![]() |
dawno nikt nie pisal [piatkowo] ;)
dawno nikt nie pisal piatkowo (albo ja slabo czytam ;>)
zaslyszane na CB :-) copy paste skads tam... Panowie, strojê radyjko. Jak mnie s³ychaæ? - Kolego, dobrze, jak matkê po wywiadówce. * * * * * * * Go¶ciu jecha³ dos³ownie po ca³ej drodze od prawej do lewej. Na 19 s³ychaæ: - "kolego, co Ty jeszcze po weekendzie wytrze¼wieæ nie zdarzy³e¶"?” A on na to : - "nie tylko konserwê próbuje otworzyæ" * * * * * * * Jak budowali most przed ¦wieciem (czy tamte okolice) korek by³ no ³agodnie mówi±c naprawdê spory na radyjku: -Koledzy, jaki ten koreczek jest d³ugi? -Taki,¿e jak zaczniesz piæ flaszkê na pocz±tku to do koñca zd±¿ysz wytrze¼wieæ. * * * * * * * -*******, *******, Marek widzia³e¶ tego ***** w Nexii ? chyba ¶lepy jest ****** jeden ! - panowie ... nie rzucajcie tu hip-hopem ... z dzieckiem jadê. * * * * * * * -"*****! Wiozê ca³y samochód miêsa i jak tak dalej pójdzie to mi to wszystko zgnije zanim dojadê do Krosna" - "To zjed¼ na pierwszy lepszy parking i przerobimy na tatara, bêdzie niez³a impreza." W tym momencie w³±cza siê kto¶ trzeci: - "To ja siê do³±czam." Na to kole¶, który zaproponowa³ imprezkê: - "No, ale jak tak, na krzywego ryja?" Go¶ciu odpowiada: - "Spoko, spoko. Jadê prosto z ¿ywca i z tak± ilo¶ci± browarów, ¿e mo¿emy do Wielkanocy imprezowaæ." * * * * * * * Rozmowa dwóch kierowców: - "Rychu - uwa¿aj, bo policja za tob± jedzie." - "Jedzie, bo ma paliwo jeszcze." (tutaj s³ychaæ prze¶miewczy ¶miech) * * * * * * * Dziewczyna i go¶æ: D - "Micha³ Micha³!" (cisza) D - "Micha³ Micha³!" G - "Mo¿e byæ Darek? Powiem tylko, ze sexy jestem." * * * * * * * Dwóch kierowców ciê¿arówek, którzy wcze¶niej umówili siê, ¿e bêd± siê wyprzedzaæ. Pierwszy kierowca : - "No ci±gnij Józek, ci±gnij." Józek : - "No ci±gnê ..." X z eteru: - "Co¶ kiepsko ci±gniesz jak jeszcze mo¿e gadaæ." * * * * * * * Wyprzedza mnie Passat a za nim ju¿ siedzi Mondeo nieoznakowane i obaj maja CB - Kolego z Passata gdzie tak pêdzisz - Do Miñska a co? - A mo¿emy siê przyczepiæ? - Jak dacie rade to tak! Po chwili - Kolego z Passata, jaka masz prêdko¶æ? - Licznikowe 170km/h - Aha to u¶miechnij siê do kamery * * * * * * * 1-"koledzy kr±¿y gdzie¶ okolice zjazdu na d±browê srebrna primera?" 2-"kolego gdzie¶ j± widzia³em, ale nie wiem dok³adnie gdzie teraz mo¿e byæ" 3-"spokojnie my ju¿ jedziemy do komendy" * * * * * * * Jaka¶ para m³oda robi³a sobie sesje zdjêciow± przy autostradzie. Na pasie awaryjnym sta³y auta weselne, pocz±tkowo my¶la³am, ¿e siê który¶ zepsu³, ale na szczê¶cie kto¶ wpad³ na oryginalny pomys³ a na CB us³yszeæ mo¿na by³o: 1-"patrzcie...robi± sobie fotografie tam gdzie siê poznali" 2-"co za orygina³, ledwo siê hajtn±³ i od razu babê do roboty wys³a³" * * * * * * * - ogólny jak mnie s³ychaæ? - jak te¶ciow± !!! - dlaczego? - g³o¶no i niepotrzebnie * * * * * * * Historia mojego znajomego, który sta³ na shelu w D³ugo³êce: "- mobilki na shelu vectra opc z misiaczkami - ...dziêki kolego Same podziêkowania i nagle - kolego z czerwonego lanosa chcesz szybko i bez nerwów dojechaæ do domu?" Po czym popatrzy³ w ich stronê a oni mu pomachali * * * * * * Rzecz mia³a miejsce w Krk. Pytam kolegi, czy jedzie czy nie, bo nie widzê go we wstecznym lusterku. On na to: Tak, jadê, ale wolno, bo jakie¶ pingwiny przede mn± siê wlek± a tutaj w radio tekst: pingwiny te¿ maj± CB * * * * * * Wroc³aw na ul. Pu³askiego: -koledzy, której strony na Pu³askiego mam siê trzymaæ, ¿eby dostaæ siê do centrum? -prawej po chwili -jakich ¿yczliwy, ch... mnie wpi...... w bambuko, ch³opaki wpu¶cicie mnie na lewy? * * * * * * Jaki¶ czas temu, miejscowo¶æ £êczyca, dwóch kierowców siê strasznie wyzywa... nie sposób zapamiêtaæ wszystkiego, ale wypowied¼ koñcz±c± "dyskusje" pamiêtam dobrze : "Jed¼ do domu i pozdrów swoj± ¿onê i moje dzieci" * * * * * * -"mobilki, czarna vectra ju¿ chyba zjecha³a do budy", odpowied¼: -"my tu jeszcze jeste¶my" * * * * * * kiedy¶ jad±c za nieoznakowanym, czaj±c siê ostro, us³ysza³em: -"wyprzedzaj, my ju¿ po s³u¿bie". * * * * * * -Panowie, to gdzie dok³adnie ta Vectra - A gdzie jeste¶ i czym jedziesz? - Za Ostród± w stronê Warszawy, granatowym Focusem. - Tablice WA? - Tak, tak... - No to zje¿d¿aj w prawo, ju¿ ciê namierzyli¶my. - O kur.... * * * * * * Na A4 ko³o betonów w nocy : -kolego z niebieskiego Mana, jeste¶ na radiu -no jestem co tam -jaka¶ ta¶ma siê ci±gnie za tob± - o k....a ja kogo¶ holowa³em * * * * * * K-kobieta M-mê¿czyzna Na A2 w Poznaniu. K-Mobilki jak mogê przejechaæ do Konina ¿eby nie jechaæ przez miasto? M-To A2 pojedz K-A ile musze zap³aciæ? M-To zale¿y. A jakim autem jedziesz? K-Czerwonym * * * * * * Za bramkami w Katowicach na Krk (bardzo du¿a mg³a): -Mobilki, dok±d taka mg³a jest? -Nie narzekaj... Tu jeszcze nic. W Krakowie to nawet kierownicy nie widaæ * * * * * * do tych "zaslyszanych" autentyk , trasa Lublin- Pulawy przez Kurow. swego czasu kursowalem prawie codziennie Lublin Warszawa i w druga , spotkalem pare razy vectre nieoznakowana z³otko z Pulaw. z miesiac pozniej jechalem akurat innym niz zwykle autkiem, gdy trafilem na ta sama vectre . dojechalem do zderzaka i zaczynam "poganiac " tak jak vectra mnie 2 mies wczesniej kiedy nie dalem sie podpuscic ;> ujechalem tak za nimi z 2-3 km, po czym goscie poszli ostro do przodu ale na przerywanej, no to pogrzalem dalej na tym zderzaku ;) za jakis kilometr wlaczyli na 2 sek "policja/polizei" i zgasili i jada dalej, ale nie staneli no to jedziemy sobie za nimi. tak dojechalismy sobie do Pu³aw, po czym na ktoryms skrzyzowaniu wlaczyli na chwile stroboskopy, po czym awaryjki i zjechali na parking pod komende ;) cala zaloga naszego pojazdu z psem wlacznie zaliczyla ROTFL :D -- pozdrawiam Cyprian Prochot |
Re: dawno nikt nie pisal [piatkowo] ;)
Cyprian Prochot wydusi³ z siebie te s³owy:
