![]() |
Nawigacja samochodowa: czy ekran 4.3 cala ma zalety w porównaniu do 3.5?
Witam,
Ciekawi mnie, czy warto rozwa¿aæ zakup nawigacji GPS z wiêkszym ekranem. Czy wiêksze pole zas³oniête przez urz±dzenie jest rekompensowane w jaki¶ sposób zaletami u¿ytkowymi? MN |
Re: Nawigacja samochodowa: czy ekran 4.3 cala ma zalety w porównaniu do 3.5?
U¿ytkownik "Marcin Narzynski" <.pl> napisa³ w wiadomo¶ci news:gs9iu1$sa1$.pl... > Witam, > > Ciekawi mnie, czy warto rozwa¿aæ zakup nawigacji GPS z wiêkszym ekranem. > Czy wiêksze pole zas³oniête przez urz±dzenie jest rekompensowane w jaki¶ > sposób zaletami u¿ytkowymi? > Jak lubisz sie lansowac kupuj z jak najwiekszym ekranem :) A jak uzywasz poprostu nawigacji to ekran ma male znaczenie. Wiekszosc komunikatow, ktore sie przydaja to glosowe.. a ekran dobry jak juz sie pogubisz z nawigacja, ewentualnie jak jest "w lewo za 100m" a jest kilka uliczek.. to wtedy sie ekran przydaje. |
On Apr 17, 11:41 am, "Marcin Narzynski"
<.pl> wrote: > Witam, > > Ciekawi mnie, czy warto rozwa¿aæ zakup nawigacji GPS z wiêkszym ekranem. > Czy wiêksze pole zas³oniête przez urz±dzenie jest rekompensowane w jaki¶ > sposób zaletami u¿ytkowymi? Moim zdaniem wszystko zale¿y od tego do jakiego samochodu j± zamontujesz. Je¶li masz du¿± szybê i nie chcesz umieszczaæ nawigacji na wysoko¶ci oczu (¿eby nie utrudnia³a Ci widoczno¶ci) to przyda siê taka z wiêkszym ekranem. Natomiast je¶li szyba jest stosunkowo ma³a, o wiêkszym stopniu nachylenia, to mo¿na spokojnie zaopatrzyæ siê w nawigacjê z mniejszym ekranem (bo bêdziesz j± mia³ bli¿ej oczu). -- AM |
Kolega/¿anka Marcin Narzynski napisa³/a:
> Ciekawi mnie, czy warto rozwa¿aæ zakup nawigacji GPS z wiêkszym > ekranem. Czy wiêksze pole zas³oniête przez urz±dzenie jest > rekompensowane w jaki¶ sposób zaletami u¿ytkowymi? IMHO mniejszym problemem jest pole zas³oniête przez nawigacjê ni¿ konieczno¶æ odrywania wzroku od ulicy celem wpatrywania siê w maleñki ekranik gps'a. Ale to pewnie zale¿y jeszcze od tego, jaki kto ma wzrok i jak± szybê... Inna sprawa - wiem, ¿e gps'a nie nale¿y dotykaæ w czasie jazdy, ale i tak wielu to robi, a ³atwiej i bezpieczniej trafiæ paluchem w wiêkszy przycisk na wiêkszym ekranie, ni¿ dziubdziaæ siê rysikiem. -- Krzysiek Niemkiewicz - inicja³y[at]post.pl Green Golf III Variant '96 1.9 GT TDI ----- ----- ---- -- ---- ----- ------ MATKA SIEDZI Z TY£U - TAK POWIEDZIA£! |
3,5" jest idealne do osobowki, wszystko widac wyraznie i wystarczajaco
i nie zaslania polowy szyby. Dla mnie 4.3" jest juz za duza i raczej bym sie wahal nawet jesli cena bylaby taka sama jak za mniejsza. |
> IMHO mniejszym problemem jest pole zas³oniête przez nawigacjê ni¿
> konieczno¶æ odrywania wzroku od ulicy celem wpatrywania siê w maleñki > ekranik gps'a. Ale to pewnie zale¿y jeszcze od tego, jaki kto ma wzrok i > jak± szybê... > Inna sprawa - wiem, ¿e gps'a nie nale¿y dotykaæ w czasie jazdy, ale i tak > wielu to robi, a ³atwiej i bezpieczniej trafiæ paluchem w wiêkszy przycisk > na wiêkszym ekranie, ni¿ dziubdziaæ siê rysikiem. Czyli wiêkszy ekran daje wiêksz± ³atwo¶æ operacji dotykowych? To by mnie przekona³o. Zw³aszcza, ¿e planujê czasem jakie¶ bajki dziecku w³±czyæ i wiêkszy ekran chyba lepiej siê do tego nada. |
U¿ytkownik "Marcin Narzynski" <.pl> napisa³ w wiadomo¶ci news:gs9k0s$vh7$.pl... > Czyli wiêkszy ekran daje wiêksz± ³atwo¶æ operacji dotykowych? > To by mnie przekona³o. Zw³aszcza, ¿e planujê czasem jakie¶ bajki dziecku > w³±czyæ i wiêkszy ekran chyba lepiej siê do tego nada. A moglbys podpowiedziec typ urzadzenia, ktore masz zamiar kupic? Wlasnie sie zastanawiam nad czyms co pozwoli zabawic dzieciaki w czasie jazdy. pozdr -- BartekGSX6F Ave1,8 EL |
>> IMHO mniejszym problemem jest pole zas³oniête przez nawigacjê ni¿
>> konieczno¶æ odrywania wzroku od ulicy celem wpatrywania siê w maleñki >> ekranik gps'a. Ale to pewnie zale¿y jeszcze od tego, jaki kto ma >> wzrok i jak± szybê... >> Inna sprawa - wiem, ¿e gps'a nie nale¿y dotykaæ w czasie jazdy, ale >> i tak wielu to robi, a ³atwiej i bezpieczniej trafiæ paluchem w >> wiêkszy przycisk na wiêkszym ekranie, ni¿ dziubdziaæ siê rysikiem. > > Czyli wiêkszy ekran daje wiêksz± ³atwo¶æ operacji dotykowych? > To by mnie przekona³o. Wiekszy o 0.8"? jesli nawet to niewiele... > Zw³aszcza, ¿e planujê czasem jakie¶ bajki > dziecku w³±czyæ i wiêkszy ekran chyba lepiej siê do tego nada. Ale poza tym to kochac dziecko jak wlasne? ;) q |
U¿ytkownik "BartekGSXF" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:gs9loc$ob9$.neostrada.pl... > > U¿ytkownik "Marcin Narzynski" <.pl> > napisa³ w wiadomo¶ci news:gs9k0s$vh7$.pl... >> Czyli wiêkszy ekran daje wiêksz± ³atwo¶æ operacji dotykowych? >> To by mnie przekona³o. Zw³aszcza, ¿e planujê czasem jakie¶ bajki dziecku >> w³±czyæ i wiêkszy ekran chyba lepiej siê do tego nada. > A moglbys podpowiedziec typ urzadzenia, ktore masz zamiar kupic? Wlasnie > sie zastanawiam nad czyms co pozwoli zabawic dzieciaki w czasie jazdy. > Zale¿y do jakiej kwoty... jak do 400zl to polecam Lark FreeBird 43.0 ekran 4,3 cala, odtwarza avi wiec nie bedziesz musial kompresowac bajek z kompa do formatu nawigacji tylko skopiujesz sobie ja na karte mmc, sd itp Aha... latwo ja odblokowac.. i instalowac inne mapy. Ja mam obecnie larka 35.3 i nie ma na co narzekac. |
jakby co to tu link
na alledrogo taniej :) |