![]() |
Poleæcie proszê ca³oroczne opony do miasta
Witam,
Jako drugie autko mam starego Yarisa, którym je¿dzê niewiele i w 100% po mie¶cie. Nie chce mi sie ci±gle zmieniaæ mu opon. To jest uci±¿liwe. Czy mozecie poleciæ jakie¶ sensowne opony ca³oroczne? Takie, ¿ebym siê nie zabi³ przy pierwszym deszczu :-) Nigdy nie mia³em ca³orocznych, a moje doswiadczenia z dotychczasowymi (raczej tanimi) _letnimi_ oponami mogê podsumowaæ jednym zdaniem: niezle na suchym, ale tragicznie sliskie na mokrym. Mam nadziejê, ze jest szansa na takie ca³oroczne, ktore bêd± przyzwoite na mokrej nawierzchni. A o zimê w ca³orocznych gumach to siê nie martwiê - zdarzalo mi sie zimowac w miescie na letnich i wcale nie bylo a¿ tak ¼le. Dziekuje, latet |
Re: Poleæcie proszê ca³oroczne opony do miasta
Latet pisze:
> Witam, > > Jako drugie autko mam starego Yarisa, którym je¿dzê niewiele i w 100% po > mie¶cie. Nie chce mi sie ci±gle zmieniaæ mu opon. To jest uci±¿liwe. > > Czy mozecie poleciæ jakie¶ sensowne opony ca³oroczne? Takie, ¿ebym siê > nie zabi³ przy pierwszym deszczu :-) Dêbica Navigator. Wada taka ¿e s± strasznie g³o¶ne, natomiast je¼dziæ siê da na nich w ka¿dych warunkach. Nie wiem niestety jak z trwa³o¶ci± ale je¿eli je¼dzisz niewiele to pewnie i tak bêdzie wystarczaj±co d³uga. > > Nigdy nie mia³em ca³orocznych, a moje doswiadczenia z dotychczasowymi > (raczej tanimi) _letnimi_ oponami mogê podsumowaæ jednym zdaniem: niezle > na suchym, ale tragicznie sliskie na mokrym. Je¼dzi³em trochê na tych Navigatorach i na mokrym daje siê jechaæ... Nie wiem jakie mia³e¶ te letnie... Mo¿e stare? Pytanie jeszcze czego oczekujesz. |
"Latet" <> wrote in message
news:grs4nf$f1h$... > Jako drugie autko mam starego Yarisa, którym je¿dzê niewiele i w 100% po > mie¶cie. Nie chce mi sie ci±gle zmieniaæ mu opon. To jest uci±¿liwe. > > Czy mozecie poleciæ jakie¶ sensowne opony ca³oroczne? Takie, ¿ebym siê nie > zabi³ przy pierwszym deszczu :-) Jedyne opony caloroczne, jakich uzywam, to Bridgestone Potenza RE92A. Choc wydawaloby sie, ze to juz dosc drogie opony i powinny byc dobre, to na sliskim nie jest tak cudownie. Ale Ty piszesz, ze tym autem jezdzisz glownie po miescie... mysle, ze te Debice, ktore podal kolega wyzej powinny wystarczyc i beda pasowac pod katem ceny ;) |
Latet pisze:
> Witam, > > Jako drugie autko mam starego Yarisa, którym je¿dzê niewiele i w 100% po > mie¶cie. Nie chce mi sie ci±gle zmieniaæ mu opon. To jest uci±¿liwe. > > Czy mozecie poleciæ jakie¶ sensowne opony ca³oroczne? Takie, ¿ebym siê > nie zabi³ przy pierwszym deszczu :-) > > Nigdy nie mia³em ca³orocznych, a moje doswiadczenia z dotychczasowymi > (raczej tanimi) _letnimi_ oponami mogê podsumowaæ jednym zdaniem: niezle > na suchym, ale tragicznie sliskie na mokrym. Mam nadziejê, ze jest > szansa na takie ca³oroczne, ktore bêd± przyzwoite na mokrej nawierzchni. > A o zimê w ca³orocznych gumach to siê nie martwiê - zdarzalo mi sie > zimowac w miescie na letnich i wcale nie bylo a¿ tak ¼le. > Mi siê wydaje, ¿e dobre w tej sytuacji powinny byæ ka¿de letnie, projektowane specjalnie na deszczowe warunki. Uniroyal ma takie w ofercie. -- Marcin "Kenickie" Mydlak [WRC] GG: 291246 ; kenickie<at>box43<kropek>pl; skype: kenickie_pl |
