![]() |
Blokada Drogi...
> ja to jestem ciekaw czy takie zastawianie jest zgodne z prawem nie dosc ze zaparkuje w poprzek to wysyla jakies tam sygnaly i to nie niebieskie ogolnie mandat za zle parkowanie bo to chyba nie pojazd uprzywilejowany bo to taki ktoremi sie ustepuje... i wysyla sygnal niebieski swietlny i dzwiekowy wiec czy straz wiejska moze tak parkowac? |
Re: Blokada Drogi...
Kris natek¶ci³ posta hd2eso$vdf$:
>> > ja to jestem ciekaw czy takie zastawianie jest zgodne z prawem a nie by³o w okolicy jakich¶ robót? > nie dosc ze zaparkuje w poprzek móg³ os³aniaæ wykonawców przed roztargnionymi i ¶cigantami > to wysyla jakies tam sygnaly zwyk³e ostrzegawcze dla pozosta³ych u¿ytkowników drogi. |
Kris natek¶ci³ posta hd2eso$vdf$:
>> > ja to jestem ciekaw czy takie zastawianie jest zgodne z prawem a nie by³o w okolicy jakich¶ robót? > nie dosc ze zaparkuje w poprzek móg³ os³aniaæ wykonawców przed roztargnionymi i ¶cigantami > to wysyla jakies tam sygnaly zwyk³e ostrzegawcze dla pozosta³ych u¿ytkowników drogi. |
Du¿o siê jeszcze musisz nauczyæ i wiele rzeczy zrozumieæ.
|
Du¿o siê jeszcze musisz nauczyæ i wiele rzeczy zrozumieæ.
|
Kris pisze:
>> > > ja to jestem ciekaw czy takie zastawianie jest zgodne z prawem > nie dosc ze zaparkuje w poprzek to wysyla jakies tam sygnaly i to nie > niebieskie > > ogolnie mandat za zle parkowanie > bo to chyba nie pojazd uprzywilejowany bo to taki ktoremi sie ustepuje... > i wysyla sygnal niebieski swietlny i dzwiekowy Nie jest to pojazd uprzywilejowany, a je¶li dobrze widzê stra¿ miejska, której stra¿nicy maj± uprawnienia do kierowania ruchem. |
Kris pisze:
>> > > ja to jestem ciekaw czy takie zastawianie jest zgodne z prawem > nie dosc ze zaparkuje w poprzek to wysyla jakies tam sygnaly i to nie > niebieskie > > ogolnie mandat za zle parkowanie > bo to chyba nie pojazd uprzywilejowany bo to taki ktoremi sie ustepuje... > i wysyla sygnal niebieski swietlny i dzwiekowy Nie jest to pojazd uprzywilejowany, a je¶li dobrze widzê stra¿ miejska, której stra¿nicy maj± uprawnienia do kierowania ruchem. |
> Nie jest to pojazd uprzywilejowany, a je¶li dobrze widzê stra¿ miejska,
> której stra¿nicy maj± uprawnienia do kierowania ruchem. Stra¿nicy tak, ale nie pojazdy ;-)). A na zdjêciu stra¿nika nie widaæ :-). Oczywi¶cie mo¿e staæ obok i machaæ ³apami, fotka mo¿e byæ "tendencyjna" ... |
> Nie jest to pojazd uprzywilejowany, a je¶li dobrze widzê stra¿ miejska,
> której stra¿nicy maj± uprawnienia do kierowania ruchem. Stra¿nicy tak, ale nie pojazdy ;-)). A na zdjêciu stra¿nika nie widaæ :-). Oczywi¶cie mo¿e staæ obok i machaæ ³apami, fotka mo¿e byæ "tendencyjna" ... |
Robert_J pisze:
>> Nie jest to pojazd uprzywilejowany, a je¶li dobrze widzê stra¿ >> miejska, której stra¿nicy maj± uprawnienia do kierowania ruchem. > > Stra¿nicy tak, ale nie pojazdy ;-)). A na zdjêciu stra¿nika nie widaæ > :-). Oczywi¶cie mo¿e staæ obok i machaæ ³apami, fotka mo¿e byæ > "tendencyjna" ... S±dzê, ¿e jak kierowca nie da rady wydedukowaæ intencji zatrzymania w taki sposób samochodu stra¿y miejskiej i mimo to bêdzie chcia³ przejechaæ, to ze ¶rodka tego samochodu wysi±dzie umundurowany stra¿nik miejski i pokieruje zab³±kanego kierowcê rêcznie, dodatkowo wskazuj±c sposób objazdu zamkniêtego odcinka :) |