![]() |
[195/60R15] tym razem ja o opony
Witajcie,
po wczorajszej przek³adce dozna³em szoku powymianowego o_O mam Dunlopy SP Sport01 i na Astrach II strasznie siê one z±bkuj±, d¼wiêk po wymianie z zimowych na letnie jest taki ¿e nawet nie umiem Wam go opisaæ, jakby co¶ siê rozlatywa³o, drgania przenosz± siê na kierownicê i ca³e auto, huk, twarde, dramat, nie da siê tym je¼dziæ, muszê zmieniæ je na co¶ innego i pytanie do Was jaka opona jest miêkka i cicha w tym rozmiarze? w³a¶ciwo¶ci trakcyjne nie s± wa¿ne o tyle ¿e samochód ma nominalnie 75KM wiêc to spacerówka, Wiem ¿e ¶wietne je¿eli chodzi o komfort [nie mówi±c o prowadzeniu] s± Pirelli P6, Yokohama C.Drive AC01 ale szukam czego¶ z ni¿szych pó³ek jak Uniroyal i spó³ka, dziêki za sugestie, brat |
Re: [195/60R15] tym razem ja o opony
U¿ytkownik "bratPit" <> napisa³ w wiadomo¶ci
news:grplsh$kd3$... > Witajcie, > po wczorajszej przek³adce dozna³em szoku powymianowego o_O > mam Dunlopy SP Sport01 i na Astrach II strasznie siê one z±bkuj±, d¼wiêk po > wymianie z zimowych na letnie jest taki ¿e nawet nie umiem Wam go opisaæ, > jakby co¶ siê rozlatywa³o, drgania przenosz± siê na kierownicê i ca³e auto, > huk, twarde, dramat, nie da siê tym je¼dziæ, muszê zmieniæ je na co¶ innego i > pytanie do Was jaka opona jest miêkka i cicha w tym rozmiarze? w³a¶ciwo¶ci > trakcyjne nie s± wa¿ne o tyle ¿e samochód ma nominalnie 75KM wiêc to > spacerówka, > Wiem ¿e ¶wietne je¿eli chodzi o komfort [nie mówi±c o prowadzeniu] s± Pirelli > P6, Yokohama C.Drive AC01 ale szukam czego¶ z ni¿szych pó³ek jak Uniroyal i > spó³ka, > dziêki za sugestie, > brat Mam Yokohamy A.Drive AA01 i powiem ¿e jest super... Za rozmiar 185/60R14 dalem 160... Wiec na 15 powinno byc jeszcze lepiej... -- Pozdrawiam | Krzysiek |
U¿ytkownik "bratPit" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:grplsh$kd3$... > Witajcie, > po wczorajszej przek³adce dozna³em szoku powymianowego o_O > mam Dunlopy SP Sport01 i na Astrach II strasznie siê one z±bkuj±, d¼wiêk > po wymianie z zimowych na letnie jest taki ¿e nawet nie umiem Wam go > opisaæ, jakby co¶ siê rozlatywa³o, drgania przenosz± siê na kierownicê i > ca³e auto, huk, twarde, dramat, nie da siê tym je¼dziæ, muszê zmieniæ je > na co¶ innego i pytanie do Was jaka opona jest miêkka i cicha w tym > rozmiarze? w³a¶ciwo¶ci trakcyjne nie s± wa¿ne o tyle ¿e samochód ma > nominalnie 75KM wiêc to spacerówka, > Wiem ¿e ¶wietne je¿eli chodzi o komfort [nie mówi±c o prowadzeniu] s± > Pirelli P6, Yokohama C.Drive AC01 ale szukam czego¶ z ni¿szych pó³ek jak > Uniroyal i spó³ka, > dziêki za sugestie, > brat > Ja z bym Ci poleci³ Continentale Premium Contact 2 - ¶wietna opona na pewno bêdziesz zadowolony. Pozdrawiam Grabosz __________ Informacja programu ESET NOD32 Antivirus, wersja bazy sygnatur wirusów 4000 (20090410) __________ Wiadomosc zostala sprawdzona przez program ESET NOD32 Antivirus. lub |
