![]() |
Przysmazony filtr powietrza
Jou
Od jakiego¶ czasu walczê w LC4 z (za) czêsto zapychaj±cym siê filtrem powietrza i mi tak wychodzi, ¿e co 3-4 jazdy muszê praæ skurczybyka, bo inaczej siê mi mieszanka za bogata robi. No wiêc po ze 3 miechach przerwy w lataniu wyci±gam go dzisiaj coby przepraæ przed weekendem i oczom moim ukaza³ siê dziwny widok - filtr jest lekko przysma¿ony od wewn±trz, od strony ga¼nika. Normalnie w czarne ciapki nadtopionej g±bki, od góry, gdzie jest wiêksza powierzchnia. Ciê cholera? Ma kto¶ pomys³? -- Pozdrawiam Sebastian Hunda Sewen Ffy <- sie sprzeda und Czarny Ciongnik El-Ce-Cztery Kawa GT550 na wydaniu nieustajaco |
Re: Przysmazony filtr powietrza
U¿ytkownik "de Fresz" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:hdseso$e5p$... > Jou > > Od jakiego¶ czasu walczê w LC4 z (za) czêsto zapychaj±cym siê filtrem > powietrza i mi tak wychodzi, ¿e co 3-4 jazdy muszê praæ skurczybyka, bo > inaczej siê mi mieszanka za bogata robi. No wiêc po ze 3 miechach przerwy > w lataniu wyci±gam go dzisiaj coby przepraæ przed weekendem i oczom moim > ukaza³ siê dziwny widok - filtr jest lekko przysma¿ony od wewn±trz, od > strony ga¼nika. Normalnie w czarne ciapki nadtopionej g±bki, od góry, > gdzie jest wiêksza powierzchnia. Ciê cholera? Ma kto¶ pomys³? Hmmm strzela w ga¼nik?? Czyli z³y zap³on?? Pozdrawiam Jarek O. |
On 16 Lis, 22:06, de Fresz <> wrote:
> > Od jakiego¶ czasu walczê w LC4 z (za) czêsto zapychaj±cym siê filtrem > powietrza i mi tak wychodzi, ¿e co 3-4 jazdy muszê praæ skurczybyka, bo > inaczej siê mi mieszanka za bogata robi. No wiêc po ze 3 miechach > przerwy w lataniu wyci±gam go dzisiaj coby przepraæ przed weekendem i > oczom moim ukaza³ siê dziwny widok - filtr jest lekko przysma¿ony od > wewn±trz, od strony ga¼nika. Normalnie w czarne ciapki nadtopionej > g±bki, od góry, gdzie jest wiêksza powierzchnia. Ciê cholera? Ma kto¶ > pomys³? > Jedyna opcja to chyba taka, ze rzyga ogniem przez gaznik :-) Zaplon? Rozrzad? No albo uklad olejowy nie odpowietrzony ;-)) -- Artur ZZR 1200 |
> Jedyna opcja to chyba taka, ze rzyga ogniem przez gaznik :-) Zaplon? > Rozrzad? No albo uklad olejowy nie odpowietrzony ;-)) Ja bym postawil na za male luzy zaworowe, lub nieszczelne zawory -- -- Pozdrawiam Micha³ V-R gg 9409047 ------------------------------------- ¿yje siê raz, potem siê tylko straszy ------------------------------------- |
Czesc
***Jedyna opcja to chyba taka, ze rzyga ogniem przez gaznik :-) Zaplon? Rozrzad? No albo uklad olejowy nie odpowietrzony ;-)) Ja bym postawil na za male luzy zaworowe, lub nieszczelne zawory Ja stawiam ze przejechales smoka wawelskiego lub kogos z jego rodziny - bo wy endurowcy/ crosowcy wogole nie zwracacie uwagi na otaczajaca Was nature. I dobrze Ci tak. :) T. |
Tytus z fabryki pisze:
> > Ja stawiam ze przejechales smoka wawelskiego lub kogos z jego rodziny - bo > wy endurowcy/ crosowcy wogole nie zwracacie uwagi na otaczajaca Was nature. > I dobrze Ci tak. Czasem lepiej pojezdzic i postraszyc samotnie szwendajace sie po lesie czerwone kapturki niz dudnic V-kami po miastach i wsiach :) Siejac strach i poruszenie az krowy przestaja dawac mleko :D Norbi BLACK XX'03 |
Siemka
***"Norbi" Siejac strach i poruszenie az krowy przestaja dawac mleko :D Dobrze ze choc kury nadal sie niosa... T. |
On 2009-11-16 22:11:58 +0100, "Jarek" <> said:
> Hmmm strzela w ga¼nik?? Jak to du¿y singiel (a zw³aszcza na tym ga¼niku) - czasem se pierdnie, czasem kichnie. Tentyptakma. Mo¿e trochê siê to nasili³o odk±d zacz±³ mu siê przytykaæ filtr powietrza, ale bez dramatu. Tak poza tym pracuje równo, nie przerywa, z czystym filtrem reakcja na gaz jest taka, jak powinna. > Czyli z³y zap³on?? Gdzie/jak szukaæ potwierdzenia? -- Pozdrawiam Sebastian Hunda Sewen Ffy <- sie sprzeda und Czarny Ciongnik El-Ce-Cztery Kawa GT550 na wydaniu nieustajaco |
On 2009-11-16 22:21:55 +0100, Micha³ V-R <> said:
>> Jedyna opcja to chyba taka, ze rzyga ogniem przez gaznik :-) Zaplon? >> Rozrzad? No albo uklad olejowy nie odpowietrzony ;-)) > Ja bym postawil na za male luzy zaworowe, Luzy ustawia³em na wszelki-wielki jako¶ latem, a poprzednio zim±, a ¿e przebieg w tym roku wykrêci³em niewielki, wiêc niby jeszcze nie czas na nie, acz jeszcze wieczorem sprawdzê ss±ce. > lub nieszczelne zawory A we¼ mnie nie strasz. -- Pozdrawiam Sebastian Hunda Sewen Ffy <- sie sprzeda und Czarny Ciongnik El-Ce-Cztery Kawa GT550 na wydaniu nieustajaco |
On 2009-11-17 07:38:34 +0100, "Tytus z fabryki" <> said:
> Ja stawiam ze przejechales smoka wawelskiego lub kogos z jego rodziny Kurfa, a my¶la³em ¿e to tylko jaka¶ przero¶niêta ropucha by³a. A tak ¶miesznie jej oczka siê wyczeszczy³y... > - bo > wy endurowcy/ crosowcy wogole nie zwracacie uwagi na otaczajaca Was nature. > I dobrze Ci tak. Jak to nie, a te grzybiarki, co to zamiast zakonnic ci±gamy... eee, zreszt± niewa¿ne... ;-) -- Pozdrawiam Sebastian Hunda Sewen Ffy <- sie sprzeda und Czarny Ciongnik El-Ce-Cztery Kawa GT550 na wydaniu nieustajaco |