![]() |
Renault Clio III - przegl±d techniczny
Witam
Przyznajê, ¿e w dziedzinie motoryzacji jestem laikiem, wiêc z góry przepraszam tych którzy moje pytanie uznaj± zbyt b³ahe aby po¶wiêcaæ mu czas. Ale do rzeczy: Otó¿ jestem posiadaczem prawie 3-letniego Renault Clio i nadszed³ czas zrobienia badania technicznego. Do tej pory robi³em przegl±dy gwarancyjne w ASO, teraz chcia³bym ze wzglêdu na wysokie koszta zrezygnowaæ z us³ug ASO. Komputer pok³adowy mojej renówki podpowiada konieczno¶æ wykonania przegl±du, nie pokazuje mi liczby kilometrów do nastêpnego przegl±du (zamiast tego s± my¶lniki). Dodatkowo pali siê odpowiednia kontrolka. I teraz moje pytanie: czy na stacji kontroli pojazdów mog± zmodyfikowaæ dane dotycz±ce kolejnego przegl±du tak, aby ta kontrolka siê nie pali³a. Czy te¿ w tym celu bêdê musia³ udaæ siê do jakiego¶ warsztatu albo co gorsza w ASO ? I jeszcze pytania dodatkowe - gdyby¶cie mogli poleciæ stacjê obs³ugi pojazdów w Gliwicach, gdzie taki laik jak bêdzie móg³ zrobiæ zrobiæ przegl±d techniczny bez obaw, ¿e zostanie oszukany bêdê wdziêczny. A jak dodatkowo polecicie warsztat równie¿ w Gliwicach, gdzie bêdê móg³ wymieniæ olej i wszystkie filtry które siê wraz z wymian± oleju wymienia to ju¿ w ogóle by³oby super. Z góry dziêkujê i pozdrawiam. Marcin |
¬ród³o:
1. Przekrêcamy kluczyk w stacyjce tak aby za¶wieci³ nam siê komputer w samochodzie, 2. Guzikiem od sterowania ustawiamy w pozycji gdzie wy¶wietla nam siê liczba km do service ( samochód ze strza³k± w kierunku miski z kropl± oleju) 3. Gdy ustawimy w pozycji z pkt. 2 wciskamy guzik sterowania komputerem i trzymamy go do momentu wyzerowania licznika. Gdy to nast±pi wciskamy guzik jeszcze raz i trzymamy a¿ do momentu pojawienia siê warto¶ci 15000 lub 20000 (zale¿y od wersji) gdy to nast±pi ga¶nie kontrolka service i po sprawie -- Wys³ano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> |
¬ród³o:
1. Przekrêcamy kluczyk w stacyjce tak aby za¶wieci³ nam siê komputer w samochodzie, 2. Guzikiem od sterowania ustawiamy w pozycji gdzie wy¶wietla nam siê liczba km do service ( samochód ze strza³k± w kierunku miski z kropl± oleju) 3. Gdy ustawimy w pozycji z pkt. 2 wciskamy guzik sterowania komputerem i trzymamy go do momentu wyzerowania licznika. Gdy to nast±pi wciskamy guzik jeszcze raz i trzymamy a¿ do momentu pojawienia siê warto¶ci 15000 lub 20000 (zale¿y od wersji) gdy to nast±pi ga¶nie kontrolka service i po sprawie -- Wys³ano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> |
Re: Renault Clio III - przegl±d techniczny
U¿ytkownik "MK" <mkaptacz=> napisa³ w wiadomo¶ci
news:h6mteh$ase$... > Witam > > Przyznajê, ¿e w dziedzinie motoryzacji jestem laikiem, wiêc z góry > przepraszam tych którzy moje pytanie uznaj± zbyt b³ahe aby po¶wiêcaæ mu > czas. Ale do rzeczy: > Otó¿ jestem posiadaczem prawie 3-letniego Renault Clio i nadszed³ czas > zrobienia badania technicznego. Do tej pory robi³em przegl±dy kolega napisal jak usunac inspekcje, a ja na regionalmnej napisa³em o przegladach i stacji wymiany oleju;) zerknij. -- Pozdrawiam, Bartek |
Re: Renault Clio III - przegl±d techniczny
U¿ytkownik "MK" <mkaptacz=> napisa³ w wiadomo¶ci
news:h6mteh$ase$... > Witam > > Przyznajê, ¿e w dziedzinie motoryzacji jestem laikiem, wiêc z góry > przepraszam tych którzy moje pytanie uznaj± zbyt b³ahe aby po¶wiêcaæ mu > czas. Ale do rzeczy: > Otó¿ jestem posiadaczem prawie 3-letniego Renault Clio i nadszed³ czas > zrobienia badania technicznego. Do tej pory robi³em przegl±dy kolega napisal jak usunac inspekcje, a ja na regionalmnej napisa³em o przegladach i stacji wymiany oleju;) zerknij. -- Pozdrawiam, Bartek |