![]() |
no i sta³o siê CItroen C5 wymiana katalizatora
Wszytskie znaki na Ziemi i Niebie (sprawdzanie w zak³adzie, komputer itd..)
wykazuj±, ¿e mam niestety niesprawny katalizator. Nowy to koszt 4ty¶ z³, zdecydowanie za du¿o, w znanych szrotach nie znalaz³em, a na allegro nie chcê kupiæ bo pewnie kupiê podobny jak mam. My¶la³em o jakim¶ zamienniku zgodnym z euro3, czy mo¿e macie do¶wiadczenie z zamiennkiami w C5? Bardzo prosze o cynk! Móje auto to citren C5 kombi 2l benzyna z 2003r, jezeli kto¶ co¶ wie, to ka¿da wskazówka bêdzie cenna.... Pozdrawiam W |
Re: no i sta³o siê CItroen C5 wymiana katalizatora
U¿ytkownik "e-wrobel" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:gu6u21$q5i$.edu.pl... > Wszytskie znaki na Ziemi i Niebie (sprawdzanie w zak³adzie, komputer > itd..) wykazuj±, ¿e mam niestety niesprawny katalizator. > Nowy to koszt 4ty¶ z³, zdecydowanie za du¿o, w znanych szrotach nie > znalaz³em, a na allegro nie chcê kupiæ bo pewnie kupiê podobny jak mam. > My¶la³em o jakim¶ zamienniku zgodnym z euro3, czy mo¿e macie > do¶wiadczenie z zamiennkiami w C5? Bardzo prosze o cynk! > > Móje auto to citren C5 kombi 2l benzyna z 2003r, jezeli kto¶ co¶ wie, to > ka¿da wskazówka bêdzie cenna.... Eltec dorabia katy. Euro 3 (dwie sondy OIDP) to koszt ok 1,3 kpln z za³o¿eniem. Firma jest w Piasecznie ko³o wAw. -- pozdrawiam kml OD NOWA! Last update 22/04/2009 |
> Eltec dorabia katy. Euro 3 (dwie sondy OIDP) to koszt ok 1,3 kpln z > za³o¿eniem. Firma jest w Piasecznie ko³o wAw. Doskonale, ale powiedz, czy takie rozwi±zanie dobrze dzia³a z C5, czy w przysz³o¶ci nie bêdzie mi wyskakiwa³ b³ad katalizatora? Jakiej firmy dok³adnie zak³adaj±? Dziêki! Pozdrawiam W |
U¿ytkownik "e-wrobel" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:gu6up8$r2v$.edu.pl... > >> Eltec dorabia katy. Euro 3 (dwie sondy OIDP) to koszt ok 1,3 kpln z >> za³o¿eniem. Firma jest w Piasecznie ko³o wAw. > Doskonale, ale powiedz, czy takie rozwi±zanie dobrze dzia³a z C5, czy w > przysz³o¶ci nie bêdzie mi wyskakiwa³ b³ad katalizatora? Jakiej firmy > dok³adnie zak³adaj±? Dziêki! > Pozdrawiam Oni sami je dorabiaj± :) Z tego co wiem to bardzo czêsto jest to jedyna sensowna finansowo alternatywa dla katalizatora i póki co to nie doczyta³em siê ¿eby to by³a jaka¶ pora¿ka. Zadzwoñ do elteca i pogadaj z nimi, na pewno Ci wszystko wyja¶ni± :) -- pozdrawiam kml |
> Oczywi¶cie, gdyby wypowiedzia³y siê jeszcze jakie¶ dodatkowe osoby, moja
> rado¶æ by³aby tym wiêksza, w szczególno¶ci posiadacze C5 ;-) a co sie dzieje gdy sie go po protu wytnie? |