> * * * * * * > > > do tych "zaslyszanych" autentyk , trasa Lublin- Pulawy przez Kurow. > > swego czasu kursowalem prawie codziennie Lublin Warszawa i w druga , > spotkalem pare razy vectre nieoznakowana z³otko z Pulaw. z miesiac > pozniej jechalem akurat innym niz zwykle autkiem, gdy trafilem na ta > sama vectre . dojechalem do zderzaka i zaczynam "poganiac " tak jak > vectra mnie 2 mies wczesniej kiedy nie dalem sie podpuscic ;> > > ujechalem tak za nimi z 2-3 km, po czym goscie poszli ostro do przodu > ale na przerywanej, no to pogrzalem dalej na tym zderzaku ;) za > jakis kilometr wlaczyli na 2 sek "policja/polizei" i zgasili i jada > dalej, ale nie staneli no to jedziemy sobie za nimi. > > tak dojechalismy sobie do Pu³aw, po czym na ktoryms skrzyzowaniu > wlaczyli na chwile stroboskopy, po czym awaryjki i zjechali na > parking pod komende ;) cala zaloga naszego pojazdu z psem wlacznie > zaliczyla ROTFL :D do tego poprosze jakies didaskalia .. bo ni chuja nie kumam. Chwalisz sie, ze miale¶ szczêscie, ze Cie nie zatrzymali za niebezpieczn± jazde i niezachowanie bezpiecznej odleg³o¶ci, czy jak? -- Pozdrawiam Kuba (aka cita) gg:1461968 Dwie ogony - Myszka (2005r) i Irma (2006r) HONDA VTX 1800S | Omega A R6 3,0 24V | i zwykle jakies TDI |
> * * * * * * > > > do tych "zaslyszanych" autentyk , trasa Lublin- Pulawy przez Kurow. > > swego czasu kursowalem prawie codziennie Lublin Warszawa i w druga , > spotkalem pare razy vectre nieoznakowana z³otko z Pulaw. z miesiac > pozniej jechalem akurat innym niz zwykle autkiem, gdy trafilem na ta > sama vectre . dojechalem do zderzaka i zaczynam "poganiac " tak jak > vectra mnie 2 mies wczesniej kiedy nie dalem sie podpuscic ;> > > ujechalem tak za nimi z 2-3 km, po czym goscie poszli ostro do przodu > ale na przerywanej, no to pogrzalem dalej na tym zderzaku ;) za > jakis kilometr wlaczyli na 2 sek "policja/polizei" i zgasili i jada > dalej, ale nie staneli no to jedziemy sobie za nimi. > > tak dojechalismy sobie do Pu³aw, po czym na ktoryms skrzyzowaniu > wlaczyli na chwile stroboskopy, po czym awaryjki i zjechali na > parking pod komende ;) cala zaloga naszego pojazdu z psem wlacznie > zaliczyla ROTFL :D do tego poprosze jakies didaskalia .. bo ni chuja nie kumam. Chwalisz sie, ze miale¶ szczêscie, ze Cie nie zatrzymali za niebezpieczn± jazde i niezachowanie bezpiecznej odleg³o¶ci, czy jak? -- Pozdrawiam Kuba (aka cita) gg:1461968 Dwie ogony - Myszka (2005r) i Irma (2006r) HONDA VTX 1800S | Omega A R6 3,0 24V | i zwykle jakies TDI |
U¿ytkownik "Kuba (aka cita)" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:h43p2c$ojr$... > Chwalisz sie, ze miale¶ szczêscie, ze Cie nie zatrzymali za niebezpieczn± > jazde i niezachowanie bezpiecznej odleg³o¶ci, czy jak? alez zachowalem bezpieczna odleglosc ;) bezpieczna to taka ktora daje gwarancje zatrzymania jezeli zatrzyma sie pojazd przede mna ;P -- pozdrawiam Cyprian Prochot |
U¿ytkownik "Kuba (aka cita)" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:h43p2c$ojr$... > Chwalisz sie, ze miale¶ szczêscie, ze Cie nie zatrzymali za niebezpieczn± > jazde i niezachowanie bezpiecznej odleg³o¶ci, czy jak? alez zachowalem bezpieczna odleglosc ;) bezpieczna to taka ktora daje gwarancje zatrzymania jezeli zatrzyma sie pojazd przede mna ;P -- pozdrawiam Cyprian Prochot |