kleber dynaxer niedroga i dosyæ dobra opona letnia ze wskazaniem na mokre
nawierzchnie. Moja ¿onka w golfie przejecha³a na nich lato i zimê g³ównie w mie¶cie i nie s³ysza³em od niej ¿eby by³o z nimi co¶ nie tak. Przed kleberem by³a w³a¶nie dêbica navigator i na suchym by³o ok ale na mokrym katastrofa. Pozdrawiam. |
U¿ytkownik "Marcin "Kenickie" Mydlak" <> napisa³ w
wiadomo¶ci news:grs9l0$ckv$.pl... >> >> Jako drugie autko mam starego Yarisa, którym je¿dzê niewiele i w 100% po >> mie¶cie. Nie chce mi sie ci±gle zmieniaæ mu opon. To jest uci±¿liwe. >> >> Czy mozecie poleciæ jakie¶ sensowne opony ca³oroczne? Takie, ¿ebym siê >> nie zabi³ przy pierwszym deszczu :-) >> >> Nigdy nie mia³em ca³orocznych, a moje doswiadczenia z dotychczasowymi >> (raczej tanimi) _letnimi_ oponami mogê podsumowaæ jednym zdaniem: niezle >> na suchym, ale tragicznie sliskie na mokrym. Mam nadziejê, ze jest szansa >> na takie ca³oroczne, ktore bêd± przyzwoite na mokrej nawierzchni. A o >> zimê w ca³orocznych gumach to siê nie martwiê - zdarzalo mi sie zimowac w >> miescie na letnich i wcale nie bylo a¿ tak ¼le. >> > > Mi siê wydaje, ¿e dobre w tej sytuacji powinny byæ ka¿de letnie, > projektowane specjalnie na deszczowe warunki. Uniroyal ma takie w ofercie. Mo¿liwe, zale¿y jakie miasto. U mnie tej zimy nie da³o sie je¼dziæ na ¿adnych letnich, kupi³em Sava Eskimo i bie¿nik jak w traktorze robi swoje. Ale jak kolega ma drogi czarne zim± i p³asko... Pozdrawiam. -- Irokez AR156 2.4JTD |
Tomasz Pyra pisze:
> Dêbica Navigator. Ale "Navigator II", bo czasem sie jeszcze trafia sie Navigator I, z zupelnie innym (MSZ gorszym) bieznikiem Adampio |
Janusz pisze:
> kleber dynaxer niedroga i dosyæ dobra opona letnia ze wskazaniem na mokre > nawierzchnie. A i na sniegu sobie daje rade.Sprawdzone empirycznie w tym roku w Korbielowie |
Witam
Z czystym sumieniem mogê poleciæ Barum Quartaris. Zachowanie na ¶niegu i lodzie przyzwoite, ca³kiem nie¼le odprowadzaj± wodê, g³o¶no¶æ na rozs±dnym poziomie - zdecydowanie cichsze od letnich Goodyear Hydragrip, na których je¿dzi³em w zesz³ym roku. Na razie rzadko spotykane, poniewa¿ pojawi³y siê w sprzeda¿y chyba dopiero jesieni± ubieg³ego roku. Pozdr |
U¿ytkownik "Latet" <> napisa³ w wiadomo¶ci
news:grs4nf$f1h$... > Czy mozecie poleciæ jakie¶ sensowne opony ca³oroczne? Takie, > ¿ebym siê nie zabi³ przy pierwszym deszczu :-) Debica Navigator 2. I nie tylko do miasta. Zawiodly dopiero na oblodzonej przeleczy Okraj :-) J. |