![]() |
[akcyza] gdzie op³aciæ?
Witam!
Jako, ¿e sta³em siê szczê¶liwym posiadaczem samochodu z zagramanicy :), a mieszkam niestety poza miejscem sta³ego zameldowania i mam w zwi±zku z tym pytanie, w poniedzia³ek bêdê mia³ przegl±d, przetlumaczone dokumenty i 5 dni na op³acenie akcyzy. W zwi±zku z tym ostatnim mam pytanie, czy akcyzê mo¿na op³aciæ w jakimkolwiek Urzêdzie Celnym? Czy te¿ musi to byæ UC w³a¶ciwy dla miejsca zameldowania? Strona UC nic nie mówi na ten temat, google mówi± tylko o ca³ej procedurze, ale podobnego przypadku nie spotka³em :( Pozdrawiam Wojtek |
Re: [akcyza] gdzie op³aciæ?
> W zwi±zku z tym ostatnim mam pytanie, czy akcyzê mo¿na op³aciæ w
> jakimkolwiek Urzêdzie Celnym? Czy te¿ musi to byæ UC w³a¶ciwy dla miejsca > zameldowania? > Strona UC nic nie mówi na ten temat, google mówi± tylko o ca³ej > procedurze, ale podobnego przypadku nie spotka³em :( op³aciæ sobie mo¿esz w domu. pamiêtaj tylko o w³a¶ciwym nr konta. kwestia gdzie z³o¿yæ dokumenty pzdr GL |
W wiadomosci:
glang rzucil sie na klawiature i napisal: > op³aciæ sobie mo¿esz w domu. pamiêtaj tylko o w³a¶ciwym nr konta. > kwestia gdzie z³o¿yæ dokumenty > pzdr > GL nieprecyzyjnie siê wyrazi³em, wiem, ¿e dla ca³ego zach-pom jest jeden numer konta, bardziej chodzi mi o to czy mogê to zrobiæ w Lubieszynie, a dalszy ci±g w US w Koszalinie i Starostwie w S³awnie (tak, jestem zameldowany w Dar³owie :) ) Pozdrawiam Wojtek |
Wojciech Rymer pisze:
> nieprecyzyjnie siê wyrazi³em, wiem, ¿e dla ca³ego zach-pom jest jeden numer > konta, bardziej chodzi mi o to czy mogê to zrobiæ w Lubieszynie, a dalszy > ci±g w US w Koszalinie i Starostwie w S³awnie (tak, jestem zameldowany w > Dar³owie :) ) US sa wlasciwe ze wzgledu na miejsce zamieszkania a nie zameldowania. Tak samo jest z wydzialami komunikacji. -- Pozdrawiam Jacek Kustra |