![]() |
IX Rocznica u Różańskich - Zaproszenie
Hello,
IX Rocznica u RóżaÅ„skich ZAPROSZENIE Zgodnie z tradycjÄ…, chcemy Was, Drogie Grupowiczki i Grupowicze, zaprosić na trzeciÄ…, ee, czwartÄ…, w morde, piÄ…tÄ… już, haha, szóstÄ…, oqrde, siódmÄ…, ojejujeju, ósmÄ…, tiaaa, dziwiÄ…tÄ… rocznicÄ™ naszego Å›lubu. ImprezÄ™ rozpoczniemy w Å›rodÄ™ 2 czerwca i zabawimy do niedzieli, 6 czerwca. Jak zwykle nie chce mi siÄ™ robić strony www, tu znajdziecie wszystkie potrzebne informacje. INFORMACJE O IMPREZIE DOJAZD I MIEJSCE Podobnie jak w latach ubiegÅ‚ych, wszystko odbÄ™dzie siÄ™ w oÅ›rodku wypoczynkowym Hartek nad jeziorem Hartowieckim w pobliżu miejscowoÅ›ci Hartowiec nieopodal Lubawy :^) Z drogi nr 538 pomiÄ™dzy miejscowoÅ›ciami Katlewo i Hartowiec (znajdziecie na mapach) znajduje siÄ™ oznakowany tablicÄ… zjazd na leÅ›nÄ… drogÄ™. Z pewnoÅ›ciÄ… traficie. WspółrzÄ™dne geograficzne N E 53,400091 19,829786 w stopniach i uÅ‚amkach stopni 53 24,006 19 49,787 w stopniach, minutach i uÅ‚amkach minut 53 24 00,3 19 49 47,2 w stopniach, minutach, sekundach i uÅ‚amkach sekund 615324 555154 w metrach, w ukÅ‚adzie geodezyjnym 1992 Na goÅ›ci czeka 200 miejsc noclegowych pod dachem. 80 w 4-osobowych domkach, 20 w 4-osobowych pokojach i kolejne 100 w 2, 3, 4 i 5-osobowych domkach oÅ›rodka Warmia za pÅ‚otem dobrze znanego wszystkim Hartka. Cena na zwykÅ‚e domki i pokoje nie ulega zmianie, może być minimalnie drożej za 2-osobowe domki z Å‚azienkami na terenie Warmii, wÅ‚aÅ›ciciele wciąż inwestujÄ…. Cena wynosi 25 zÅ‚ od Å‚ebka za nocleg w domku pod warunkiem, że zechcecie skorzystać z poÅ›cieli. JeÅ›li bez poÅ›cieli, trochÄ™ taniej. Za 10 zÅ‚ bÄ™dzie można rozbić namiot lub kimnąć w sypialni zbiorowej. CaÅ‚odzienne wyżywienie osoby dorosÅ‚ej kosztuje 40 zÅ‚. O zakwaterowaniu decyduje kolejność zgÅ‚oszeÅ„, a jeżeli chodzi o pokoje i domki z Å‚azienkami, posiadanie dzieci. Im dziecko bardziej stare, szansa na Å‚azienkÄ™ spada. Na miejscu stołówka, w której można tanio i smakowicie zamówić Å›niadania i obiady. Bywalcy Å›lubnych imprez w Lubawie już wiedzÄ…, wiÄ™c tylko nowych goÅ›ci poinformuje, że obiekty oÅ›rodka stojÄ… w lesie nad jeziorem. Jest Å‚adnie i można siÄ™ wykÄ…pać, pogoda jak zwykle podczas imprez u RóżaÅ„skich gwarantowana :^) Można sprawdzić u MadMaxa :^) Tamże fotorelacje z poprzednich imprez. PROGRAM Browar i motocykle w fajnej okolicy. W pobliżu jest sporo miejsc, do których można pojechać, przede wszystkim mnogość zamków. Gwoździem programu byÅ‚y zawsze "otrzÄ™siny" nowych grupowiczów, którzy w ten sposób uzyskiwali peÅ‚ny mandat do pisania na grupÄ™ ;^) Niestety, doÅ›wiadczenia ostatnich lat wskazujÄ…, że nowy materiaÅ‚ ludzki na preclach jest coraz gorszy, nowi siÄ™ nie pokazujÄ…, albo bojÄ… siÄ™, że nie udźwignÄ… odpowiedzialnoÅ›ci. Jak zbierzemy