![]() |
Opinie - Porsche 928
Witam,
pytanie trochê egzotyczne, ale co mi tam :) Mo¿e kto¶ mia³/ma kogo¶ znajomego lub sam by³ w³a¶cicielem/jest i poda jakie¶ za/przeciw temu autu. Generalnie bardzo mi siê podoba, dobrze zdajê sobie z tego sprawê, ¿e ew. czê¶ci zamienne powoli ze ¶wiec± szukaæ, nie wspominaj±c o naprawach. G³ówny cel posiadania to my¶lê, ¿e odwiedzanie jakich¶ zlotów , itp. imprez, tudzie¿ wycieczki w kraju czy nawet mo¿e i za granicê, je¿eli stan techniczny bêdzie na to pozwala³ :) Aha nie bojê siê grzebaæ w aucie, wiêc te¿ my¶lê o w miarê mo¿liwo¶ci naprawiania samemu - mo¿e poza generalnym remontem silnika :) Z góry dziêki za wszelkie, mam nadziejê, ciekawe opinie. |
Re: Opinie - Porsche 928
> Z góry dziêki za wszelkie, mam nadziejê, ciekawe opinie. IMO genialny i niedoceniony. Szczególnie S4, koniecznie 100% orygina³ bez tuningu. Du¿o ciekawsze autko od oklepanej 911. Kumpel ma co¶ takiego ale sprowadzony kilka lat temu z USA i na razie z braku czasu tylko go ogl±da i czeka na lepsze czasy. To tyle. Nic nie wnios³em ale masz we mnie sojusznika w projekcie "928" ;-) -- Pozdr Scyzoryk Corolla e11 xl 600v |
Scyzoryk pisze:
> > IMO genialny i niedoceniony. Szczególnie S4, koniecznie 100% orygina³ bez > tuningu. Du¿o ciekawsze autko od oklepanej 911. Kumpel ma co¶ takiego ale > sprowadzony kilka lat temu z USA i na razie z braku czasu tylko go ogl±da i > czeka na lepsze czasy. > > To tyle. Nic nie wnios³em ale masz we mnie sojusznika w projekcie "928" ;-) > > Dobrze wiedzieæ ;) Staram siê wszystkie swoje auta utrzymywaæ " w oryginale ", tak¿e nie bêdzie z tym problemu :) Coraz wiêcej za, oprócz dra¿liwego tematu jakim jest spalanie, ale jak wspomnia³em, nie chcê nim je¼dziæ na co dzieñ. |
U¿ytkownik "Nex@pl" <"nex[wytnij_to]"@o2.pl> napisa³ w wiadomo¶ci
news:g6nou1$afo$.neostrada.pl... > > Ubogi krewny jedynej s³usznej 911 ;-) 928 zawsze pozostawa³ w Jej cieniu, a projektowany by³ jako Jej nastêpca. Ale Ona go pokona³a. Marzy mi siê 911. Zakocha³em siê w tym samochodzie w dzieciñstwie. By³o to jeszcze za komuny. Dorwali¶my wtedy niemiecki Auto Katalog. Piêkne tam by³y zdjêcia 911 Turbo. Ehhh... Potem mi przesz³o, ale taraz znowu sece bije dla 911 :-) Nie staæ mnie na now±, mo¿e skuszê siê na u¿ywan±. MK |
Nex@pl pisze:
> pytanie trochê egzotyczne, ale co mi tam :) Mo¿e kto¶ mia³/ma kogo¶ > znajomego lub sam by³ w³a¶cicielem/jest i poda jakie¶ za/przeciw temu > autu. Generalnie bardzo mi siê podoba, dobrze zdajê sobie z tego sprawê, > ¿e ew. czê¶ci zamienne powoli ze ¶wiec± szukaæ, nie wspominaj±c o > naprawach. G³ówny cel posiadania to my¶lê, ¿e odwiedzanie jakich¶ zlotów > , itp. imprez, tudzie¿ wycieczki w kraju czy nawet mo¿e i za granicê, > je¿eli stan techniczny bêdzie na to pozwala³ :) Aha nie bojê siê grzebaæ > w aucie, wiêc te¿ my¶lê o w miarê mo¿liwo¶ci naprawiania samemu - mo¿e > poza generalnym remontem silnika :) Koszty, koszty, koszty... Ale je¶li Cie staæ, to polecam. Sporo uwag znajdziesz na forach. Ciekawa jest np. taka, ¿e jedynie GT i GTSy mia³y porz±dne hamulce, wiêc przy wszystkich S4 itp. trzeba od tego zacz±æ. A, sporo czê¶ci pochodzi z Audi, je¶li zloty to nie pokazy to czê¶æ kosztów mo¿e nie bêdzie taka straszna, ale mimo wszystko - to co w pierwszym zdaniu. -- Cz. |
