![]() |
trasa Katowice-Zakopane
Witam,
w sobote rano wybieram sie ze ¶l±ska do zakopca. Start z okolic Katowic ok. 7-8 rano i teraz 3 propozycje: 1. A4 - Zakopianka 2. Tychy - O¶wiêcim - Wadowice - Zawoja - Jab³onka - Zakopane (wlot od strony Ko¶cieliska) 3. Tychy - Pszczyna - Bielsko Bia³a - ¯ywiec - Korbielów - Namestowo(SK) - Trstena(SK) - Chocho³ow (PL) - Zakopane (wlot od strony Ko¶cieliska) (224 km) Najczesciej jezdzilem trasa 2, zawsze tam mniej bylo korkow, nie wiem jak teraz z utrudnieniami na tej trasie. Na Zakopiance pewnie dosc duze utrudnienia wiec chyba sobie odpuszcze. Czy ktos jezdzil trasa 3 i moze sie wypowiedziec ? Co polecacie, aby nie stac w korkach ? -- yaro |
Re: trasa Katowice-Zakopane
yaro pisze:
> 1. A4 - Zakopianka > 2. Tychy - O¶wiêcim - Wadowice - Zawoja - Jab³onka - Zakopane (wlot od > strony Ko¶cieliska) > 3. Tychy - Pszczyna - Bielsko Bia³a - ¯ywiec - Korbielów - Namestowo(SK) > - Trstena(SK) - Chocho³ow (PL) - Zakopane (wlot od strony Ko¶cieliska) > (224 km) > > Najczesciej jezdzilem trasa 2, zawsze tam mniej bylo korkow, nie wiem > jak teraz z utrudnieniami na tej trasie. Wczoraj wracalem trasa 2, tyle ze do Bielska-Bia³ej, jazda spokojna, zadnych korków a widoczki fajne. |
yaro pisze:
> 1. A4 - Zakopianka > 2. Tychy - O¶wiêcim - Wadowice - Zawoja - Jab³onka - Zakopane (wlot od > strony Ko¶cieliska) > 3. Tychy - Pszczyna - Bielsko Bia³a - ¯ywiec - Korbielów - Namestowo(SK) > - Trstena(SK) - Chocho³ow (PL) - Zakopane (wlot od strony Ko¶cieliska) > (224 km) > > Najczesciej jezdzilem trasa 2, zawsze tam mniej bylo korkow, nie wiem > jak teraz z utrudnieniami na tej trasie. Wczoraj wracalem trasa 2, tyle ze do Bielska-Bia³ej, jazda spokojna, zadnych korków a widoczki fajne. |
> Wczoraj wracalem trasa 2, tyle ze do Bielska-Bia³ej, jazda spokojna,
> zadnych korków a widoczki fajne. A jakies zwê¿ki, remonty ? o ktorej godzinie jechales ? -- yaro |
> Wczoraj wracalem trasa 2, tyle ze do Bielska-Bia³ej, jazda spokojna,
> zadnych korków a widoczki fajne. A jakies zwê¿ki, remonty ? o ktorej godzinie jechales ? -- yaro |
> Co polecacie, aby nie stac w korkach ? Ja polecam wstaæ 3-4h wcze¶niej :-) Mo¿esz wtedy jechaæ dowoln± tras± bo na wszystkich z nich bêdzie jeszcze lu¼no. Do tego dojedziesz do celu zanim zrobi siê gor±co. -- AM |
> Co polecacie, aby nie stac w korkach ? Ja polecam wstaæ 3-4h wcze¶niej :-) Mo¿esz wtedy jechaæ dowoln± tras± bo na wszystkich z nich bêdzie jeszcze lu¼no. Do tego dojedziesz do celu zanim zrobi siê gor±co. -- AM |
> Ja polecam wstaæ 3-4h wcze¶niej :-) Mo¿esz wtedy jechaæ dowoln± tras±
> bo na wszystkich z nich bêdzie jeszcze lu¼no. Do tego dojedziesz do > celu zanim zrobi siê gor±co. > No jest to jakies rozwiazanie, tylko ze wczesniej musze i tak jeszcze podskoczyc z Gliwic do Czestochowy i pozniej dopiero Katowice, wiec wyjade ok. 5 i planuje w KAT byc ok. 7-8. wczesniej juz sie nie da ;) z ciekawosci sie chyba wybiore trasa nr 3, tylko nie wiem co tam moze mnie czekac :) -- yaro |
> Ja polecam wstaæ 3-4h wcze¶niej :-) Mo¿esz wtedy jechaæ dowoln± tras±
> bo na wszystkich z nich bêdzie jeszcze lu¼no. Do tego dojedziesz do > celu zanim zrobi siê gor±co. > No jest to jakies rozwiazanie, tylko ze wczesniej musze i tak jeszcze podskoczyc z Gliwic do Czestochowy i pozniej dopiero Katowice, wiec wyjade ok. 5 i planuje w KAT byc ok. 7-8. wczesniej juz sie nie da ;) z ciekawosci sie chyba wybiore trasa nr 3, tylko nie wiem co tam moze mnie czekac :) -- yaro |
> No jest to jakies rozwiazanie, tylko ze wczesniej musze i tak jeszcze
> podskoczyc z Gliwic do Czestochowy i pozniej dopiero Katowice, wiec wyjade > ok. 5 i planuje w KAT byc ok. 7-8. wczesniej juz sie nie da ;) W ostatni± sobotê rano z Krakowa wyjecha³em 7.20 i to by³o duuuu¿o za pó¼no na jazdê zakopiank±. Jeszcze przed My¶lenicami firma budowlana mimo, ¿e nic nie robi i jezdnia jest ca³a, w obu kierunkach wy³±czy³a po 1 pasku. Potem ju¿ by³o tylko gorzej. Wyprzedzaæ da³o siê tylko w kilku miejscach co skwapliwie wykorzysta³em i ju¿ po 4,5 godzinie by³em w Zakopanem. Chyba jedna z najgorszych jazd w zyciu! Pzdr, Kub@ |