![]() |
jaki retro skuter?
Witam, mam nadzieje ze nikt mnie nie zlinczuje
ze tu ze skuterem sie pcham, ale nie bardzo wiem gdzie mam szukac pomocy. Dziewczyna sie upar³a na skuter, a ze to dziewczyna chce cos ladnego - styl retro. Ogolnie wiem ze Vespa by by³a ok, tylko cena troche malo atrakcyjna (10k+ pln). Stad pytanie czy jest cos wygladajacego podobnie, godnego polecenia. Mowimy o zakupie nowki, 50 ccm, max prostego i niezawodnego, oczywiscie nie chinskiego. pozdro Michal |
Re: jaki retro skuter?
On 30 Lis, 12:55, me-how <> wrote:
> Mowimy o zakupie nowki, 50 ccm, max prostego i niezawodnego, > oczywiscie nie chinskiego. moze tajwan? sym na ten przyklad ma cos w tym stylu -- jeszua ck krakoff r1100rs & xc125 |
me-how pisze:
> Witam, mam nadzieje ze nikt mnie nie zlinczuje > ze tu ze skuterem sie pcham, Jak bedzie mial tendencje, to go wysmiej - skuter tez czlo... tfu! Tez motur ;) > ale nie bardzo wiem gdzie > mam szukac pomocy. Takie cosik mi sie telepie po zakamarkach pamieci. > Dziewczyna sie upar?a na skuter, > a ze to dziewczyna chce cos ladnego - styl retro. > Ogolnie wiem ze Vespa by by?a ok, tylko cena troche > malo atrakcyjna (10k+ pln). Stad pytanie czy jest cos wygladajacego > podobnie, godnego polecenia. > Mowimy o zakupie nowki, 50 ccm, max prostego i niezawodnego, > oczywiscie nie chinskiego. Jak nowka, to nie wiem - a wiela taka Honda Shadow kosztuje? -- zbigi i stopka zastepcza ;) |
me-how wrote:
> Witam, mam nadzieje ze nikt mnie nie zlinczuje > ze tu ze skuterem sie pcham, ale nie bardzo wiem gdzie > mam szukac pomocy. Dziewczyna sie upar³a na skuter, A taki? Pozdr.. -- Micha³ Demczuk Dealer: Cagiva, Husqvarna, Kymco |
zbigi pisze:
>> Mowimy o zakupie nowki, 50 ccm, max prostego i niezawodnego, >> oczywiscie nie chinskiego. > > Jak nowka, to nie wiem - a wiela taka Honda Shadow kosztuje? Podobny skuter ma w ofercie Aprilia - model Mojito, oraz który¶ tajwan. -- Pozdrawiam - Maciek, ely50/srx250/vfr800. FAQ: |
Na mównicê wtargn±³ "me-how", poprawi³ mikrofon, rozwar³ paszczê i rykn±³:
> Witam, mam nadzieje ze nikt mnie nie zlinczuje > ze tu ze skuterem sie pcham, ale nie bardzo wiem gdzie > mam szukac pomocy. Dziewczyna sie upar³a na skuter, > a ze to dziewczyna chce cos ladnego - styl retro. > Ogolnie wiem ze Vespa by by³a ok, tylko cena troche > malo atrakcyjna (10k+ pln). Stad pytanie czy jest cos wygladajacego > podobnie, godnego polecenia. > Mowimy o zakupie nowki, 50 ccm, max prostego i niezawodnego, > oczywiscie nie chinskiego. Skoro nie Vespa, a musi byæ nówka, to Kymco maj± ca³kiem niez³± opiniê - tu masz Kymcko Like 50 2T za 6900 PLN. Wymieniony ju¿ Sym Mio to koszt 5900 PLN, ale to 4T - zale¿y co kto lubi. Ogólnie skuterów w tej stylistyce jest ca³kiem sporo, ale niestety wiêkszo¶æ z nich to chiñczyki. Romet Retro, Magnus retro, inne wynalazki które pod ró¿nymi nazwami mo¿na po marketach znale¼æ - jedno kijostwo. Ogólnie z tych renomowanych i niestety drogich to masz Piaggio Vespa i Aprilia Habana (ta ostatnia jak dla mnie zdecydowanie ³adniejsza, ale to dla mnie akurat), pó³kê ni¿ej Kymco i Syma (o Kymco wiêcej dobrego jako o firmie s³ysza³em) i ju¿ ca³kiem niziutko ca³± resztê która ³adnie wygl±da... i tyle w³a¶nie dobrego mo¿na o niej powiedzieæ. -- Pozdrawiam Piotr Mocka³³o |
Weź jej coś aka kymco peoples 50 na szesnastkach. Nie baw się w nic na
mniejszych kołach. -- Glub |
Glub pisze:
> WeĹş jej coĹ� aka kymco peoples 50 na szesnastkach. Nie baw siÄ� w nic na > mniejszych koĹ�ach. kymco - jakoś dziwnie przemawiają do mnie nazwy których dobrze nie umiem wymówić :) a co powiecie na Benelli Pepe LX 50, też 16` koła, firma lepsza? Aprilia bardzo fajna, chyba lepsza nawet niż vespa, większa się wydaje przynajmniej Michał |
me-how pisze:
> Glub pisze: >> WeĹş jej coĹ� aka kymco peoples 50 na szesnastkach. Nie baw siÄ� w nic na >> mniejszych koĹ�ach. > > kymco - jakoś dziwnie przemawiają do mnie nazwy których dobrze > nie umiem wymówić :) > a co powiecie na Benelli Pepe LX 50, też 16` koła, firma lepsza? > Nie. Przynajmniej wg tych co to sprzedają i się trochę znają. -- Pozdrawiam - Maciek, ely50/srx250/vfr800. FAQ: |
Sym to porz±dna taiwanska firma moim zdaniem jako¶æ wykonania lepsza ni¿ Kymko, masz co¶ takiego ³adniejsze ni¿ MIO bardziej klasycznie -- pozdrawiam mmaurycy SYM HUSKY ju¿ 150 :) |