U¿ytkownik "Sanctum Officium" <.> napisa³ w wiadomo¶ci news:g6o38l$8ql$.pl... Nie staæ > mnie na now±, mo¿e skuszê siê na u¿ywan±. U¿ywany samochód? Ty??? Niemo¿liwe... Nie modlisz siê ju¿ do ASO, kupi³by¶ u¿ywany samochód... Chyba na ludzi wychodzisz, albo dorastasz ;-) MSPANC ;-) Pozdrawiam Czabu |
U¿ytkownik "Czabu" <.pl> napisa³ w
wiadomo¶ci news:g6o4um$co6$... > > U¿ytkownik "Sanctum Officium" <.> napisa³ w wiadomo¶ci > news:g6o38l$8ql$.pl... > > Nie staæ >> mnie na now±, mo¿e skuszê siê na u¿ywan±. > > U¿ywany samochód? Ty??? Niemo¿liwe... > Nie modlisz siê ju¿ do ASO, kupi³by¶ u¿ywany samochód... > Chyba na ludzi wychodzisz, albo dorastasz ;-) > > MSPANC ;-) :-) 911 to co innego. Ta, w której siê zakocha³em w dzieciñstwie, ju¿ dawno nie produkowana. MK |
>> naprawach. G³ówny cel posiadania to my¶lê, ¿e odwiedzanie jakich¶ zlotów >> , itp. imprez, tudzie¿ wycieczki w kraju czy nawet mo¿e i za granicê, >> je¿eli stan techniczny bêdzie na to pozwala³ :) Aha nie bojê siê grzebaæ >> w aucie, wiêc te¿ my¶lê o w miarê mo¿liwo¶ci naprawiania samemu - mo¿e >> poza generalnym remontem silnika :) > mój znajomy jaki¶ czas temu mia³ i.... je¿dzi³ ze 3 lata, mia³ problemy z turbin±, to by³ silnik ????? chyba co¶ ko³o 3 litrów turbo niegdy jej nie naprawi³ bo straszne pieni±dze to mia³o kosztowaæ, utrzymywa³ ja w normalnym stanie czyli klocki, tarcze, oleje, paski, itp standardowe do dostania, wymiania³ wydech, tez da³o radê, wymienia³ te¿ przedni± szybê i tez nie by³o problemu, po 3 latach mia³ wypadek lekki - wjecha³ babie w ty³ samochodu i okaza³o siê, ¿e blacharka poch³onie chore pieni±dze to sprzeda³. Pali³o b. du¿o, gazu nie zak³ada³. tyle wiem powodzenia s. |
gr pisze:
> mój znajomy jaki¶ czas temu mia³ i.... > je¿dzi³ ze 3 lata, mia³ problemy z turbin±, to by³ silnik ????? chyba co¶ > ko³o 3 litrów turbo Pomyli³e¶ modele. -- Cz. |
U¿ytkownik "gr" <grafik(no spammm)@mbpress.pl> napisa³ w wiadomo¶ci
news:g6p9av$4pk$.neostrada.pl... > >>> naprawach. G³ówny cel posiadania to my¶lê, ¿e odwiedzanie jakich¶ zlotów >>> , itp. imprez, tudzie¿ wycieczki w kraju czy nawet mo¿e i za granicê, >>> je¿eli stan techniczny bêdzie na to pozwala³ :) Aha nie bojê siê grzebaæ >>> w aucie, wiêc te¿ my¶lê o w miarê mo¿liwo¶ci naprawiania samemu - mo¿e >>> poza generalnym remontem silnika :) >> > > mój znajomy jaki¶ czas temu mia³ i.... > je¿dzi³ ze 3 lata, mia³ problemy z turbin±, to by³ silnik ????? chyba co¶ > ko³o 3 litrów turbo Nie mylisz z 944 Turbo? 928 mia³ tylko silniki V8 o pojemno¶ci 4,5 litra i wiêksze. Tylko wolnoss±ce. MK |