U¿ytkownik "kml" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:gu6v7i$m2o$... > > U¿ytkownik "e-wrobel" <> napisa³ w wiadomo¶ci > news:gu6up8$r2v$.edu.pl... >> >>> Eltec dorabia katy. Euro 3 (dwie sondy OIDP) to koszt ok 1,3 kpln z >>> za³o¿eniem. Firma jest w Piasecznie ko³o wAw. >> Doskonale, ale powiedz, czy takie rozwi±zanie dobrze dzia³a z C5, czy w >> przysz³o¶ci nie bêdzie mi wyskakiwa³ b³ad katalizatora? Jakiej firmy >> dok³adnie zak³adaj±? Dziêki! >> Pozdrawiam > > Oni sami je dorabiaj± :) Z tego co wiem to bardzo czêsto jest to jedyna > sensowna finansowo alternatywa dla katalizatora i póki co to nie > doczyta³em siê ¿eby to by³a jaka¶ pora¿ka. Zadzwoñ do elteca i pogadaj z > nimi, na pewno Ci wszystko wyja¶ni± :) Super wielkie dziêki za info, na dniach zadzwoniê. Oczywi¶cie, gdyby wypowiedzia³y siê jeszcze jakie¶ dodatkowe osoby, moja rado¶æ by³aby tym wiêksza, w szczególno¶ci posiadacze C5 ;-) Pozdrawiam W |
U¿ytkownik "¿ó³ta piêta" <d@b.a> napisa³ w wiadomo¶ci news:gu711q$iq2$.pl... >> Oczywi¶cie, gdyby wypowiedzia³y siê jeszcze jakie¶ dodatkowe osoby, moja >> rado¶æ by³aby tym wiêksza, w szczególno¶ci posiadacze C5 ;-) > > a co sie dzieje gdy sie go po protu wytnie? Z tego co wiem to bêdzie je¼dzi³, ale...z pal±c± siê ¿ó³t± lampk± inofmuj±c± o problemiez katalizatorem..generalnie na przegl±dach siê potrafi± do tego przyczepiæ, inne rozwi±zanie to resetowaæ kompa przed ka¿d± wizyt± na przegl±dzie, ale ja wola³bym mieæ spokój...oczywi¶cie za rozs±dne pieni±dze... Pozdrawiam, W |
> Z tego co wiem to bêdzie je¼dzi³, ale...z pal±c± siê ¿ó³t± lampk±
> inofmuj±c± o problemiez katalizatorem..generalnie na przegl±dach siê > potrafi± do tego przyczepiæ, inne rozwi±zanie to resetowaæ kompa przed > ka¿d± wizyt± na przegl±dzie, ale ja wola³bym mieæ spokój...oczywi¶cie za > rozs±dne pieni±dze... a co wykrywa ze katalizatora nie ma? sonda lambda? a resetowanie kompa? to lepiej zarowke wyjac jesli brak kata nie ma istotnego wplywu na prace silnika to bym go wywalil. |
> Z tego co wiem to bêdzie je¼dzi³, ale...z pal±c± siê ¿ó³t± lampk±
> inofmuj±c± o problemiez katalizatorem..generalnie na przegl±dach siê > potrafi± do tego przyczepiæ, inne rozwi±zanie to resetowaæ kompa przed > ka¿d± wizyt± na przegl±dzie, ale ja wola³bym mieæ spokój...oczywi¶cie za > rozs±dne pieni±dze... hmmmm a co ma przeglad do check-engine ? jakos nie spotkalem si ez tym zeby ktokolwiek mi patrzyl czy sie pali check-engine czy nie. nie moga chyba sie do tego przyczepic bo niema w rozporzadzeniu zadnej takiej informacji ze maja sprawdzac chceck-engine i na tej podstawie nie puszczac samochodu..... analiza spalin to juz inna sprawa :) -- pzdr piotrek |
e-wrobel pisze:
> Wszytskie znaki na Ziemi i Niebie (sprawdzanie w zak³adzie, komputer > itd..) wykazuj±, ¿e mam niestety niesprawny katalizator. > Nowy to koszt 4ty¶ z³, zdecydowanie za du¿o, w znanych szrotach nie > znalaz³em, a na allegro nie chcê kupiæ bo pewnie kupiê podobny jak mam. > My¶la³em o jakim¶ zamienniku zgodnym z euro3, czy mo¿e macie > do¶wiadczenie z zamiennkiami w C5? Bardzo prosze o cynk! > > Móje auto to citren C5 kombi 2l benzyna z 2003r, jezeli kto¶ co¶ wie, to > ka¿da wskazówka bêdzie cenna.... > > Pozdrawiam > W Wiem, ¿e nie powinno siê doradzaæ takich rozwi±zñ, ale wywal katalizator, za³ó¿ symulator sondy lambda i bêdzie git :0 Po wykonaniu w/w samochód ci od¿yje (bêdzie mia³ dawn±, a nawet lepsz± dynamikê ) |