![]() |
LPG problem - nie dzia³a, gdy jest gor±ca
Witam.
Mam problem z instalacja LPG. Kiedy temperatura na zewn±trz =<22 stopni - wszystko dzia³a ok, kiedy tylko temperatura przekroczy oko³o 22 st. - instalacja przestaje dzialac. W aucie zamontowana jest standardowa instalacja drugiej generacji, silnik 8-mio zaworowy-wtrysk. Slychac jak elektrozawor przelacza na gaz (charakterystyczny cyk spod maski), ale silnik wogole nie dostaje gazu. Kiedy tylko sie ochlodzi-wszystko dzia³a bez problemu. Gdzie szukac, jakies sugestie? Pozdrawiam, Tobiash |
Re: LPG problem - nie dzia³a, gdy jest gor±ca
tobiash pisze:
> Witam. > > Mam problem z instalacja LPG. Kiedy temperatura na zewn±trz =<22 stopni - > wszystko dzia³a ok, kiedy tylko temperatura przekroczy oko³o 22 st. - > instalacja przestaje dzialac. W aucie zamontowana jest standardowa > instalacja drugiej generacji, silnik 8-mio zaworowy-wtrysk. Slychac jak > elektrozawor przelacza na gaz (charakterystyczny cyk spod maski), ale silnik > wogole nie dostaje gazu. Kiedy tylko sie ochlodzi-wszystko dzia³a bez > problemu. > Gdzie szukac, jakies sugestie? Mam to samo - sprawdz czy nie ubywa p³ynu ch³odniczego - mo¿e byæ w oleju tak jak u mnie - do wymiany uszczelka pod g³owic±. u mnie elektrozawór w butli czasem siê nie otwiera normalnie a czasem z opóznieniem. Dodatkowo temperatura p³ynu jest wy¿sza ni¿ zwykle.. -- ____ Pozdrawiam R. ;-) giegie:7063613 >>>> <<<< | . ) rmazurek(na)rmazurek(krop)com e-booki>> |_|\_\ .Mazda 323F 1,8 16V >>> PMS+ PJ- S++ p+ M+ W- P+:++ X+ L++ B++ M+ Z++ T W+ CB++ |
U¿ytkownik "tobiash" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:g08po9$a32$.neostrada.pl... > instalacja przestaje dzialac. W aucie zamontowana jest standardowa > instalacja drugiej generacji, silnik 8-mio zaworowy-wtrysk. Slychac jak > elektrozawor przelacza na gaz (charakterystyczny cyk spod maski), ale > silnik u mnie bylo tak ze w sumie byly 3 elektrozawory. Wskutek zuzycia instalacji elektrycznej i dziwnego miejsca poboru napiecia do nich( z zasilania cewki zaplonowej przez centralke gazu) mimo ze cykaly to jednak gazu nie puszczaly. sprawe rozwiazalo zalozenie zasilania do elektrozaworow z wykorzystaniem przekaznika bezposrednio z aku. oczywiscie pamietaj o bezpieczniku na takim obwodzie. -- pozdrawiam Cyprian Prochot CKMK - Scorpio 2.4 V6 Srebrny Metalic + Alan 28 / RS39 + AT 1700 PMS++PJ S+ p++ M W P++:++ X+ L++ B++ M+ Z+++ T-W- CB++ |
> Mam problem z instalacja LPG. Kiedy temperatura na zewn±trz =<22 stopni -
> wszystko dzia³a ok, kiedy tylko temperatura przekroczy oko³o 22 st. - > instalacja przestaje dzialac. W aucie zamontowana jest standardowa > instalacja drugiej generacji, silnik 8-mio zaworowy-wtrysk. Slychac jak > elektrozawor przelacza na gaz (charakterystyczny cyk spod maski), ale > silnik wogole nie dostaje gazu. Kiedy tylko sie ochlodzi-wszystko dzia³a > bez problemu. > Gdzie szukac, jakies sugestie? a jestes absolutnie pewien ze nie dostaje gazu? moze go jednak dostaje i to za duzo |
> a jestes absolutnie pewien ze nie dostaje gazu? moze go jednak dostaje i
> to za duzo Jdnak przyczyna byl wyeksploatowany elektrozawor :) |