcem (wbrew temu co napisa³ mi w mailu nie bardzo > mówi³ po angielsku) dlatego nie bardzo przejmowa³em siê, ¿e na > rachunku mam 3600 zamiast 4100 EUR. Teraz patrzê, ¿e na rachunku > napisane jest 3.600 netto, a MwSt - jest wykreskowane ... > Auto na razie dalej stoi w Niemczech. > Kupowa³em na osobê fizyczn±, i na siebie chcê zarejestrowaæ. > Czy bêdê musia³ zap³aciæ VAT ? > proszê o pomoc. > Starkes Na fakturze masz 3600 ale zap³aci³e¶ 3600 czy 4100? -- Pozdrawiam Kuba (aka cita) gg:1461968 |
> Na fakturze masz 3600 ale zap³aci³e¶ 3600 czy 4100? > > -- > Pozdrawiam > Kuba (aka cita) gg:1461968www.autoeden.com.plwww.cita.pl 4100 |
starkes wrote:
>> Na fakturze masz 3600 ale zap³aci³e¶ 3600 czy 4100? >> >> -- >> Pozdrawiam >> Kuba (aka cita) gg:1461968www.autoeden.com.plwww.cita.pl > > 4100 to zacz±³bym od powrotu do sprzedaj±cego, bo zrobi³ Cie na prawie 2 tys z³, któe wzi±³ do kieszeni. -- Pozdrawiam Kuba (aka cita) gg:1461968 |
Witam.
1. Je¶li nie jeste¶ podatnikiem VAT, to nie zap³acisz VAT w Polsce. 2. Je¶li jeste¶ podatnikiem VAT, ale kupujesz do u¿ytku prywatnego - tez nie p³acisz VAT w Polsce. 3. Je¶li dosta³e¶ fakture VAT-mar¿a - nie p³acisz VAT w Polsce. pozdrawiam len. |
len wrote:
> Witam. > 1. Je¶li nie jeste¶ podatnikiem VAT, to nie zap³acisz VAT w Polsce. > 2. Je¶li jeste¶ podatnikiem VAT, ale kupujesz do u¿ytku prywatnego - > tez nie p³acisz VAT w Polsce. > 3. Je¶li dosta³e¶ fakture VAT-mar¿a - nie p³acisz VAT w Polsce. 4. jesli jestes podatnikiem VAT, a auto jest od os. prywatnej ... i chcesz leasing - p³acisz VAT -- Pozdrawiam Kuba (aka cita) gg:1461968 |