![]() |
za pl.soc.prawo - Czy migaæ migaczem za takim znakiem .....
pozdrawiam -- ----------> <---------- Mówiæ prawdê i umieæ prawd± ¿yæ - oto rzecz wielkiej wagi. Oskar Wilde |
Re: za pl.soc.prawo - Czy migaæ migaczem za takim znakiem .....
> Chodzi o skret w lewo po pierwszenstwie ? Skrecasz w lewo - wlaczasz kierunkowskaz. A ze droga ma pierwszenstwo - to inna sprawa. Jezeli NIE wlaczysz, to jadacy 'z gory' na wprost bedzie zmylony. pozdrawiam pluton |
>
s±dz±c po jego odpowiedziach na tamtej grupie to zwyk³y troll, brat |
U¿ytkownik pluton napisa³:
>> > > > Chodzi o skret w lewo po pierwszenstwie ? > Skrecasz w lewo - wlaczasz kierunkowskaz. > A ze droga ma pierwszenstwo - to inna sprawa. > > Jezeli NIE wlaczysz, to jadacy 'z gory' na wprost bedzie zmylony. Wszystko fajnie tylko to nie ja pytalem, ja wiem jak jechac :-) Dalem tylko linka do postu z pl.soc.prawo :-) pozdrawiam -- ----------> <---------- Mówiæ prawdê i umieæ prawd± ¿yæ - oto rzecz wielkiej wagi. Oskar Wilde |
On 21 Kwi, 13:28, "pluton" <.pl> wrote:
> > > > Chodzi o skret w lewo po pierwszenstwie ? > Skrecasz w lewo - wlaczasz kierunkowskaz. > A ze droga ma pierwszenstwo - to inna sprawa. > > Jezeli NIE wlaczysz, to jadacy 'z gory' na wprost bedzie zmylony. > > pozdrawiam > pluton Zgadzam siê. Ten 'z góry' NIGDY nie bedzie wiedzial, czy jadacy po glownej zamierza jechac prosto czy po glownej wiec bedzie stal jak baran i czekal. Poza tym najlepiej chyba zachowywac sie zdroworozsadkowo: zmieniasz kierunek jazdy -> sygnalizujesz. Pozdrawiam, GG |
On 21 Kwi, 13:32, Gabriel'Varius'
<.Z.ADRESU.poczta.onet.pl> wrote: > U¿ytkownik pluton napisa³: > > >> > > > Chodzi o skret w lewo po pierwszenstwie ? > > Skrecasz w lewo - wlaczasz kierunkowskaz. > > A ze droga ma pierwszenstwo - to inna sprawa. > > > Jezeli NIE wlaczysz, to jadacy 'z gory' na wprost bedzie zmylony. > > Wszystko fajnie tylko to nie ja pytalem, ja wiem jak jechac :-) Dalem > tylko linka do postu z pl.soc.prawo :-) > pozdrawiam > -- > ---------->www.varius.jawnet.pl/fotki<---------- > Mówiæ prawdê i umieæ prawd± ¿yæ - oto rzecz wielkiej wagi. > Oskar Wilde no to teraz zrób routing na pl.soc.prawo :) GG |
Gabriel'Varius' wrote:
> U¿ytkownik pluton napisa³: > >>> >> >> >> Chodzi o skret w lewo po pierwszenstwie ? >> Skrecasz w lewo - wlaczasz kierunkowskaz. >> A ze droga ma pierwszenstwo - to inna sprawa. >> >> Jezeli NIE wlaczysz, to jadacy 'z gory' na wprost bedzie zmylony. > Wszystko fajnie tylko to nie ja pytalem, ja wiem jak jechac :-) Dalem > tylko linka do postu z pl.soc.prawo :-) czemu Lka jad±ca z do³u do góry nie w³±cza kierunkowskazu przeje¿dzaj±c przez nie swój pas ruchu? > pozdrawiam -- Arek, arekmx|gazeta.pl |
arekmx pisze:
> Gabriel'Varius' wrote: > >> U¿ytkownik pluton napisa³: >> >>>> >>> >>> Chodzi o skret w lewo po pierwszenstwie ? >>> Skrecasz w lewo - wlaczasz kierunkowskaz. >>> A ze droga ma pierwszenstwo - to inna sprawa. >>> >>> Jezeli NIE wlaczysz, to jadacy 'z gory' na wprost bedzie zmylony. >> Wszystko fajnie tylko to nie ja pytalem, ja wiem jak jechac :-) Dalem >> tylko linka do postu z pl.soc.prawo :-) > > > czemu Lka jad±ca z do³u do góry nie w³±cza kierunkowskazu przeje¿dzaj±c > przez nie swój pas ruchu? nie widze usmieszku. To tak na serio? <szok> Pozdr. Micha³ |
>
> czemu Lka jad±ca z do³u do góry nie w³±cza kierunkowskazu przeje¿dzaj±c > przez nie swój pas ruchu? Poniewa¿ przeciêcie poprzecznego pasa ruchu nie wymaga sygnalizowania ? pozdrawiam pluton |
pisze:
> Ten 'z góry' NIGDY nie bedzie wiedzial, czy jadacy po glownej > zamierza jechac prosto czy po glownej wiec bedzie stal jak baran i > czekal. > Poza tym najlepiej chyba zachowywac sie zdroworozsadkowo: zmieniasz > kierunek jazdy -> sygnalizujesz. Jest takie skrzyzowanie w Wawie: Jadący z góry mają cholerną zagwozdkę, co zrobi jadący z dołu. Jadący w lewo czasami migają w lewo, czasami nie migają. Jadący prosto czasami migają w prawo, czasami nie migają. Czasami migający w prawo tylko parkuje zaraz za krzyżówką, więc może pojechać prosto lub w lewo. Kuriozum są jadący w lewo, migający w prawo :) -- /\ /\ [ Jakub 'Kocureq' Anderwald ] /\ /\ =^;^= [ [nick][at][nick].com ] =^;^= / | [ GG# 1365999 ICQ# 31547220 ] | \ (___(|_|_| [ ] |_|_|)___) |