nowych - w planie wiele zabawnych konkurencji, z których poddawani testom i eksperymentom powinni wyjść bez szwanku ;^) "OtrzÄ™sieni" w latach ubiegÅ‚ych chyba potwierdzÄ…, że bardzo nie bolaÅ‚o ani na ciele ani na duszy. CoÅ› tam zagra, może nawet dwie lub trzy kapele? Plus jeszcze jakaÅ› niespodzianka.. ZGÅOSZENIA ProszÄ™ o dobranie siÄ™ w pary lub kwartety, zaklepanie miejsc w domkach i powiadomienie mnie o chÄ™ci przyjazdu na priva pod adres mailto: Niedobranych dobiorÄ™ sam, zÅ‚oÅ›liwie :^) JeÅ›li ktoÅ› chce urzÄ…dzić sobie mini-urlop, można przyjechać wczeÅ›niej a wyjechać później. UWAGA, nie musicie przesyÅ‚ać mi żadnej kasy wczeÅ›niej, z noclegów i żarcia rozliczacie siÄ™ na miejscu z kierownictwem oÅ›rodka. PodkreÅ›lam, że kierownictwo jest nam bardzo życzliwe i nie chcÄ™ zawieść ich zaufania. Tak jak w zeszÅ‚ym roku, bÄ™dÄ™ musiaÅ‚ skasować Was po 10 zÅ‚ od Å‚ebka na koszty organizacyjne. W tym roku nowość: zamiast Å‚azić za mnÄ… i wciskać pieniÄ…dze, które i tak zgubiÄ™, wÅ‚ożycie je do puszeczki w recepcji podczas logowania. UWAGA2, skierowana do Nowych, dla których bÄ™dzie to pierwsza impreza preclowa: zaznaczcie w zgÅ‚oszeniu, że jesteÅ›cie Nowi i chcecie wziąć udziaÅ‚ w otrzÄ™sinach. PodkreÅ›lam, szczególnie serdecznie zapraszamy wÅ‚aÅ›nie Å›wieże miÄ™sko preclowe by zadać kÅ‚am o podziale na „nowych†i „starychâ€, uprzywilejowanych lub upoÅ›ledzonych. Na miejscu pokażę palcem kto jeszcze niedawno byÅ‚ nowy, a teraz jest skutecznie zintegrowany i to tylko dziÄ™ki zjedzeniu butelki po oleju miksol :) CO ROBIMY? Oto mniej lub bardziej dokÅ‚adny gryplan imprezy, czyli: Przyjeżdżam do RóżaÅ„skich i co dalej? PROSZĘ O DOKÅADNE ZAPOZNANIE SIĘ Z INSTRUKCJÄ„. JEÅšLI KTOÅš MA PROBLEMY ZE ZROZUMIENIEM TEKSTU, PROSZĘ PRZECZYTAÄ* PO RAZ DRUGI, TRZECI, AÅ» DO SKUTKU. NA MIEJSCU BĘDĘ MIEÄ* SPORO SPRAW NA GÅOWIE I NIE ZAWSZE ZNAJDĘ CZAS NA PROWADZANIE ZA RÄ„CZKĘ. Ponieważ siÄ™ sprawdziÅ‚, moim zastempcom w tym roku bÄ™dzie ponownie Wiewiór, ale bÄ™dzie on caÅ‚y czas piÅ‚ piwo, nie bÄ™dzie za nic odpowiadać wiÄ™c i tak nie ma sensu siÄ™ do niego zgÅ‚aszać. No chyba żeby po to, by postawić mu piwo. A w ogóle dorobiÅ‚ siÄ™ dziecka wiÄ™c pewnie go nie bÄ™dzie, ale dalej bÄ™dzie moim zastempcom, tradycja! 1. Login Wszyscy nowo przyjezdni proszeni sÄ… o udanie siÄ™ do recepcji w murowanym budynku oÅ›rodka i zapÅ‚acenie za pobyt. Uwaga! Rozliczacie siÄ™ z oÅ›rodkiem, a nie ze mnÄ…! W biurze bÄ™dÄ… mieć listÄ™ z nazwiskami/ksywami i miejscami logowania. Znajdźcie siÄ™, zapÅ‚aćcie kasÄ™ i weźcie kluczyk. JeÅ›li ktoÅ› chce poÅ›ciel, niech powie w biurze. 