![]() |
czy warsztat nie zrobi³ mnie w wa³ka? (d³ugawe)
Od jakiego¶ czasu pika³a i miga³a kontrolka oleju. Mój mechanik modzi³ i nic nie
wymodzi³, znaczy kaza³ je¼dziæ, a "jak bedzie dalej pikaæ, to przyjechaæ". Dodam, ¿e czujnik oleju by³ rzekomo sprawdzony, poziom i ci¶nienie te¿, komputer nie wykazywa³ ¿adnych b³êdów. Poniewa¿ nie mia³em ochoty na zabawê w cicuiubabkê, pojecha³em do niby dobrego, aczkolwiek dro¿szego i nie-po-drodze warsztatu specjalizuj±cego siê w VW. Tamtejszych speców ostrzeg³em, ¿e wszystko co podstawowe by³o sprawdzone a usterka dalej swoje, a oni na nastepny dzieñ, ¿e wymienili czujnik ci¶nienia oleju. Skasowali mnie na 89z³ i kazali jechaæ. Ofkors nastêpnego dnia znów pikanie i kontrolka oleju, wiêc ja z reklamacj±. Podobno za problem wzi±³ siê elektryk. Przy odbiorze nie powiedzieli co by³o, tylko kazali jechaæ i ju¿ bez dop³aty. To niewziêcie kasy z jednej strony cieszy, ale z drugiej nasz³y mnie pewne obawy: 1. albo to by³a jaka¶ pierdo³a, typu spadniêty kabelek a nie chcieli powiedzieæ, ¿ebym siê nie domaga³ zwrotu kasy za niepotrzebnie wymieniony czujnik, 2. albo nie doszli w czym problem i dla ¶wiêtego spokoju odpieli mi kabelki od kontrolki i pipczyka przy zegarach. Myslicie, ¿e powinienem teraz jechaæ jeszcze gdzie¶ to sprawdziæ, czy daæ se spokój i cieszyæ siê, ¿e jest ok? Mo¿e sam moge sprawdziæ w prosty sposób? -- Krzysiek Niemkiewicz - inicja³y[at]post.pl Green Golf III Variant '96 1.9 GT TDI ----- ----- ---- -- ---- ----- ------ MATKA SIEDZI Z TY£U - TAK POWIEDZIA£! |
Re: czy warsztat nie zrobi³ mnie w wa³ka? (d³ugawe)
Krzysiek Niemkiewicz pisze:
> 2. albo nie doszli w czym problem i dla ¶wiêtego spokoju odpieli mi > kabelki od kontrolki i pipczyka przy zegarach. > Myslicie, ¿e powinienem teraz jechaæ jeszcze gdzie¶ to sprawdziæ, czy > daæ se spokój i cieszyæ siê, ¿e jest ok? > Mo¿e sam moge sprawdziæ w prosty sposób? Sprawd¼ sam, wtedy dopiero bêdziesz mia³ pewno¶æ. Znaj±c naszych specjalistów twój sceptyczny scenariusz mo¿e byæ prawdziwy. -- krzysiek82 |
> 2. albo nie doszli w czym problem i dla ¶wiêtego spokoju odpieli mi > kabelki od kontrolki i pipczyka przy zegarach. > Myslicie, ¿e powinienem teraz jechaæ jeszcze gdzie¶ to sprawdziæ, czy > daæ se spokój i cieszyæ siê, ¿e jest ok? > Mo¿e sam moge sprawdziæ w prosty sposób? Sprawd¼ sam, wtedy dopiero bêdziesz mia³ pewno¶æ. Znaj±c naszych specjalistów twój sceptyczny scenariusz mo¿e byæ prawdziwy. -- krzysiek82 |
> 1. albo to by³a jaka¶ pierdo³a, typu spadniêty kabelek a nie chcieli
> powiedzieæ, ¿ebym siê nie domaga³ zwrotu kasy za niepotrzebnie > wymieniony czujnik, Mogli zwróciæ ci kasê za czujnik i skasowaæ za pracê elektryka ;-) B.Z. -- Ciekawa gra przez przegl±darkê: Trzy s³owa o mnie: A tutaj pomogê rodzince: |
> powiedzieæ, ¿ebym siê nie domaga³ zwrotu kasy za niepotrzebnie > wymieniony czujnik, Mogli zwróciæ ci kasê za czujnik i skasowaæ za pracê elektryka ;-) B.Z. -- Ciekawa gra przez przegl±darkê: Trzy s³owa o mnie: A tutaj pomogê rodzince: |
U¿ytkownik "Krzysiek Niemkiewicz" <kn(usun_to)@post.pl> napisa³ w wiadomo¶ci news:4a8132cb$.net.pl... > 2. albo nie doszli w czym problem i dla ¶wiêtego spokoju odpieli mi kabelki od > kontrolki i pipczyka przy zegarach. > Myslicie, ¿e powinienem teraz jechaæ jeszcze gdzie¶ to sprawdziæ, czy daæ se > spokój i cieszyæ siê, ¿e jest ok? > Mo¿e sam moge sprawdziæ w prosty sposób? Kontrolka cisnienia oleju wlasnie w tym celu zapala sie na ok 2 sec po przekreceniu kluczyka w stacyjce. Tak przyjamniej jest w standardzie OBD II czyli w rocznikach (zdaje sie) 1995-2005 Jezeli kontrolka sie nie zapali to faktycznie mogli cos zakombinowac. |
U¿ytkownik "Krzysiek Niemkiewicz" <kn(usun_to)@post.pl> napisa³ w wiadomo¶ci news:4a8132cb$.net.pl... > 2. albo nie doszli w czym problem i dla ¶wiêtego spokoju odpieli mi kabelki od > kontrolki i pipczyka przy zegarach. > Myslicie, ¿e powinienem teraz jechaæ jeszcze gdzie¶ to sprawdziæ, czy daæ se > spokój i cieszyæ siê, ¿e jest ok? > Mo¿e sam moge sprawdziæ w prosty sposób? Kontrolka cisnienia oleju wlasnie w tym celu zapala sie na ok 2 sec po przekreceniu kluczyka w stacyjce. Tak przyjamniej jest w standardzie OBD II czyli w rocznikach (zdaje sie) 1995-2005 Jezeli kontrolka sie nie zapali to faktycznie mogli cos zakombinowac. |