![]() |
Zakup moto bez prawka
Witam,
w minione wakacje (lip-wrz) robi³em kurs na moto w pro-motorze. Po ró¿nych perypetiach (nieobecno¶æ na 1. terminie egzaminu - opó¼niony lot do W-wy; niezdany 2. termin - linia i podpóra na 8; atak zimy na 3. terminie) nie uda³o mi siê jeszcze zdaæ praktyki. Mimo to znajomi doradzaj± rozejrzenie siê za maszyn± ju¿ tej zimy jeszcze przed zdaniem (co nast±pi nie wcze¶niej - i mam nadziejê ¿e nie pó¼niej - ni¿ wiosn±) z powodu ni¿szych cen. I tu pytanie - czy ceny maszyn rzeczywi¶cie s± ni¿sze zim±? Mieszkam w Warszawie do¶æ blisko, i s³ysza³em, ¿e tu w odró¿nieniu od innych miast do¶æ ³atwo jest oberwaæ mandat za jazdê bez prawka - bo po zakupie maszyny oczywi¶cie bêdzie kusi³o, ot choæby ¿eby "poæwiczyæ przed egzaminem". Czy du¿o zaoszczêdzê kupuj±c moto i akcesoria zim±, zamiast - powiedzmy - maja / czerwca? Mam mo¿liwo¶æ gara¿owania sprzêtu. Nastêpnym pytaniem oczywi¶cie by³oby - jaki sprzêt kupiæ na 1. moto, ale prawie zdecydowa³em siê na GSF6xx ;) Pozdrawiam, TJ |
Re: Zakup moto bez prawka
Tomek Jurkiewicz pisze:
> Czy du¿o zaoszczêdzê kupuj±c moto i akcesoria zim±, > zamiast - powiedzmy - maja / czerwca? Mam mo¿liwo¶æ gara¿owania > sprzêtu. > To raczej nie jest kwestia oszczêdzania. Latem poda¿ maleje, poniewa¿ ludzie niechêtnie pozbywaj± siê ¶rodka lokomocji - o ile jest jedyny. Wykorzystaj zimê na szukanie tego wymarzonego. -- pozdrawiam Piotr XLR250&bmw_f650_dakar |
On Tue, 29 Dec 2009 14:49:42 +0100, Tomek Jurkiewicz
<> wrote: [...] > I tu pytanie - czy ceny maszyn rzeczywiście są niższe zimą? To nawet nie jest kwestia tego, że ceny maszyn są niższe, tylko jak masz możliwość garażowania to lepiej kupić wcześniej i po dostaniu plastiku można już od razu wsiąć i jeździć. Ja najpierw dostałem plastik a potem przez ponad miesiąc jeździłem i szukałem motocykla do kupienia, i trochę mnie cholera brała. (A w końcu wziąłem taki co był blisko i cenowo wydawał się OK i się okazało że muszę jeszcze sporo w mechanikę wpakować) -- Leszek 'Leslie' Karlik NTV 650 |
U¿ytkownik "Tomek Jurkiewicz" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:1c2653c6-4431-412a- napewno jak kupisz wcze¶niej i poæwiczysz na ulicy przed domem zdasz szybciej, a i bez przesady ¿e policja jest na ka¿dym zakrêcie, btw wczoraj spotka³em go¶cia który je¼dzi po ca³ej europie autem (w ramach pracy) od 4ch lat bez prawa jazdy ;-) |
> I tu pytanie - czy ceny maszyn rzeczywi¶cie s± ni¿sze zim±?
Tak, sa nizsze. O ile to zalezy :-) Poza tym malo kto pozbywa sie dobrej sztuki w lecie jak mozna smigac :-) Pozdrawiam Dysiek |
> a i bez przesady ¿e policja jest na ka¿dym zakrêcie,
> To nawet nie chodzi o policje. Odpukac, gdyby zdazyl mu sie dzwon to pokrywa wszystko ze swojej kasy - OC nie obowiazuje przy braku uprawnien. I teraz wyobraz sobie, ze rozwaliles gosciowi zderzak w jakims wypasionym mercu. Pozdrawiam Dysiek |
U¿ytkownik "Dysiek" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:hhd7ju$5nv$... >> a i bez przesady ¿e policja jest na ka¿dym zakrêcie, >> > > To nawet nie chodzi o policje. Odpukac, gdyby zdazyl mu sie dzwon to > pokrywa wszystko ze swojej kasy - OC nie obowiazuje przy braku uprawnien. > I teraz wyobraz sobie, ze rozwaliles gosciowi zderzak w jakims wypasionym > mercu. az mnie ciarki przeszly, yesó |
> az mnie ciarki przeszly, yesó
Widac jestes albo bogaty, albo glupi :-) Dysiek |
U¿ytkownik "Dysiek" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:hhde4m$q1$... >> az mnie ciarki przeszly, yesó > > Widac jestes albo bogaty, albo glupi :-) nie nie, to czêsto g³upi s± bogaci, ja jestem m±dry i biedny |
"maverik" <> wrote:
> Użytkownik "Dysiek" <> napisał w wiadomości > news:hhde4m$q1$... > >> az mnie ciarki przeszly, yesó > > > > Widac jestes albo bogaty, albo glupi :-) > > nie nie, to często głupi są bogaci, ja jestem mądry i biedny A mi babcia na wsi mawiala- głupi bo biedny, biedny bo głupi. -- Glub@NewsTap usenet mobile reader |