2. Å»arcie Na miejscu dziaÅ‚a stołówka. JeÅ›li chcecie w niej zjeść Å›niadanko, obiad lub kolacjÄ™, musicie uprzedzić o tym w recepcji dzieÅ„ wczeÅ›niej. Bez tego wałówÄ™ mogÄ… wydać, ale nie muszÄ… i co im zrobicie :^) 3. Plan gry – zaczynamy ostro już od czwartku 3.1 UWAGA!!! W czwartek bÄ™dzie jeden koncert na żywo, główny dzieÅ„ imprezowy odbÄ™dzie siÄ™ w piÄ…tek (przy tym drugi koncert na żywo), a w sobotÄ™ muzyka "z taÅ›my". W miÄ™dzyczasie każdy robi co chce, można jeździć moturem i zwiedzać, można nie jeździć i zwiedzać bar, można kÄ…pać siÄ™ lub kogoÅ›, można nie kÄ…pać, można pić piwo, nie można nie pić piwa ;^) Wypoczywamy, snujemy siÄ™ bez celu, ziewamy z nudów i relaksujemy sÅ‚odkim nieróbstwem daleko od domu. Albo też zwiedzamy okolice, podziwiajÄ…c perÅ‚y architektury i takie tam. SÅ‚owem - luz, róbta co chceta. Wieczorem bÄ™dÄ… ogniska. 3.2 W piÄ…tek o godz. 17 zacznie siÄ™ gwóźdź programu, blok imprez otrzÄ™sinowych, który potrwa do godz. 19-20. W planie wiele zabawnych konkurencji, w których wezmÄ… udziaÅ‚ nowi (ale i starzy) grupowicze. W miÄ™dzyczasie atrakcja towarzyszÄ…ca. Po zakoÅ„czeniu caÅ‚oÅ›ci, okoÅ‚o 20 rozpoczniemy główny wieczór integracyjny. CoÅ› tam zagra. Potem już tylko gwiazdy, piwo, czad, przyjaźń, dyskusje o wyższoÅ›ci skarpet baweÅ‚nianych nad syntetycznymi. Tak do rana. 4. PRZYPOMNIENIE O WAÅ»NEJ DLA MNIE RZECZY. Impreza jest non-profit a ja do bogatych (wbrew pozorom, moje dwa motocykle sÄ… niewiele mÅ‚odsze od mojej żony), nie należę. Nie zarabiam na Was, ale nie chcÄ™ też dokÅ‚adać. Organizacja i różne atrakcje niestety kosztujÄ…. Nie sÄ… to wielkie pieniÄ…dze, ale ziarnko do ziarnka i zbierze siÄ™ miarka. Dlatego bardzo serdecznie PROSZĘ Was o wpÅ‚acanie tych paru zÅ‚otych kosztów organizacyjnych od Å‚ebka. W ubiegÅ‚ych latach byÅ‚o z tym nieźle, a wpÅ‚aty w recepcji chyba tylko uÅ‚atwiÄ…. LiczÄ™, że w tym roku bÄ™dzie podobnie. Nie bÄ™dÄ™ wprowadzać żadnych restrykcyjnych metod ewidencji i egzekucji wpÅ‚at, po prostu LICZĘ na WaszÄ… pamięć i koleżeÅ„stwo. ZAPRASZAMY Oto aktualna lista osób, które przesÅ‚aÅ‚y mi na maila ważne i kompletne zgÅ‚oszenie rejestracyjne: 1. (SIE ROBI) UWAGA!!!!! Osoby chcÄ…ce spać w sypialni zbiorowej proszone sÄ… o wziÄ™cie karimat, nie starczy łóżek dla wszystkich. UWAGA I JeÅ›li ktoÅ› w zgÅ‚oszeniu nie podaÅ‚ okresu pobytu wpisaÅ‚em defaultowo od czwartku do niedzieli i za tyle pÅ‚aci przy logowaniu, choćby przyjechaÅ‚ w niedzielÄ™ rano. UWAGA II JeÅ›li ktoÅ› bÄ™dzie miaÅ‚ w domu wolne miejsce bo lubi spać w czwórkÄ™ na jednym tapczanie, proszÄ™ to zgÅ‚osić w recepcji do Puli Wolnych Miejsc. Uwaga III JeÅ›li w domku bÄ™dÄ… spać wiÄ™cej niż 4 osoby, za każdÄ… dodatkowÄ… osobÄ™ opÅ‚ata wynosi 10 zÅ‚ za dobÄ™. Zważywszy cenÄ™ noclegu i ilość wolnych miejsc proszÄ™ o niewygÅ‚upianie siÄ™. -- Pozdrowienia, Best regards Jacek RóżaÅ„ski, ETZ-251, XJ-900S, V-740 >impossibility is only one of the possibilities |
Re: IX Rocznica u Ró¿añskich - Zaproszenie
deszcz zamówiony ?