U¿ytkownik "bratPit" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:grplsh$kd3$... > Wiem ¿e ¶wietne je¿eli chodzi o komfort [nie mówi±c o prowadzeniu] s± > Pirelli P6, Yokohama C.Drive AC01 ale szukam czego¶ z ni¿szych pó³ek jak > Uniroyal i spó³ka, > dziêki za sugestie, rallye 680 i pokrewne. Bêd± a¿ nadto. -- pozdrawiam kml |
U¿ytkownik "bratPit" <> napisa³ w wiadomo¶ci news:grplsh$kd3$... > Witajcie, > po wczorajszej przek³adce dozna³em szoku powymianowego o_O > mam Dunlopy SP Sport01 i na Astrach II strasznie siê one z±bkuj±, d¼wiêk > po wymianie z zimowych na letnie jest taki ¿e nawet nie umiem Wam go > opisaæ, jakby co¶ siê rozlatywa³o, drgania przenosz± siê na kierownicê i > ca³e auto, huk, twarde, dramat, nie da siê tym je¼dziæ, muszê zmieniæ je > na co¶ innego i pytanie do Was jaka opona jest miêkka i cicha w tym > rozmiarze? w³a¶ciwo¶ci trakcyjne nie s± wa¿ne o tyle ¿e samochód ma > nominalnie 75KM wiêc to spacerówka, > Wiem ¿e ¶wietne je¿eli chodzi o komfort [nie mówi±c o prowadzeniu] s± > Pirelli P6, Yokohama C.Drive AC01 ale szukam czego¶ z ni¿szych pó³ek jak > Uniroyal i spó³ka, Mogê Fuldy poleciæ Carat Progresso. |
bratPit pisze:
> Wiem ¿e ¶wietne je¿eli chodzi o komfort [nie mówi±c o prowadzeniu] s± > Pirelli P6, Yokohama C.Drive AC01 ale szukam czego¶ z ni¿szych pó³ek jak > Uniroyal i spó³ka, Ja w Pugu mia³em Yokohama A.Drive. Tyle, ¿e 185/65R14. Zachowywa³y siê b.pozytywnie, równie¿ w deszczu. -- Marcin "Kenickie" Mydlak [WRC] GG: 291246 ; kenickie<at>box43<kropek>pl; skype: kenickie_pl |
bratPit pisze:
> Witajcie, > po wczorajszej przek³adce dozna³em szoku powymianowego o_O > mam Dunlopy SP Sport01 i na Astrach II strasznie siê one z±bkuj±, d¼wiêk > po wymianie z zimowych na letnie jest taki ¿e nawet nie umiem Wam go > opisaæ, jakby co¶ siê rozlatywa³o, drgania przenosz± siê na kierownicê i > ca³e auto, huk, twarde, dramat, nie da siê tym je¼dziæ, muszê zmieniæ Czy ta Astra to nie kombi ? Je¿eli opony z±bkuj± to mo¿e sprawd¼ geometriê. Ja polecam ContiPremiumContact2 mam i jestem zadowolony. -- [Pozdrawiam [huri-khan][GG 177094] [Astra G '1,6 16V] [SY] |
> Czy ta Astra to nie kombi ? > Je¿eli opony z±bkuj± to mo¿e sprawd¼ geometriê. > Ja polecam ContiPremiumContact2 mam i jestem zadowolony. nie, to 5 dr hatchback, geometria jest ok, by³a sprawdzana/robiona 3 lub 4 razy w ci±gu ostatnich dwóch lat, przesta³em szukaæ buga w swoim aucie po tym jak bêd±c w serwisie na podno¶niku wisia³a astra z takimi samymi oponami jeszcze bardziej zz±bkowanymi jak u mnie [ja przek³adam co chwila stronami], po prostu ten bie¿nik nie nadaje siê do astry i tyle, dziêki Wszystkim z typy, brat |
wybra³em, zamówi³em, Yokohama A.drive,
jak co¶ bêdzie nie teges to bêdzie na Was ;-) zdam relacjê jak przejadê na nich ze 30kkm :-) brat |