![]() |
Przywiazanie do marki
Witam
Istnieje cos takiego jak przywiazanie do marki? Ale chodzi mi specyficzne o przywiazanie pierwszego kontaktu. W kilku przypadkach zaobserwowalem cos takeigo. Ludzie zdajacy na prawko na na motocyklu danej marki kupuja pozniej sprzet tez tej marki. Popularna to dewiacja? Bo czasem moze byc przewlekla. pozdro Tmek |
Re: Przywiazanie do marki
Tmek wrote:
> Witam > > Istnieje cos takiego jak przywiazanie do marki? Ale chodzi mi specyficzne o > przywiazanie pierwszego kontaktu. > > W kilku przypadkach zaobserwowalem cos takeigo. Ludzie zdajacy na prawko na > na motocyklu danej marki kupuja pozniej sprzet tez tej marki. > Popularna to dewiacja? Bo czasem moze byc przewlekla. > cos w tym jest - u mnie, prawko na enduro Yamahy, potem Yamaha, Honda i Yamaha. |
Tmek wrote:
> W kilku przypadkach zaobserwowalem cos takeigo. Ludzie zdajacy na prawko na > na motocyklu danej marki kupuja pozniej sprzet tez tej marki. > Popularna to dewiacja? Bo czasem moze byc przewlekla. No pewno. Je¼dzi³em civikiem, a ¿e fajny by³ i siê nie chcia³ psuæ, wiêc przy zakupie 2oo te¿ by³a h±da. A jazdy kursowe mia³em na kawach i yamahach. Je¶li bêdê zmienia³, to pewnie na co¶ wiêkszego, ale tej samej marki ;) -- Pozdrawiam, Kompan. "-Hi!" - lied the politician. |
U¿ytkownik "Tmek" napisa³:
> W kilku przypadkach zaobserwowalem cos takeigo. Ludzie zdajacy na prawko > na na motocyklu danej marki kupuja pozniej sprzet tez tej marki. > Popularna to dewiacja? Bo czasem moze byc przewlekla. > > No ja zdawalem prawko na WFM ale juz ich cholera nie produkuja wiec sie mecze na Hondzie. -- Pozdr Sybi Straszyn Super Blackbird |
Jest cos takiego. To proste. Czlowiek kupil motocykl jakiegos
producenta i sprawia sie bez zarzutu - kupuje nastepny od tego samego producenta - bo ma do niego zaufanie i liczy, ze rowniez bedzie bezawaryjny. Albo podobaja mu sie rozwiazania stosowane przez producenta. Dewiacja moze byc przewlekla. -- Lukasz B Trampek 650, WAW |
Sybi pisze:
> U¿ytkownik "Tmek" napisa³: >> W kilku przypadkach zaobserwowalem cos takeigo. Ludzie zdajacy na prawko >> na na motocyklu danej marki kupuja pozniej sprzet tez tej marki. >> Popularna to dewiacja? Bo czasem moze byc przewlekla. > > No ja zdawalem prawko na WFM ale juz ich cholera nie produkuja > wiec sie mecze na Hondzie. krf, a ja zdawa³em na WSK, ale nie ciagnie mnie ju¿ do jazdy ekstremalnej i mam lajtowy motocykl. -- gildor czarny grzechotnik w litrze k5 |
Sybi pisze:
> No ja zdawalem prawko na WFM ale juz ich cholera nie produkuja > wiec sie mecze na Hondzie. Siema, hehehe... a ja zdawa³em (siê mêczy³em*) ;) na Hondzie, ale mia³a za du¿o plastiku, wiêc kupi³em Babciê Jawciê 175 356 '58... ;) * mêczy³em siê wygl±dem i d¼wiêkiem, bo sama jazda sprawia³a mi du¿± przyjemno¶æ, wiêc od pewnego czasu znów rozgl±dam siê za 1 z 4, ale tylko klasykiem... ;) -- Pozdr! falco Stefanek 1303 '72 1.6 AD+AT Popiel 1200 '70 1.2 6V SenNa... Jawa 356 '58 175 Jagermeister 1.6+kilka koników... |
> Istnieje cos takiego jak przywiazanie do marki? Ale chodzi mi specyficzne
> o przywiazanie pierwszego kontaktu. > > W kilku przypadkach zaobserwowalem cos takeigo. Ludzie zdajacy na prawko > na na motocyklu danej marki kupuja pozniej sprzet tez tej marki. > Popularna to dewiacja? Bo czasem moze byc przewlekla. > psychologia dzia³a, chodzi o to by przywi±zaæ cz³owieka jako¶ do marki, pó¼niej ju¿ dzia³a pod¶wiadomo¶æ, na przyk³adzie 4oo (bo ten znam osobi¶cie) mogê Ci powiedzieæ, ¿e jest straszna presja cenowa dla wszelkich WORD-ów, szkó³ jazdy, które dostaj± oferty importerów/dealerów po cenach wrêcz dumpingowych, pó¼niej gdy ju¿ kto¶ zdobêdzie prawko to rozgl±daj±c siê w ofertach kupna najpierw siêgnie po ten produkt który zna, brat |
LukeB wrote:
> Jest cos takiego. To proste. Czlowiek kupil motocykl jakiegos > producenta i sprawia sie bez zarzutu - kupuje nastepny od tego samego > producenta - bo ma do niego zaufanie i liczy, ze rowniez bedzie > bezawaryjny. Albo podobaja mu sie rozwiazania stosowane przez > producenta. Dewiacja moze byc przewlekla. Ano, przewlekla jak cholera. Osobiscie nie podchodzia mi np guziki w hondzie majac doczynienia z yamahowymi. hehe pzdr Tmek |
bratPit[pr] pisze:
>> Istnieje cos takiego jak przywiazanie do marki? Ale chodzi mi >> specyficzne o przywiazanie pierwszego kontaktu. >> >> W kilku przypadkach zaobserwowalem cos takeigo. Ludzie zdajacy na >> prawko na na motocyklu danej marki kupuja pozniej sprzet tez tej marki. >> Popularna to dewiacja? Bo czasem moze byc przewlekla. >> > > psychologia dzia³a, chodzi o to by przywi±zaæ cz³owieka jako¶ do marki, > pó¼niej ju¿ dzia³a pod¶wiadomo¶æ, > na przyk³adzie 4oo (bo ten znam osobi¶cie) mogê Ci powiedzieæ, ¿e jest > straszna presja cenowa dla wszelkich WORD-ów, szkó³ jazdy, które dostaj± > oferty importerów/dealerów po cenach wrêcz dumpingowych, > pó¼niej gdy ju¿ kto¶ zdobêdzie prawko to rozgl±daj±c siê w ofertach > kupna najpierw siêgnie po ten produkt który zna, Tego na ulicach nie widze (aut jasiów kowalskich), za to widac ¿e firmy szkoleniowe (poczynaj±c od najsilniejszych) szybciutko zmieniaj± auta z Opla na Mitsu, bo WORD tak zmieni³. ¯eby kursantów nie stressowaæ, takei czasy. Tymczasem co sam sobie NAJBARDZIEJ ceniê to ¿e na kursie 'A' je¼dzi³em na róznych maszynkach (np. gdy identyczna z WORD-em Yamaha z³apa³a kapcia) |