jak nie bêdzie la³o to nie jade.... Odys --- XLH 883 (Grupa Lublin) |
Re: IX Rocznica u Ró¿añskich - Zaproszenie
Drugi!
|
Re: IX Rocznica u Różańskich - Zaproszenie
W dniu 2010-04-13 16:21, Jacek Różański pisze:
> Hello, > IX Rocznica u Różańskich ze sie Wam nie nudzi tych pijaków zapraszac... :-P p.s. nie, nie bede brzdakal niczym innym, jak tylko wydech mojej buzy... -- pozdr pj gsx1300r K-coś tam więcej niż większość |
(pj) pisze:
> p.s. nie, nie bede brzdakal niczym innym, jak tylko wydech mojej buzy... Masz juz najechane >60kkm? to jeszcze koszem sprzegla bedziesz brzdakal ;P -- pozdr Rogal Tiger1050 |
W dniu 2010-04-13 17:04, Grzegorz Rogala pisze:
> (pj) pisze: > >> p.s. nie, nie bede brzdakal niczym innym, jak tylko wydech mojej buzy... > Masz juz najechane >60kkm? to jeszcze koszem sprzegla bedziesz brzdakal ;P > chyba Ty! (czytaj: już po wymianie) ;-) -- pozdr pj gsx1300r K-coś tam więcej niż większość |
Siemka
*** "(pj)" p.s. nie, nie bede brzdakal niczym innym, jak tylko wydech mojej buzy... Piotrus, nie zartuj... motorem chcesz przyjechac??? -- Tytus żółta motorynka |
W dniu 2010-04-13 19:50, Tytus pisze:
> Siemka > > *** "(pj)" > p.s. nie, nie bede brzdakal niczym innym, jak tylko wydech mojej buzy... > > Piotrus, nie zartuj... > motorem chcesz przyjechac??? > nie no w sumie racja... bez sensu... :-P -- pozdr pj gsx1300r K-coś tam więcej niż większość |
Re: IX Rocznica u Róża�kich - Zaproszenie
> W dniu 2010-04-13 19:50, Tytus pisze:
> > Siemka > > > > *** "(pj)" > > p.s. nie, nie bede brzdakal niczym innym, jak tylko wydech mojej buzy... > > > > Piotrus, nie zartuj... > > motorem chcesz przyjechac??? > > > > nie no w sumie racja... bez sensu... :-P > > -- Ja bym chcia³. Moge? Paszczak TDM -- Wys³ano z serwisu OnetNiusy: |
Re: IX Rocznica u Róża�kich - Zaproszenie
On 2010-04-14 20:15, wrote:
>> W dniu 2010-04-13 19:50, Tytus pisze: >>> Siemka >>> >>> *** "(pj)" >>> p.s. nie, nie bede brzdakal niczym innym, jak tylko wydech mojej buzy... >>> >>> Piotrus, nie zartuj... >>> motorem chcesz przyjechac??? >>> >> >> nie no w sumie racja... bez sensu... :-P >> >> -- > > Ja bym chcia³. > Moge? Jesli nie masz dzieci, chcialbys przyjechac motocyklem, do tego masz ochote czasem na jakis seks, to zapomnij. To impreza nie dla Ciebie. -- piomay |