![]() |
DEKRA 2009 - gdzie jestes Japonio ?
heh smiech mnie ogarnia jak widze ludzi kochajacych to
co japonskie bo przecie niezawodne i na lata czar pryska jak sie poczyta rankingi a tutaj japonia na dnie... Najmniej awaryjne modele od 50 000 do 100 000 km: 1. Porsche cayenne (terenowe - 90,2 proc.) 2. Audi A8 (klasa wy¿sza-¶rednia/wy¿sza - 88,8 proc.) 3. BMW X3 (terenowe - 87,5 proc.) 4. Audi A6 (klasa wy¿sza-¶rednia/wy¿sza - 87,4 proc.) 4. BMW Serii 7 (klasa wy¿sza-¶rednia/wy¿sza - 87,4 proc.) Najmniej awaryjne modele od 100 000 do 150 000 km: 1. Audi A6 (klasa wy¿sza-¶rednia/wy¿sza - 81,1 proc) 2. BMW 7 (klasa wy¿sza-¶rednia/wy¿sza - 78,6 proc.) 3. Skoda octavia (kompakty - 78,5 proc) 4. BMW 5 (klasa wy¿sza-¶rednia/wy¿sza - 77,8 proc.) 5. Ford focus (kompakty - 77,5 proc.) |
Re: DEKRA 2009 - gdzie jestes Japonio ?
> heh smiech mnie ogarnia jak widze ludzi kochajacych to
> co japonskie bo przecie niezawodne i na lata > je¶li w Polsce dzia³a³by odpowiednik Dekry, najbardziej niezawodnym autem okaza³yby siê polonez oraz 126p - tak nale¿y czytaæ ten ranking P. |
U¿ytkownik "Janek" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:h1stg0$mt9$.pl... > heh smiech mnie ogarnia jak widze ludzi kochajacych to > co japonskie bo przecie niezawodne i na lata ¶miech mnie ogarnia, jak widzê ludzi ¶lepo wierzacych w takie rankingi -- Pozdrv! Andrzej |
U¿ytkownik "Andrzej" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:h1tqg5$84s$.neostrada.pl... > > U¿ytkownik "Janek" <> napisa³ w wiadomo¶ci > news:h1stg0$mt9$.pl... > > heh smiech mnie ogarnia jak widze ludzi kochajacych to > > co japonskie bo przecie niezawodne i na lata > > ¶miech mnie ogarnia, jak widzê ludzi ¶lepo wierzacych w takie rankingi Czemu? Do tych danych DECRA mozna miec zastrzezenie, ze niemieccy rzeczoznawcy faworyzowac auta niemieckie. Dlatego dla mnie bardziej miarodajne sa testy ADAC: ADAC poprostu odnotowuje, ile razy do danego modelu auta z danego rocznika byla wzywana pomoc drogowa. Tutaj nie ma miejsca na faworyzowanie swoich marek. To jest poprostu: wezwanie, wyjazd, naprawa, raport i statystyka. Jasne, ze nie mozna kierowac sie _tylko_ wynikami testow awaryjnosci, Kazde auto mozna zajezdzic nawet Ursusa, duzo zalezy od wlasciciela/kierowcy. Niemniej, moim zdaniem przy wyborze marki i modelu warto brac pod uwage testy awaryjnosci szczegolnie ADAC. |
U¿ytkownik "Bastion" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:h1u09m$8k6$... > > U¿ytkownik "Andrzej" <> napisa³ w wiadomo¶ci > news:h1tqg5$84s$.neostrada.pl... >> >> U¿ytkownik "Janek" <> napisa³ w wiadomo¶ci >> news:h1stg0$mt9$.pl... >> > heh smiech mnie ogarnia jak widze ludzi kochajacych to >> > co japonskie bo przecie niezawodne i na lata >> >> ¶miech mnie ogarnia, jak widzê ludzi ¶lepo wierzacych w takie rankingi > > Czemu? > Do tych danych DECRA mozna miec zastrzezenie, ze > niemieccy rzeczoznawcy faworyzowac auta niemieckie. dziêki za wyrekê w odpowiadaniu :) -- Pozdrv! Andrzej |