![]() |
Jak jechaæ Trójmiasto - Gi¿ycko?
Pytanie do praktyków. Najrozs±dniej wydaje siê 7k± do Pas³êka idalej
Orneta-Lidzbark-Reszel-Kêtrzyn-Gi¿ycko. Targeo sugeruje jechaæ pod Braniewo now± Sk± i dalej Pieniê¿no-Bartoszyce-Kêtrzn-Gi¿ycko. Która trasa ma lepsze nawierzchnie? Wiem, ¿e Ska jest OK ale jak dalej? Czy któr±kolwiek nich odwa¿yliby¶cie siê pojechaæ niskozawieszony, wychuchanym i relatywnie delikatnym zabytkiem (eFka) czy rozwalê auto na dziurach i lepiej jechaæ zwyk³ym autem? |
Re: Jak jechaæ Trójmiasto - Gi¿ycko?
Przemek V pisze:
> Pytanie do praktyków. Najrozs±dniej wydaje siê 7k± do Pas³êka i dalej > Orneta-Lidzbark-Reszel-Kêtrzyn-Gi¿ycko. Targeo sugeruje jechaæ pod > Braniewo now± Sk± i dalej Pieniê¿no-Bartoszyce-Kêtrzn-Gi¿ycko. Która > trasa ma lepsze nawierzchnie? Wiem, ¿e Ska jest OK ale jak dalej? Czy > któr±kolwiek nich odwa¿yliby¶cie siê pojechaæ niskozawieszony, > wychuchanym i relatywnie delikatnym zabytkiem (eFka) czy rozwalê auto > na dziurach i lepiej jechaæ zwyk³ym autem? Je¿eli jedziesz czym¶ co nie mo¿e jechaæ po dziurach - to Gdañsk- Ostróda - Olsztyn - Mr±gowo - Gi¿ycko. Dalej, ale równiej. Dramat w³a¶ciwie tylko na wylocie z Olsztyna. Ja je¿d¿ê Pas³êk - Orneta - Lidzbark - Reszel - Kêtrzyn - Gi¿ycko. Trasa relatywnie najszybsza - bez wariactw w 3h, ale... niektóre kawa³ki to szko³a przetrwania dla zawieszenia. Szczególnie odcinek Pas³êk - Orneta i kawa³ek za Ornet±. Jest te¿ sporo innych dziurawych odcinków, zapadniêtych poboczy itp. Przy twardym i niskim zawieszeniu stracisz zêby i bêdziesz jecha³ na tyle wolno, ¿e nic nie zaoszczêdzisz w stosunko do trasy przez Olsztyn Na drugiej trasie odcinek Bartoszyce - Kêtrzyn te¿ nie nale¿y do najrówniejszych. Pozdrawiam Krzychu |
On 2 Lip, 20:28, Przemek V <> wrote: [...]
Ja polecam tê trasê : Jest tam odcinek (ju¿ po S22) co prawda w±skiej drogi , ale za to nówka nawierzchnia. Testowa³em tê traskê kilka razy i jest jak najbardziej ok -- Pozdrawiam Darek S-ki |
On 2 Lip, 23:23, Darek S-ki <> wrote:
> On 2 Lip, 20:28, Przemek V <> wrote: [...] > > Ja polecam tê trasê :.... > > Jest tam odcinek (ju¿ po S22) co prawda w±skiej drogi , ale za to > nówka nawierzchnia. Testowa³em tê traskê kilka razy i jest jak > najbardziej ok > > -- > Pozdrawiam > Darek S-ki Dziêkujê za obie opinie. No nie u³atwili¶cie ;) A ta czê¶æ Bartoszyce - Kêtrzyn jest OK? |
Hej
> Dziêkujê za obie opinie. No nie u³atwili¶cie ;) A ta czê¶æ Bartoszyce > - Kêtrzyn jest OK? Jest ok, mo¿na do¶æ komfortowo przejechaæ - droga w ca³o¶ci poprawiana chyba w zesz³ym roku. W tej chwili na trasie Pas³êk-Orneta-Lidzbark-Bartoszyce-Kêtrzyn-Gi¿ycko odcinek Bartoszyce-Kêtrzyn to zdecydowanie najlepszy fragment. pzdr. levin_a //zajrzyj na |
On 3 Lip, 09:03, levin_a <.pl> wrote:
> Hej> Dziêkujê za obie opinie. No nie u³atwili¶cie ;) A ta czê¶æ Bartoszyce > > - Kêtrzyn jest OK? Uwa¿aj tylko na ulubione miejsce Stra¿y Miejskiej na ustawienie fotoradaru na trójnogu - na starym mo¶cie ;-) -- Pozdrawiam Darek S-ki |