> dawno nikt nie pisal piatkowo (albo ja slabo czytam ;>) > > zaslyszane na CB :-) mój hit z trasy Kraków- Radom, oczywi¶cie standard w tych stronach, co chwila jaki¶ patrol z suszark±, albo wideoradar, godzina co¶ ko³o 18tej, A- co dzisiaj tu tyle misiaków? B- kolego w tych stronach zawsze jest ich tyle C- to jeszcze nic, ostatnio to w Chustkach po dwóch stronach stali A- w jakich _chustkach_ te misiaki sta³y??? B- kolego Chustki to taka miejscowo¶æ! C- kolego ty lepiej zjed¼ na pauzê A- aaaa...bo ja od rana jadê.... oczywi¶cie na #19 ogólny ROTFL :-) brat |
> dawno nikt nie pisal piatkowo (albo ja slabo czytam ;>) > > zaslyszane na CB :-) mój hit z trasy Kraków- Radom, oczywi¶cie standard w tych stronach, co chwila jaki¶ patrol z suszark±, albo wideoradar, godzina co¶ ko³o 18tej, A- co dzisiaj tu tyle misiaków? B- kolego w tych stronach zawsze jest ich tyle C- to jeszcze nic, ostatnio to w Chustkach po dwóch stronach stali A- w jakich _chustkach_ te misiaki sta³y??? B- kolego Chustki to taka miejscowo¶æ! C- kolego ty lepiej zjed¼ na pauzê A- aaaa...bo ja od rana jadê.... oczywi¶cie na #19 ogólny ROTFL :-) brat |
> U¿ytkownik "Kuba (aka cita)" <> napisa³ w wiadomo¶ci > news:h43p2c$ojr$... > > >> Chwalisz sie, ze miale¶ szczêscie, ze Cie nie zatrzymali za >> niebezpieczn± jazde i niezachowanie bezpiecznej odleg³o¶ci, czy jak? > > alez zachowalem bezpieczna odleglosc ;) > bezpieczna to taka ktora daje gwarancje zatrzymania jezeli zatrzyma > sie pojazd przede mna ;P no... wiec nie kumam ca³ej historii. Wybacz, ale chcialbym zrozumiec - bêdê wdziêczny, jak dopowiesz mi co w tej historii bylo na tyle smiesznego, ze nawet pies zaliczy³ rotfl'a ... bo ja nie rozumiem. Mówie powa¿nie - moze co¶ przeoczylem. Gdzie jest clue opowiastki? -- Pozdrawiam Kuba (aka cita) gg:1461968 Dwie ogony - Myszka (2005r) i Irma (2006r) HONDA VTX 1800S | Omega A R6 3,0 24V | i zwykle jakies TDI |
> U¿ytkownik "Kuba (aka cita)" <> napisa³ w wiadomo¶ci > news:h43p2c$ojr$... > > >> Chwalisz sie, ze miale¶ szczêscie, ze Cie nie zatrzymali za >> niebezpieczn± jazde i niezachowanie bezpiecznej odleg³o¶ci, czy jak? > > alez zachowalem bezpieczna odleglosc ;) > bezpieczna to taka ktora daje gwarancje zatrzymania jezeli zatrzyma > sie pojazd przede mna ;P no... wiec nie kumam ca³ej historii. Wybacz, ale chcialbym zrozumiec - bêdê wdziêczny, jak dopowiesz mi co w tej historii bylo na tyle smiesznego, ze nawet pies zaliczy³ rotfl'a ... bo ja nie rozumiem. Mówie powa¿nie - moze co¶ przeoczylem. Gdzie jest clue opowiastki? -- Pozdrawiam Kuba (aka cita) gg:1461968 Dwie ogony - Myszka (2005r) i Irma (2006r) HONDA VTX 1800S | Omega A R6 3,0 24V | i zwykle jakies TDI |
U¿ytkownik "Kuba (aka cita)" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:h43qpd$3q5$... > Mówie powa¿nie - moze co¶ przeoczylem. Gdzie jest clue opowiastki? clue jest takie, ze jak chcieli dokonac zatrzymania chocby do rutynowej kontroli to mogli po prostu to zrobic;) a tak mruganie tym calym osprzetem wygladalo bardziej na zabawe gadzetami w radiowozie niz na prace policjanta drogowki ;) -- pozdrawiam Cyprian Prochot |