![]() |
Jak pomalowaæ zderzak?
Haj.
Jaka¶ zo³za na parkingu zgniot³a mi bok tylniego zderzaka - pêk³ lakier, pêk³ plastik na "gorze" - na poziomej powierzchni zderzaka, przy okazji "bok" lampy tylniej. Ca³y ubytek na zderzaku ma mo¿e nieca³e 5x2 cm, ale szpeci. O ile lampkê po prostu wymieniê, o tyle zderzak chcia³bym naprawiæ samodzielnie (najlepiej nawet bez zedjmowania zderzaka) - bo lubiê kombinowaæ, a do tego jestem biedny/sk±py albo co¶ w tym stylu Podpowiedzcie proszê: w mojej wiosce czarodzieje dobior± mi lakierek i nabij± go w puszkê ze sprayem. Ale to na pewno nie wszystko.. Po oszlifowaniu nale¿a³oby "zaszpachlowaæ" ubytek w plastiku- czym? Jak ona szpachla zwi±¿e - przeszlifowaæ i zagruntowaæ - czym? po psikniêciu kolorem - najpewniej przyda³oby siê psikn±æ lakierem bezbarwnym, spolerowaæ? Podpowiedzcie proszê nazwy produktów i w³a¶ciwy sposób postêpowania |
Re: Jak pomalowaæ zderzak?
> Podpowiedzcie proszê nazwy produktów i w³a¶ciwy sposób postêpowania
wlasciwy sposob i nazwa produktu to : lakiernik |
od¶wie¿ê starego kotleta, ale nie chce zak³adaæ nowego tematu. ile kosztowaæ mo¿e polakierowanie dwóch zderzaków do Golfa III (wygl±da to tak - )? Pytam siê bo nie wiem jakie s± ceny, a nie chcê, ¿eby kto¶ mnie w balona zrobi³. Dziêkujê.
|
Cena zale¿y indywidualnie od konkretnego zak³adu lakierniczego. Nie ma jednego ogólnie ustalonego cennika.
|